Energielabel Borsele

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Borsele? Vanaf 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Dit woninglabel vertelt hoe energiezuinig een woning is en geeft handige verbeterpunten om het energieverbruik te verlagen. Wil je jouw huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Borsele verplicht. Op ons energielabel-platform tref je uitgebreide informatie over het aanvragen van jouw certificaat. Bovendien kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en bekijk je een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A of B (erg milieuvriendelijk) t/m F en G (ontzettend onzuinig).
 • Tot voor kort vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Borsele die de kenmerken van de woning bekijkt en het label vastlegt.
 • Het keurmerk – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost tussen de €185,00 & €400,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Borsele

Het energielabel vertelt iets over de energieprestatie van een woning. Alle mensen met een woning namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Zodra je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Per 2021 is er een nieuwe methode waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet tegenwoordig een officiële energieadviseur laten komen. Deze deskundige zal thuis langskomen en berekent de energieprestatie van de woning. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. In het stappenplan hieronder vind je precies hoe jij een voordelig energielabel in Borsele kunt regelen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl vind je verschillende officiële energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Zoek op postcode (4451) om een erkend deskundige in Borsele op te sporen.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Selecteer een energie-expert en bel of mail voor een afspraak. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle relevante informatie van de woning hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. De inspectie

  Een erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen om de kenmerken van je huis vast te stellen. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Borsele komt met een eindoordeel en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Inzicht in jouw label

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan krijg jij per mail een PDF van het document incl. de geconstateerde punten en opties om de woning zuiniger te maken. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en kan je overhandigen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Zoek naar energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

De kosten van een energielabel

De prijzen van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €190,00 – €425,00. In de tabel hieronder tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Borsele. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Kapelle, Reimerswaal, Vlissingen, Veere en Middelburg. De definitieve kosten wordt bepaald door velerlei variabelen.

 1. Het woningtype (hoekwoning, tussenwoning, twee-onder-een kap, villa, vrijstaand).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Categorie woningM2 woonoppervlakteKosten
Appartementje70 m2€ 173,00
Rijtjeshuis130 m2€ 225,00
Twee-onder-een kap165 m2€ 285,00
Losse woning185 m2€ 373,00
Prijzen woninglabel Borsele.

Bekwame energieadviseurs in Borsele vergelijken

Ook direct zo’n definitief energielabel aanvragen? Hiervoor contacteer je een erkend deskundige energielabel Borsele. De website om deze vakmannen te treffen is CentraalregisterTechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. In deze database tref je bevoegde deskundigen (BRL9500). Voor een voordelige keuze vind jij in onze vergelijker diverse (landelijke) experts waar je gemakkelijk een woninglabel kunt aanvragen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan voor duurzaam en energiezuinig huis

Heb jij een label E, F of G woning, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning omtoveren naareen huis met label A of B. In de regel begint men altijd met isoleren. Op die manier zorg je ervoor dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. In de volgende stap kijk je pas naar het opwekken van eigen energie. Je kunt hier ook meer vinden over Energielabel lening.

Adviezen: Op de website https://www.verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – gerichte verbeteropties voor een groen energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Borsele

 • Een energiezuinig huis en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een gezond wooncomfort: minder tocht en kou rond het raam.
 • Het woninglabel A of B is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • De regering biedt interessante subsidies voor de renovatie van een woning.
 • De energiecoach in Borsele kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2009 – 2024Een 100% energieneutrale woning zonder gas.
Label B2002 – 2007Zonnepanelen laten leggen of een warmtepomp-installatie.
Label C1985 – 2004Kies voor nieuw glas, installeer zonnepanelen en isoleer het dak.
Label D1973 – 1984Verdere isolatie, HR++ glas en HR107 combiketel.
Label E1967 – 1974Een moderne HR-ketel, zonnepanelen en isoleren.
Label F1950 – 1969Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.
Label Gt/m 1934Een moderne HR-ketel en isoleren.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Bekijk de aangesloten adviseurs en regel het binnen een paar dagen

Isolatie van je woning

Isolatie is van onschatbare waarde voor een warme en zuinige woning. Door de muren, vloer en het dak te isoleren verhinder je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Hierdoor zullen de stookkosten verminderen en geniet je van een optimaal klimaat in huis. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren is afhankelijk van de huidige mate van isolatie. De leeftijd van de woning geef inzicht in de vermoedelijke staat. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek kan de probleempunten goed blootleggen. In onderstaand schema krijg je inzicht in de doorsnee besparing in het geval van een eengezinswoning met een hr ketel.

Manier van isolerenOnkostenBesparing GasBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€3600 – €52001180 m3€767
Vloerisolatie€1400 – €3200385 m3€250
Spouwmuurisolatie€1100 – €2300950 m3€618
HR++ glas€1600 – €2750355 m3€231
Tarieven en besparingen bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Indien jouw woning goed geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een gezond leefklimaat waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: Reageren slim op de wind en passen daar luchttoevoer op aan.
 • Lokale ventilatie-unit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: onttrekt warmte aan de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

CV-ketel vervangen

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming is een kostbare aangelegenheid. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In de volgende lijst kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Moderne HR-combiketel: Iets duurder in aanschaf maar veel efficiënter.
 • Een hybride warmtepomp: combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Zonnepanelen op je dak

Zodra je jouw woning hebt geoptimaliseerd kan je de totale stroombehoefte berekenen. De totale stroom kan je helemaal zelf genereren door zonnepanelen te laten installeren. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen koop je vanaf €4900 en verdien je terug in gemiddeld 8,5 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Daarvoor ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-borsele-4451

Goedkoop energielabel voor een bedrijfspand aanvragen

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze regel is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, sportgebouwen, showrooms, en publiek toegankelijke gebouwen zoals gemeentehuizen. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoor? In dat geval moet het pand vanaf 2023 beschikken over een energielabel C. Ook moeten winkels en bedrijven die werkzaam zijn in publieke ruimtes van meer dan 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de ingang. Lees ook meer over Voorlopig energielabel.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van kantoorpanden ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor panden met een industriefunctie is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten per 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft een indicatie van de energiezuinigheid van een woning. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, des te hoger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A & B (maximaal milieuvriendelijk) en gaat verder tot de rode labels F en G (zeer onzuinig).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, als je een gebouw in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je kunnen aantonen wat het label is van jouw huis is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Doe je dit niet, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor een definitief label moet je een vakbekwame energiedeskundige in Borsele laten langskomen. Middels de database van Qbis.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Deze specialist komt bij je thuis en inspecteert de gehele woning. De adviseur kiest het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. Je ontvangt digitaal alle dossiers en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Borsele).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De deskundige inspecteert het jaar waarin het huis is gebouwd, het type gebouw, het aantal m2 woonoppervlakte en belangrijke aspecten zoals kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de beschikbare isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Op basis van deze gegevens berekent de deskundige hoeveel energie er wordt gebruikt voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van een gebouw en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Vervolgens zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De tarieven van het energielabel liggen tussen de €185,00 en €450,00. De totale kostprijs ligt aan het type woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de beschikbare documentatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Borsele kan je goedkoper doen door enkele adviseurs te vergelijken die opereren rondom de provincie Zeeland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om jouw huidige label in te zien kan je het beste gaan naar de overheidswebsite energielabel.nl. Selecteer je type woning en voer jouw postcode (4451) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Goed om te weten: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen formeel label en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief huislabel. Wacht niet langer: energielabel huis Borsele opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie