Energielabel Nieuwvliet

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Nieuwvliet? Sinds 1 januari 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Het keurmerk toont hoeveel energie jouw woning verbruikt en geeft praktische opties om de woning nog energiezuiniger te maken. Gaat jouw woning in de verkoop? In dat geval is een definitief energielabel in Nieuwvliet verplicht. Op Energielabelprijzen.nl vind je praktische info over het regelen en aanvragen van een certificaat. In aanvulling daarop bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en lees je een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Het is een verplichting bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A of B (zuinig) t/m F/G (slecht voor het milieu).
 • In het begin kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Dit beleid is in 2021 gewijzigd.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Nieuwvliet die de woning komt bekijken en het label registreert.
 • Het informatielabel – incl. verbetermogelijkheden – kost je ongeveer tussen de €100,00 en €375,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Nieuwvliet

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle woningen in Nederland kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Zodra jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Per 2021 is er een nieuw systeem dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet tegenwoordig een deskundige energieadviseur laten langskomen. Deze vakman komt langs en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. Hierna vind je precies hoe jij zo’n voordelig energielabel in Nieuwvliet moet aanvragen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Vul je postcode in (4504) om een erkend deskundige in Nieuwvliet te traceren.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Klik op een energiedeskundige en bel of mail voor een afspraak. Het is belangrijk dat je de belangrijke informatie van de woning hebt. Zoals bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Het onderzoek

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis langs om de kenmerken van je huis vast te stellen. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Nieuwvliet berekent het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Online label inzien

  Wanneer alles achter de rug is krijg jij per mail een PDF van de energie index met daarbij de specificaties en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Het label is 10 jaar geldig en dien je te overhandigen bij de verkoop van de woning. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Check alle energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Gemiddelde kosten energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €145,00 en €405,00. In het bijgesloten overzicht bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Nieuwvliet. Wil je dit direct regelen? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Groede, Oostburg, Geersdijk, Kamperland en Wissenkerke. De geschatte prijzen kunnen berekend worden d.m.v. de volgende variabelen.

 1. Het woningtype (vrijstaand, appartement, twee-onder-een kap, hoekwoning, tussenwoning).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen of het bestek).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
HuisM2 woonruimteGeschatte kosten
Appartement75 m2€ 169,00
Rijtjeswoning100 m2€ 207,00
Twee-onder-een kap165 m2€ 286,00
Losse woning175 m2€ 369,00
Actuele kosten woninglabel Nieuwvliet.

Bevoegde energieadviseurs in Nieuwvliet vergelijken

Snel en simpel zo’n definitief energielabel aanvragen? Hiervoor maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Nieuwvliet. De website om een energieadviseur te zoeken is centraalregisterTechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. In deze database doorzoek je bekwame inspecteurs (BRL9500). Voor jouw gemak vind jij in onze vergelijker een overzicht met erkende specialisten waar je op een gebruiksvriendelijke manier een woninglabel kunt aanvragen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je woning verduurzamen in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning updaten naar een woning met label B. Aan de basis staat altijd isoleren. Daarmee kan je garanderen dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Bij de fase daaropvolgend leg je de nadruk op het zelf energie opwekken. Of klik door voor meer informatie over Energie besparen.

Tip: Via het platform www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – duidelijke verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Doe hier de check.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Nieuwvliet

 • Een energiezuinige woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een comfortabel leefklimaat: het hele jaar door een aangename temperatuur in huis.
 • Het woninglabel A of B draagt bij aan een beter milieu.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Aantrekkelijke korting op de hypotheekrente mogelijk.
 • Je kunt profiteren van royale subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Nieuwvliet kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2012 – 2024Warmtepomp/zonneboiler/zonnepanelen voor 100% energieneutraal.
Label B2001 – 2005Zelf stroom opwekken met zonnepanelen + warmtepomp.
Label C1987 – 1999HR-glas op woon- en slaapkamer.
Label D1973 – 1981De cv ketel vervangen voor een combiketel.
Label E1967 – 1979Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.
Label F1949 – 1969Isoleren en plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1929Vloer, dak en muren isoleren.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Bekijk alle specialisten en regel het binnen 1 week

Isoleren

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een zuinige woning. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte voorkom je dat de warmte in jouw woning de woning ontglipt. Hierdoor ben je minder kwijt aan stookkosten en geniet je van meer wooncomfort. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren is afhankelijk van de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het bouwjaar van het huis is vaak een goede indicator hiervoor. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. In ons overzicht hieronder tref je de doorsnee besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een standaard hr combiketel.

