Energielabel Koudekerke

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Koudekerke? Vanaf 1 januari 2015 heeft elke woning een energielabel. Dit document indiceert hoe energiezuinig jouw huis is en toont praktische verbeterpunten om het energieverbruik te verlagen. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Koudekerke verplicht. Op deze website tref je aanvullende info over de aanvraag van een nieuw certificaat. Verder is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en bieden wij handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Het is een vereiste bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A/B (erg milieuvriendelijk) t/m F of G (ontzettend onzuinig).
 • Vroeger kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Koudekerke die jouw woning helemaal doorneemt en een label opmaakt.
 • Het keurmerk – inclusief concrete verbeterpunten – heeft een prijs van tussen de €120,00 & €395,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Koudekerke

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande het energieverbruik van een woning. Alle mensen met een woning hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Op het moment dat jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan is een definitief energielabel verplicht. Sinds kort hanteert de overheid een nieuwe werkwijze waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet verplicht een bevoegde energieadviseur thuis laten langskomen. Deze vakman bezoekt jou op locatie en analyseert de actuele situatie op energiegebied. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. Onderstaand check je hoe jij zo’n voordelig energielabel in Koudekerke moet aanvragen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle gecertificeerde energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Neem als basis je postcode (4370) om een erkend deskundige in Koudekerke te traceren.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Tik op een energie-expert en bel of mail voor een afspraak. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle actuele details van het gebouw beschikbaar hebt. Onder andere bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Bezoek op locatie

  Deze erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en inspecteert de gehele woning. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Koudekerke maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Database met labels bekijken

  Na afloop van de inspectie ontvangt men per email een PDF van het informatielabel met daarin uitleg en opties om de woning zuiniger te maken. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet je laten zien in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Vergelijk energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Prijzen van een definitief energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel schommelen tussen de €110,00 – €435,00. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Koudekerke. Direct een offerte? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Meliskerke, Grijpskerke, Aagtekerke, Westkapelle en Domburg. De totale prijzen worden berekend middels verschillende zaken.

 1. Het type huis (tussenwoning, vrijstaand, appartement, twee-onder-een kap, villa).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
Categorie woningAantal m2Prijsindicatie
Appartementje70 m2€ 172,00
Rijtjeshuis105 m2€ 224,00
Hoekwoning145 m2€ 281,00
Villa180 m2€ 370,00
Kostenoverzicht woninglabel Koudekerke.

Toonaangevende energieadviseurs in Koudekerke vergelijken

Goedkoop en snel dit definitief energielabel aanvragen? In dat geval heb je nodig een erkend deskundige energielabel Koudekerke. Het portaal om deze vakmannen te treffen is https://www.centraalregistertechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Op deze plek vergelijk je officiële experts (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding tref je in de tabel hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je direct een certificaat kunt regelen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam wonen in 4 heldere stappen

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis verbeteren tot een huis met label A of B. In de regel begint men altijd met isoleren. Op die manier realiseer je een setting waarbij de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Pas als het huis goed geïsoleerd is verleggen we de focus op eigen energieopwekking. Of klik door voor meer informatie over Erkend deskundige.

Belangrijk: Op de onafhankelijke website Verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – concrete verbeteropties voor een beter energielabel. Doe hier de check.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Koudekerke

 • Een energiezuinig huis met een lage energierekening.
 • Een aangenaam wooncomfort: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een woning met label A of B is goed voor het milieu.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • Je kunt gebruik maken van interessante subsidies wanneer je investeert in een groener label.
 • De energiecoach in Koudekerke kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2011 – 2024Stap volledig van het gas af en warmteopslag.
Label B1998 – 2009Duurzaam de woning verwarmen met een warmtepomp.
Label C1983 – 2004Laat een zonneboiler plaatsen indien je daar ruimte voor hebt.
Label D1973 – 1982Laat een scan uitvoeren om isolatieproblemen op te lossen.
Label E1966 – 1977Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer + zonnepanelen.
Label F1951 – 1968Enkel glas vervangen + isoleren.
Label Gt/m 1942Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Bekijk de aangesloten adviseurs en regel het binnen een paar dagen

Isoleren

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een warme en zuinige woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren voorkom je dat de warmte in de woning verloren gaat. Dankzij isolatie dalen de stookkosten in de winter en profiteer je van meer wooncomfort. Waar je als eerste moet beginnen wordt bepaald door hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het bouwjaar van de woning geeft een aardige indicatie. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat de warmtelekken van uw woning zien. Hieronder bekijk je de gemiddelde besparingen voor een doorsnee woning met een hr ketel.

Isolatie optiesOnkostenGasbesparing (jaar)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3700 – €54001045 m3€742
Vloerisolatie€1100 – €3900315 m3€224
Spouwmuurisolatie€1200 – €2350810 m3€575
HR++ glas€1700 – €2700420 m3€298,2
De totale kosten en opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Op het moment dat de isolatie in huis voldoende is, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is essentieel voor een aangename leefomgeving. Zuinig en slim ventileren betekent een gezond leefklimaat zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelende roosters: Bij winddruk wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met WTW: systeem dat evenveel lucht aan- als afvoert.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

CV-ketel zonder gas?

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming kost het meeste energie. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Overweeg een groen alternatief die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de lijst hieronder staan enkele van deze producten.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: zonnecollectoren verwarmen een gesloten leidingsystemen en de boiler.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Zodra je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. Deze stroom kan je zelf genereren door zonnepanelen te laten leggen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonnestralen op en zetten dit om naar gelijkstroom.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost gemiddeld €5400 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 8 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Hierover ontvang je dezelfde prijs als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-koudekerke-4370

Voordelig energielabel voor bedrijfspandEen geldig energielabel voor je bedrijf is nodig wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze noodzaak is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, scholen, warenhuizen, en publiek toegankelijke panden zoals stadions. Is het pand 100m2 of groter, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorruimtes? In die situaties moet het pand per 2023 beschikken over een energielabel C. Verder moeten organisaties in publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Bekijk ook onze pagina met informatie over Energielabel voor huizen.

 • Bij de notariële overdracht van zakelijke panden moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten in 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In publieke gebouwen van minimaal 250 m2 moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat is een energielabel?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe minder energie benodigd is, hoe hoger de score op het woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A & B (erg milieuvriendelijk) en gaat verder tot de rode labels F en G (vervuilend).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, op het moment je een woning verhuurt of verkoopt dan moet je aantonen welk energielabel het huis toegekend is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Heb je geen geldig label, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Voor dit document moet je een officiële energiedeskundige in Koudekerke vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Door middel van QBIS.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. Een inspecteur komt langs en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Deze specialist kiest het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Je ontvangt digitaal alle dossiers en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Veere).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
Een inspecteur kijkt naar het bouwjaar van de woning, het type woning, het aantal m2 woonoppervlakte en andere eigenschappen als HR ++ glas en kozijnen, de mate van isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Aan de hand van deze inspectie berekent hij of zij hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor het leveren van warm water en de verwarming van jouw huis en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Tenslotte wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De tarieven van je energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €105,00 en €355,00. De investering hangt af van de grootte van de woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de beschikbare documentatie (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Koudekerke kan je doen door meerdere energiebedrijven te vergelijken die actief zijn in en rondom de provincie Zeeland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om jouw huidige label in te zien kan je het beste gaan naar de overheidswebsite energielabel.nl. Kies het type woning en vul jouw postcode (4370) plus het huisnummer in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Kijk uit: is het een voorlopig energielabel? Dit telt niet als officieel woninglabel en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief label. Zoek het snel uit: energielabel huis Koudekerke opvragen.

Plaats een reactie