Energielabel Vrouwenpolder

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Vrouwenpolder? Sinds 1 januari 2015 heeft elke woning een energielabel. Dit certificaat geeft een indicatie van hoe energiezuinig jouw huis is en geeft praktische maatregelen om het energieverbruik terug te dringen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Vrouwenpolder verplicht. Op onze energielabel-vergelijker lees je alle benodigde informatie over het checken en aanvragen van het certificaat. Ook is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en bekijk je nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is verplicht bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A/B (groen label) t/m F/G (niet duurzaam).
 • De laatste jaren kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Vrouwenpolder die jouw huis komt bekijken en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het certificaat – inclusief een rapport met adviespunten – kost je ongeveer tussen de €145,00 en €430,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Vrouwenpolder

Het energielabel vertelt iets over de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle woningeigenaar namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Wanneer jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, is een definitief energielabel noodzakelijk. Sinds kort is er een nieuwe rekenmethode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet dus een bevoegde energieadviseur laten komen. Deze energie-specialist komt bij je thuis en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. Hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe jij zo’n voordelig energielabel in Vrouwenpolder moet aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl tref je alle officiële energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Vul je postcode in (4354) om een erkend deskundige in Vrouwenpolder te traceren.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Tik op een specialist en plan een afspraak in. Bereid je goed voor: zorg dat je de belangrijke details van je woning paraat hebt. Met name bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Bezoek en berekening

  Zo’n erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Vrouwenpolder beslist uiteindelijk wat het label moet worden en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Je label opzoeken

  Nadat de calculatie is afgerond krijg je een digitaal document (PDF) van de energie index met een uitgebreide samenvatting en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Het label is 10 jaar geldig en moet je laten zien bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Een particulier energielabel nodig?

Zoek naar energieadviseurs en regel het snel

Kosten definitief energielabel vergelijken

De kosten van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €145,00 en €370,00. In de onderstaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Vrouwenpolder. Direct een aanvraag doen? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Serooskerke, Gapinge, Arnemuiden, Nieuw- en Sint Joosland en Burgh-Haamstede. De definitieve kosten wordt bepaald door de volgende aspecten.

 1. Het soort woning (tussenwoning, twee-onder-een kap, vrijstaand, villa, hoekwoning).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen of het bestek).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
Type woningOppervlaktePrijzen
Appartementje70 m2€ 170,00
Tussenwoning120 m2€ 211,00
2-onder-1-kap140 m2€ 283,00
Villa180 m2€ 357,00
Kostenoverzicht woninglabel Vrouwenpolder.

Energieadviseurs in Vrouwenpolder vergelijken

Makkelijk en voordelig een definitief energielabel aanvragen? Dan contacteer je een erkend deskundige energielabel Vrouwenpolder. De officiële website om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Op deze plek staan alle namen en gegevens van officiële experts (BRL9500). Om snel iets af te spreken vind jij in onze vergelijker een aantal betrouwbare partijen waar je verrassend eenvoudig een certificaat kunt regelen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren in 4 stappen

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Door middel van energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis verbeteren tot een label A/B/C woning. De basis is altijd een goede isolatie. Op die manier kan je garanderen dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Bij de fase daaropvolgend ga je aan de slag met de opties voor energie opwekken. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Boete energielabel.

Noot: Op de onafhankelijke website Verbeteruwhuis.nl check je – na het beantwoorden van wat vragen – verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Vrouwenpolder

 • Een energiezuinige woning en een structureel lage energierekening.
 • Een prettig wooncomfort: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een woning met label A of B stoot minder CO-2 uit.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Vaak krijg je extra korting op de hypotheekrente.
 • Je kunt gebruik maken van veel subsidies wanneer je investeert in een groener label.
 • De energiecoach in Vrouwenpolder kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2010 – 2024Met warmtepomp en zonnepanelen een energieneutrale woning.
Label B2001 – 2005Vaak zijn zonnepanelen en warmtepomp genoeg voor label A.
Label C1984 – 2004Laat een zonneboiler plaatsen indien je daar ruimte voor hebt.
Label D1975 – 1985Kies voor een grondige isolatie van de vloeren.
Label E1965 – 1977Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie en zonnepanelen.
Label F1948 – 1965Dubbel glas plaatsen en isoleren van de woning.
Label Gt/m 1931Enkel glas vervangen + isoleren.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Bekijk alle specialisten en vraag het nog deze week aan

