Energielabel Aagtekerke

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Aagtekerke? Sinds een aantal jaren heeft elke woning een energielabel. Dit milieulabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning is en biedt gerichte verbetermogelijkheden om het energieverbruik terug te dringen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Aagtekerke verplicht. Op ons energielabel-platform bieden wij nuttige info over het checken en aanvragen van het certificaat. Ook kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en bekijk je een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Het is noodzakelijk bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A of B (maximaal zuinig) t/m F & G (ontzettend onzuinig).
 • De laatste jaren kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in Aagtekerke die jouw woning helemaal doorneemt en het label vaststelt.
 • Het informatielabel – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – heeft een prijs van tussen de €200,00 & €425,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Aagtekerke

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande het energieverbruik van een woning. Alle huizen in Nederland kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Op het moment dat je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan heb je een definitief energielabel nodig. Sedert 2021 is er een nieuwe methode waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet dus een officiële energieadviseur thuis uitnodigen. Deze adviseur huur je als het ware in en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In het volgende overzicht check je hoe jij zo’n voordelig energielabel in Aagtekerke moet regelen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Via centraalregistertechniek.nl tref je alle bekwame energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Vul je postcode in (4363) om een erkend deskundige in Aagtekerke te contacteren.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Informeer bij een specialist en maak een afspraak. Zorg dat je zoveel mogelijk informatie van het huis kunt laten zien. Zoals bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Inventarisatie

  De erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Aagtekerke berekent het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Database met labels bekijken

  Na afloop van de inspectie wordt er een PDF toegestuurd van het vastgestelde label met een uitgebreide samenvatting en een rapport met adviespunten. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en moet je ook aanbieden verkoop- of verhuur van de woning. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Vergelijk energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Kosten van een energielabel

De tarieven van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €145,00 – €370,00. In het onderstaand overzicht tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Aagtekerke. Meteen aan de slag? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Westkapelle, Domburg, Oostkapelle, Vrouwenpolder en Serooskerke. De uiteindelijke tarieven kunnen berekend worden d.m.v. velerlei aspecten.

 1. Categorie huis (vrijstaand, villa, tussenwoning, hoekwoning, appartement).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Categorie woningM2 woonoppervlakteTarieven
Appartement55 m2€ 174,00
Rijtjeshuis110 m2€ 202,00
2-onder-1-kap150 m2€ 271,00
Vrijstaand195 m2€ 371,00
Kostenoverzicht woninglabel Aagtekerke.

Bekwame energieadviseurs in Aagtekerke vergelijken

Vandaag nog een definitief energielabel aanvragen? In dat geval heb je nodig een erkend deskundige energielabel Aagtekerke. De juiste plek om een energieadviseur te zoeken is www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. Hier staan alle namen en gegevens van bekwame adviseurs (BRL9500). Voor een voordelige keuze bekijk je in de lijst hieronder diverse (landelijke) experts waar je vrij eenvoudig een woninglabel kunt aanvragen tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren in 4 stappen

Heb jij een label E, F of G woning, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning optimaliseren naar een woning met label B. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Hierdoor zorg je dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Zodra dit in orde is wordt het pas interessant om te kijken naar de opties voor energie opwekken. Op deze website lees je ook meer over Online energielabel aanvragen.

Advies: Op de onafhankelijke website https://www.verbeteruwhuis.nl controleer je – na het beantwoorden van wat vragen – gerichte verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Voer de check uit.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Aagtekerke

 • Een duurzame woning met een lagere energierekening.
 • Een gezonde leefomgeving: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een energielabel A of B woning draagt bij aan een beter milieu.
 • Flinke toename van de woningwaarde.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • Er bestaan veel subsidies voor het verduurzamen van jouw woning.
 • De energiecoach in Aagtekerke kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2011 – 2024Stap volledig van het gas af en warmteopslag.
Label B1999 – 2006Zelf stroom opwekken met zonnepanelen + warmtepomp.
Label C1984 – 2001Zonnepanelen, triple glas, HR107 combiketel.
Label D1971 – 1982De cv ketel vervangen voor een combiketel.
Label E1970 – 1978Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren + zonnepanelen.
Label F1951 – 1968Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1931HR-ketel en isolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk aanbieders en ontvang nog deze week jouw label

