Energielabel Oostkapelle

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Oostkapelle? Sinds 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Dit document laat zien hoeveel energie jouw woning verbruikt en geeft nuttige verbeterpunten om het energieverbruik terug te dringen. Gaat jouw woning in de verkoop? In dat geval is een definitief energielabel in Oostkapelle verplicht. Op ons energielabel-platform bieden wij aanvullende info over het berekenen, opvragen en aanvragen van het certificaat. Bovendien kan je hier energieadviseurs vergelijken en bekijk je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A/B (duurzaam) t/m F of G (ontzettend onzuinig).
 • Tot 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Oostkapelle die de kenmerken van de woning bekijkt en een label opmaakt.
 • Het keurmerk – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost tussen de €165,00 en €425,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Oostkapelle

Het energielabel geeft een indicatie van het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle woningbezitters hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Zodra jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel hebben. Per 2021 is er een nieuwe methode dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet verplicht een officiële energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze specialist zal thuis langskomen en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. Onderstaand bieden wij informatie over hoe jij een voordelig energielabel in Oostkapelle moet regelen.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl vind je alle officiële energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (4356) om een erkend deskundige in Oostkapelle te traceren.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Neem contact op met energiedeskundige en bel of mail voor een afspraak. Bereid je goed voor: zorg dat je zoveel mogelijk details van het huis kunt laten zien. Met name bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Bezoek op locatie

  De erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis om de inspectie van de woning te doen. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Oostkapelle maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Database met labels bekijken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan ontvangt men per email een PDF van het certificaat incl. de geconstateerde punten en opties om de woning zuiniger te maken. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en dien je over te dragen aan een geïnteresseerde koper. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Doorzoek de energieadviseurs en regel het snel

Gemiddelde kosten energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel variëren tussen de €195,00 – €370,00. In het overzicht hieronder vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Oostkapelle. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Vrouwenpolder, Serooskerke, Gapinge, Arnemuiden en Nieuw- en Sint Joosland. De definitieve prijzen worden gecalculeerd a.d.h.v. velerlei variabelen.

 1. Categorie woning (twee-onder-een kap, hoekwoning, vrijstaand, tussenwoning, appartement).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
WoningOppervlaktePrijsindicatie
Studio/Appartement75 m2€ 166,00
Rijtjeswoning120 m2€ 217,00
Hoekwoning160 m2€ 271,00
Losse woning185 m2€ 368,00
Gemiddelde kosten woninglabel Oostkapelle.

De beste energieadviseurs in Oostkapelle vergelijken

Ook direct je definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen contacteer je een erkend deskundige energielabel Oostkapelle. Het platform om een adviseur te vinden is https://www.centraalregistertechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. In deze database staan alle namen en gegevens van gecertificeerde adviseurs (BRL9500). Voor jouw gemak vind jij in onze vergelijker een overzicht met erkende specialisten waar je eenvoudig een woninglabel kunt aanvragen voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan voor duurzaam en energiezuinig huis

Heb je een ongunstig energielabel, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning vergroenen tot een label-B huis. Start altijd met de juiste isolatie. Hierdoor zorg je ervoor dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Pas daarna verleggen we de focus op eigen energieopwekking. Je leest hier ook alle informatie over Vereenvoudigd energielabel (VEL).

Tip: Via de website van de overheid www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je jouw woning hebt omschreven – gerichte verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Oostkapelle

 • Een duurzame woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een aangenaam binnenklimaat: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Een energielabel A of B woning is goed voor het milieu.
 • Huizen met een groen label zijn meer waard.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • De overheid verstrekt meerdere subsidies wanneer je investeert in een groener label.
 • De energiecoach in Oostkapelle is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2013 – 2024Zet de laatste puntjes op de i: loop alle apparaten na.
Label B1997 – 2006De woning verwarmen met een warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1987 – 2001Extra isolatie toepassen en zonnepanelen leggen.
Label D1972 – 1984Het isoleren van cv leidingen.
Label E1967 – 1977Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer + zonnepanelen.
Label F1949 – 1965Dak-, gevel-, en vloerisolatie.
Label Gt/m 1943Dak-, vloer-, bodem-, en muurisolatie.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vind de goedkoopste aanbieder en regel het nog deze week