IsolatiePrijsBesparing GasBesparing p/jaar
Dakisolatie€3900 – €5400855 m3€599
Vloerisolatie€1100 – €3900330 m3€231
Spouwmuurisolatie€1450 – €2250740 m3€518
HR++ glas€1500 – €2700420 m3€294
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Zodra jouw woning goed geïsoleerd is, is het aan te raden dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is bepalend voor een comfortabel leefklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een optimaal wooncomfort, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Zelfregelend rooster: door middel van roosters altijd voldoende frisse lucht.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het verwarmen van de woning is een kostbare aangelegenheid. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de lijst hieronder vind je een aantal systemen.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: een warmtepompunit die ondersteunt wordt door de HR-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: de aardgasaansluiting kan helemaal de deur uit.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren op het dak zijn aangesloten op een gesloten leidingsysteem.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Kies voor zonnepanelen

Nadat je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De stroom die je nu nodig hebt kan je op een duurzame manier genereren met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost zo’n €4600 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 7,5 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Over dit stukje stroom krijg je hetzelfde tarief als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-nieuwvliet-4504

Energielabel voor bedrijfspanden

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze verplichting is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoorruimtes, onderwijspanden, retailpanden, en publiek toegankelijke gebouwen zoals verpleeghuizen. Is het gebouw groter dan 100m2, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoor? In dat geval moet het gebouw met ingang van 2023 ten minste energielabel C hebben. Verder moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben met een oppervlakte van ten minste 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals in de ontvangsthal. Lees ook meer over EPC (energieprestatiecertificaat).

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een bedrijfspand moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten met ingang van 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In grotere openbare ruimtes van 250m2 of groter moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Wat doet een energielabel?
Het energielabel vertelt iets over hoe energiezuinig een huis is. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe beter het woninglabel is. Deze energie-index begint bij energielabel A/B (laag verbruik) tot de slechtste label F/G (rood, hoog verbruik).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, in de situatie waarin je het huis in de verkoop of verhuur gaat zetten moet jij duidelijk kunnen maken wat de huidige energie staat van de woning is. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Kan je geen geldig label aantonen, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Voor een definitief label moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Nieuwvliet laten komen. Via qbis.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. De adviseur komt langs en doorloopt een lange lijst met punten. Deze specialist komt met een eindoordeel het registreert het definitieve label in de EP-online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Sluis).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
De specialist onderzoekt het bouwjaar, het soort gebouw, m2 woonoppervlakte en ook naar specifieke zaken als type glas, de isolatiewerkzaamheden, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Met deze complete analyse kan uitgerekend worden hoeveel energie nodig is voor het opwarmen en koelen van het huis en wat het aandeel van duurzame energie is. Daarna krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat kost een energielabel?
De kosten van je energielabel schommelen tussen de €190,00 en €380,00. De totale kostprijs ligt aan de grootte van de woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de informatie die voorhanden is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Nieuwvliet kan jij doorgaans het meest voordelig doen door verscheidene leveranciers te contacteren die actief zijn binnen de provincie Zeeland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit in te zien kan je het beste gaan naar www.energielabel.nl. Selecteer je type woning en vul jouw postcode (4504) en het huisnummer in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Let op: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen geldig document en kan je dus niet gebruiken. Je moet deze altijd omzetten naar een definitieve status. Wacht niet langer: energielabel huis Nieuwvliet opvragen.

Plaats een reactie