Isoleren

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een label A of B woning. Met grondige isolatie voorkom je dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Hierdoor gaan de stookkosten direct omlaag en geniet je van een lekker warm huis. Waar je het beste kunt beginnen wordt bepaald door de huidige isolatietoepassingen in huis. Het jaar waarin de woning is neergezet is vaak een goede indicator hiervoor. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan laat de warmtelekken van uw woning zien. In het schema hierna spot je de mogelijke besparing voor een doorsnee woning met een normale hr combiketel.

Manier van isolerenTarievenBesparing gas (m3)Energiebesparing
Dakisolatie€3200 – €54001030 m3€700
Vloerisolatie€1900 – €3800300 m3€204
Spouwmuurisolatie€1350 – €2050795 m3€541
HR++ glas€1600 – €2550405 m3€275,4
Onkosten en opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Wanneer de isolatie in huis voldoende is, moet je zeker stellen dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een aangenaam wooncomfort. Zuinig en slim ventileren houdt in een prettig binnenklimaat zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: Reageren slim op de wind en passen daar luchttoevoer op aan.
 • Lokale ventilatie-unit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: wint warmte terug uit ventilatielucht om je huis te verwarmen.

Alternatief voor CV-ketel

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming kost veel energie (vooral veel gas). In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. In de volgende lijst staan enkele van deze producten.

 • Nieuwe HR107 ketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: 100% verwarmen op stroom (gasverbruik naar 0).
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Voordelen zonnepanelen

Op het moment dat je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. Deze energie kan je op een duurzame manier opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen het zonlicht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost om en nabij de €5000 en verdien je snel terug, vaak al binnen 7,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Voor deze zonnestroom krijg je hetzelfde tarief als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-aagtekerke-4363

Energielabel voor bedrijfspanden

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen bij verkoop, verhuur en oplevering van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze noodzaak is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als kantoorruimtes, onderwijspanden, winkels, en publiek toegankelijke panden zoals verzorgingshuizen. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoor? In dit scenario moet het pand per 2023 ten minste energielabel C hebben. Verder moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die actief zijn in openbare gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Op deze website vind je ook alles over Energielabel aanpassen.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van zakelijke gebouwen is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor panden met een industriefunctie is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten binnenkort (2023) een milieulabel C of beter hebben.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes vanaf 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in het energieverbruik van een woning. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, des te groener je woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A of B (laag verbruik) en kan oplopen tot F en G (zeer onzuinig).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, op het moment je een woning wilt verkopen of verhuren dan moet je laten zien wat het label is van jouw huis is. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Doe je dit niet, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een bekwame energiedeskundige in Aagtekerke laten langskomen. Op www.Qbis.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. De inspecteur komt bij je thuis en inspecteert de gehele woning. Hij of zij rekent alles door, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Je krijgt een email met alle documenten en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Veere).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een deskundige kijkt naar het bouwjaar van het huis, het type woning, woonoppervlakte en andere woningkenmerken zoals HR ++ glas en kozijnen, het soort isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Aan de hand van deze inspectie berekent de deskundige wat de benodigde energie capaciteit is voor het verwarmen en koelen van het object en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Op basis hiervan wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat is de prijs van het energielabel?
De onkosten van je energielabel schommelen tussen de €105,00 – €410,00. De prijsindicatie hangt af van het soort woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de beschikbare documentatie (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Aagtekerke kan jij doorgaans het meest voordelig doen door diverse leveranciers te benaderen die hun dienst aanbieden rondom de provincie Zeeland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Hiervoor surf je naar energielabel.nl van de overheid. Kies het type woning en vul de postcode (4363) en huisnummer in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Waarschuwing: is het een voorlopig energielabel? Dit telt niet als officieel woninglabel en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief label. Bekijk het direct online: energielabel huis Aagtekerke opvragen.

Plaats een reactie