Isoleren van de woning

Isolatie is altijd de basis van een energiezuinig huis. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren voorkom je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Op die manier ben je minder kwijt aan stookkosten en krijg je een optimale leefomgeving. Waar je moet beginnen is afhankelijk van wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het jaar waarin het huis is gebouwd geef inzicht in de vermoedelijke staat. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat zien of en waar een woning warmte verliest. In het schema hierna spot je de potentiële besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hr combiketel.

Isolatie keuzeTarievenBesparing gas (jaar)Besparing in €
Dakisolatie€3300 – €52001010 m3€646
Vloerisolatie€1700 – €4000280 m3€179
Spouwmuurisolatie€1000 – €2250775 m3€496
HR++ glas€1950 – €2700385 m3€246,4
Tarieven en besparingen bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Zodra je huis een goede isolatie heeft, moet je erop letten dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een aangenaam klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren houdt in een prettige leefomgeving waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: volledig automatische aan- en afzuiging van de lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

Alternatieven van de CV-ketel

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming is voor veel mensen een kostenpost. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Kies voor een duurzaam alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In onderstaande lijst staan enkele van deze producten.

 • Nieuwe HR107 ketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: een warmtepompunit die ondersteunt wordt door de HR-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: gesloten systeem waarbij zonnecollectoren het water verwarmen.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Zonnepanelen plaatsen

Als je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De stroom die je nu nodig hebt kan je zelf genereren met behulp van zonnepanelen op je dak. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen wekken op basis van zonlicht elektriciteit op.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost zo’n €4900 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6,5 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Daarvoor krijg je dezelfde prijs als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-vrouwenpolder-4354

Energielabel voor bedrijfspanden

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig op het moment van overdracht (koop/huur) van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze regelgeving is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, sportgebouwen, cafés, en openbare panden zoals stations. Is het pand 100m2 of groter, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoor? In die situaties moet het gebouw met ingang van 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Ook moeten organisaties in publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld naast de receptie. Lees ook meer over Voordeligste energielabel.

 • Bij overdracht of oplevering van kantoorpanden ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (minimaal 50% als kantoor) moeten vanaf 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe positiever het woninglabel uitvalt. Deze energie-index begint bij energielabel A & B (heel milieuvriendelijk) en gaat door tot F of G (hoog verbruik).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, wanneer jij het huis verkoopt of verhuurt dan moet je kunnen aantonen welk energielabel de woning heeft. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Ontbreekt het label, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe vraag je een label aan?
Voor een officieel label moet je een bevoegde energiedeskundige in Vrouwenpolder laten langskomen. Middels QBIS.nl kan je een energiespecialist zoeken. De adviseur komt bij je thuis en berekent de energieprestatie van de woning. Hij of zij bepaalt het uiteindelijke label het registreert het definitieve label in de EP-online database. De dossierstukken krijg je per mail en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Veere).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
De inspecteur kijkt naar het jaar waarin het huis is gebouwd, het soort gebouw, m2 woonoppervlakte en overige onderdelen als wat voor glas er in de ramen zit, hoe de woning geïsoleerd is, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Aan de hand van deze inspectie wordt gecalculeerd wat de totale energiebehoefte is voor het verwarmen en koelen van een gebouw en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Daarna wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat is het tarief van een energielabel?
De kosten van het energielabel schommelen tussen de €180,00 – €415,00. De totale kostprijs heeft te maken met type woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Vrouwenpolder doe je door enkele energieadviseur naast elkaar te zetten die hun werkgebied hebben liggen rondom de provincie Zeeland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit in te zien bezoek je het platform energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en voer jouw postcode (4354) en het huisnummer in de zoekbalk in. De website toont direct het huidige label. Waarschuwing: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen formeel label en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief milieulabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Vrouwenpolder opvragen.

Plaats een reactie