Energielabel s-Gravenpolder

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in s-Gravenpolder? Vanaf 2015 heeft elke woning een energielabel. Dit label toont hoe energiezuinig jouw woning is en toont praktische opties om de woning nog energiezuiniger te maken. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in s-Gravenpolder verplicht. Op onze energielabel-vergelijker lees je uitgebreide info over de aanvraag van een nieuw label. Bovendien is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en lees je een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A/B (zeer zuinig) t/m F/G (slecht voor het milieu).
 • Voorheen regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in s-Gravenpolder die jouw hele huis bekijkt en het label vastlegt.
 • Het keurmerk – inclusief een rapport met adviespunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €200,00 en €395,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in s-Gravenpolder

Een energielabel biedt duidelijkheid over de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle huiseigenaren kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. In de situatie waarbij jij de woning gaat verhuren over verkopen, moet je het definitieve energielabel regelen. In 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet tegenwoordig een vakbekwame energieadviseur thuis laten langskomen. Deze energie-deskundige zal thuis langskomen bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. In onderstaand gedeelte bekijk je hoe je zo’n voordelig energielabel in s-Gravenpolder aanvraagt.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle officiële energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (4431) om een erkend deskundige in s-Gravenpolder te traceren.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Informeer bij een energie-expert en probeer een afspraak in te plannen. Het is belangrijk dat je alle benodigde details van het huis kunt laten zien. Zoals bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Inventarisatie

  De erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en berekent de energieprestatie van de woning. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in s-Gravenpolder kiest het label en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Inzicht in jouw label

  Na registratie ontvangt men per email een PDF van het document met daarbij de specificaties en een rapport met adviespunten. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en dien je over te dragen verkoop- of verhuur van de woning. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Vergelijk energieadviseurs en regel het snel

Gemiddelde kosten energielabel

De prijzen van een definitief energielabel variëren tussen de €125,00 & €450,00. In de tabel hieronder bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige s-Gravenpolder. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Check ook adviseurs in Wemeldinge, Schore, Hansweert, Kruiningen en Oostdijk. De geschatte prijzen wordt bepaald door verschillende variabelen.

 1. De grootte van de woning (twee-onder-een kap, appartement, villa, vrijstaand, tussenwoning).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Categorie woningM2 woonoppervlakteKostprijs
Appartementje75 m2€ 163,00
Tussenwoning130 m2€ 223,00
Twee-onder-een kap145 m2€ 289,00
Villa200 m2€ 370,00
Actuele kosten woninglabel s-Gravenpolder.

De beste energieadviseurs in s-Gravenpolder vergelijken

Snel en simpel een definitief energielabel aanvragen? Op dat moment ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel s-Gravenpolder. Het portaal om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is www.centraalregisterTechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Hierin vergelijk je gecertificeerde inspecteurs (BRL9500). Voor een voordelige keuze bekijk je in de lijst hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je op een gebruiksvriendelijke manier een afspraak kunt maken zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Naar label-B woning in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Met de juiste energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning verbeteren tot een label A/B/C huis. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Hierdoor zorg je ervoor dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. In de volgende stap leg je de nadruk op het zelf energie opwekken. Of klik door voor meer informatie over Energielabel voor bedrijfspand.

Adviezen: Via het platform www.verbeteruwhuis.nl check je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Voordelen van een zuinig energielabel woning s-Gravenpolder

 • Een energiezuinig huis met een lage energierekening.
 • Een prettig klimaat in huis: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een woning met label B of A stoot minder CO-2 uit.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Aantrekkelijke korting op de hypotheekrente mogelijk.
 • Er gelden interessante subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in s-Gravenpolder is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2013 – 2024Stap volledig van het gas af en warmteopslag.
Label B1998 – 2006Duurzaam de woning verwarmen met een warmtepomp.
Label C1983 – 2003HR 107 combiketel, zonnepanelen en HR++ glas.
Label D1971 – 1983Laat warmtescan doen voor laatste isolatie kansen.
Label E1968 – 1979Isoleren en plaatsen van dubbel glas + zonnepanelen.
Label F1950 – 1967Vloer, dak en muren isoleren.
Label Gt/m 1945Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Bekijk alle aanbieders en regel het binnen een paar dagen