Isoleren

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een energiezuinige woning. Door goede woningisolatie toe te passen vermijd je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Hiermee worden de stookkosten een stuk gunstiger en heb je een gezonde leefomgeving. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren is vooral afhankelijk van de huidige isolatietoepassingen in huis. Het jaar waarin het huis is gebouwd zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat zien of en waar een woning warmte verliest. In ons overzicht hieronder check je de potentiële besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

Isolatie keuzeInvesteringBesparing gas (jaar)Energiebesparing
Dakisolatie€3200 – €56001015 m3€660
Vloerisolatie€1600 – €3300285 m3€185
Spouwmuurisolatie€1250 – €2250780 m3€507
HR++ glas€1550 – €3000390 m3€253,5
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Zodra je huis een goede isolatie heeft, is het aan te raden dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is bepalend voor een aangenaam wooncomfort. Slim en zuinig ventileren houdt in een gezond binnenklimaat zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelende roosters: meer of minder lucht in de woning door middel van roosters.
 • Losse ventilatieunit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

De centrale verwarming kost het meeste energie. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In de volgende opsomming vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een duurzame lucht-warmtepomp met CV-ketel ondersteuning.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of water en kan de woning verwarmen.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Zonnepanelen op je dak

Zodra je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. Deze energie kan je helemaal zelf opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op bij daglicht.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen is beschikbaar vanaf €4900 en verdien je terug in gemiddeld 8 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt gaat terug naar het net (salderen). Daarvoor ontvang je hetzelfde tarief als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-oostkapelle-4356

Energielabel bedrijfspanden en gebouwen

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze verordening is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoren, zwembaden, retailpanden, en publieke panden zoals een ziekenhuis. Is het gebouw groter dan 100m2, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorgebouw? In die situaties moet het gebouw met ingang van 2023 beschikken over een energielabel C. Daarbij moeten bedrijven en organisaties in publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld bij de ingang. Je kunt hier ook meer lezen over Snel energielabel aanvragen.

 • Bij overdracht of oplevering van een kantoorpand moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor loodsen en productiehallen geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten vanaf 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In grotere publieke ruimtes met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel maakt duidelijk de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe minder energie benodigd is, des te groener je woninglabel. De energie-index start bij energielabel A/B (groen label) en kan oplopen tot G (rood, hoog verbruik).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, op het moment je een woning wilt verkopen of verhuren dan moet je aantonen wat het definitieve energielabel is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Kan je geen geldig label aantonen, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor een officieel label moet je een bekwame energiedeskundige in Oostkapelle langs laten komen. Via het platform QBIS.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. De vakman komt langs en zal het huis volledig inspecteren. Hij of zij stelt het label vast en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Ze versturen dit documenten via de mail en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Veere).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De vakman onderzoekt de leeftijd van de woning, het soort huis, oppervlakte en belangrijke aspecten zoals ramen en kozijnen, mate van isolatie, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Op basis daarvan kan worden berekend hoeveel gas en stroom benodigd is voor het leveren van warm water en de verwarming van woonunit en wat het aandeel van duurzame energie is. Vervolgens wordt het labelletter geregistreerd.

Hoe duur is een energielabel?
De kosten van je energielabel schommelen tussen de €135,00 – €365,00. De investering wordt bepaald door type woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Oostkapelle kan je goedkoper doen door lokale adviseurs te contacteren die opereren in en rondom de provincie Zeeland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om jouw huidige score te bekijken check je www.energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en vul jouw postcode (4356) en het huisnummer in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Belangrijk: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen officieel document en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief label. Wacht niet langer: energielabel huis Oostkapelle opvragen.

Plaats een reactie