Woningisolatie

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een duurzame woning. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak verhinder je dat warme lucht naar buiten gaat. Dankzij isolatie zullen de stookkosten verminderen en krijg je een prettig binnenklimaat. Waar je moet starten met isoleren is vooral afhankelijk van de huidige isolatiewaarden. De leeftijd van de woning kan deels bepalen wat deze staat is. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. In ons overzicht hieronder bekijk je de te verwachten besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een normale hr combiketel.

IsolatieInvesteringBesparing gas (jaar)Besparing in €
Dakisolatie€3500 – €52001115 m3€825
Vloerisolatie€1200 – €3300385 m3€285
Spouwmuurisolatie€1200 – €2050880 m3€651
HR++ glas€1600 – €2950490 m3€362,6
Kosten en baten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Als een gebouw al volledig is geïsoleerd, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een gezond wooncomfort zonder dat je veel energie verliest.

 • Winddrukgeregelde roosters: door middel van roosters altijd voldoende frisse lucht.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

CV-ketel zonder gas?

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming kost in de meeste huizen veel gas. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. Hieronder kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: een combinatie van je HR-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een woning verwarmen met energie uit lucht, bodem of grondwater.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Nadat je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De benodigde stroom kan je zelf genereren door zonnepanelen te laten installeren. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen zetten zonlicht om in zonne-energie.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost om en nabij de €5100 en verdien je snel terug, vaak al binnen 7,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-s-gravenpolder-4431

Aanvraag indienen energielabel voor bedrijfspand

Elk kantoor heeft een energielabel nodig wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). Deze regel richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, sportfaciliteiten, retailpanden, en publieke panden zoals bibliotheken. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorplekken? In die situaties moet het pand vanaf 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Bovendien moeten winkels en bedrijven die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben met een ruimte van minimaal 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de ingang. Je kunt hier ook meer lezen over Voorlopig energielabel.

 • Bij officiële transactiemomenten van een kantoorgebouw moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor industriële bedrijfsruimten geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten met ingang van 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes van 250m2 of groter moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel vertelt iets over de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe beter het woninglabel van je huis is. Deze energie-index begint bij energielabel A/B (zuinig) tot F of G (erg onzuinig).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, als je een gebouw in de verkoop of verhuur wil doen moet je aan kunnen tonen wat de huidige energie staat van de woning is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Hiervoor moet je een deskundige energiedeskundige in s-Gravenpolder bij je thuis laten komen voor een inspectie. Op www.Qbis.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. Een expert komt bij je thuis en bekijkt de huidige staat van de woning. Deze persoon bepaalt het uiteindelijke label en voert deze ook in de database EP-online in. Je ontvangt het document als PDF en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Borsele).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
Een deskundige inspecteert het bouwjaar van het gebouw, het type gebouw, woonoppervlakte en andere eigenschappen als soort glas, de beschikbare isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Met deze complete analyse kan worden berekend hoeveel energie nodig is voor het opwarmen en koelen van het appartement en wat het aandeel van duurzame energie is. Tenslotte krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De onkosten van een energielabel liggen vaak tussen de €175,00 – €435,00. De prijsindicatie hangt af van de grootte van de woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier s-Gravenpolder kan je goedkoper doen door vele energiedeskundigen te vergelijken die werkzaam zijn in en rondom de provincie Zeeland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit in te zien kan je een kijkje nemen op de overheidswebsite energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en vul jouw postcode (4431) en het huisnummer in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Kijk uit: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen officiële status en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitieve status. Krijgt direct inzicht: energielabel huis s-Gravenpolder opvragen.

Plaats een reactie