Energielabel Hoek

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Hoek? Met ingang van 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit milieulabel geeft aan hoe zuinig jouw woning is en geeft praktische verbetermogelijkheden om de energierekening verder terug te dringen. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Hoek verplicht. Op onze energielabel-vergelijker communiceren wij uitgebreide info over het regelen en aanvragen van een label. Verder is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en lees je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Het is verplicht bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A & B (maximaal zuinig) t/m F/G (zeer onzuinig).
 • Tot eind 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Hoek die jouw huis helemaal doorneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het keurmerk – incl. verbetermogelijkheden – kost gemiddeld tussen de €100,00 & €445,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Hoek

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van een woning. Alle huiseigenaren hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. In de situatie waarbij het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan heb je een definitief energielabel nodig. Vanaf 2021 is er een nieuw systeem waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Daarom moet je een gecertificeerde energieadviseur thuis uitnodigen. Deze energie-adviseur komt bij je thuis en inspecteert de gehele woning. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. Onderstaand check je hoe je een voordelig energielabel in Hoek aanvraagt.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl vind je verschillende gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Het beste kun je een postcode gebruiken (4542) om een erkend deskundige in Hoek te contacteren.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Informeer bij een van de aangesloten adviseurs en probeer een afspraak in te plannen. Bereid je goed voor: zorg dat je alle benodigde informatie van de woning paraat hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Inventarisatie

  Deze erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Hoek stelt het label vast en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Inzicht in jouw label

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan ontvangt men per email een PDF van het certificaat met daarbij de specificaties en adviespunten. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en dien je over te dragen verkoop- of verhuur van de woning. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Vergelijk energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Kosten van een energielabel

De tarieven van een definitief energielabel variëren tussen de €145,00 en €355,00. In de vergelijker hieronder bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Hoek. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Sluiskil, Spui, Eede, Sint Kruis en Waterlandkerkje. De offerte kosten wordt bepaald door velerlei onderdelen.

 1. Hoe groot het huis is (hoekwoning, appartement, vrijstaand, twee-onder-een kap, villa).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen of het bestek).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
WoningM2 woonoppervlakteGeschatte kosten
Appartementje70 m2€ 178,00
Rijtjeswoning120 m2€ 206,00
2-onder-1-kap155 m2€ 291,00
Villa175 m2€ 351,00
Geschatte kosten woninglabel Hoek.

Energieadviseurs in Hoek vergelijken

Binnenkort dit definitief energielabel aanvragen? Hiervoor maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Hoek. Het platform om deze vakmannen te treffen is https://www.centraalregistertechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Hier vind je officiële vakmannen (BRL9500). Om de eerste stap te zetten doorzoek je hieronder een overzicht met erkende specialisten waar je gemakkelijk een milieulabel kunt regelen tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan voor duurzaam en energiezuinig huis

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning vergroenen tot een label-B huis. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Daarmee is het zeker dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Bij de fase daaropvolgend wordt het pas interessant om te kijken naar de opties voor energie opwekken. Lees hier ook meer informatie over Energielabel aanpassen.

Advies: Op de onafhankelijke website www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – gerichte verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

Het belang van een zuinig energielabel woning Hoek

 • Een zuinig huis met een lagere energierekening.
 • Een gezond leefklimaat: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een label B- of A woning is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • Je kunt gebruik maken van veel subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Hoek is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2012 – 2024Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.
Label B2002 – 2007Investeren in een all-electric of hybride warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1984 – 2003Zonnepanelen, na-isolatie en driedubbel glas.
Label D1974 – 1983Enkelglas vervangen voor dubbelglas of HR+ glas.
Label E1966 – 1976Woningisolatie en zonnepanelen plaatsen.
Label F1951 – 1967Isolatie van vloer, dak en muren.
Label Gt/m 1928HR-ketel en isolatie.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk alle aanbieders en vraag het nog deze week aan

Isoleren van de woning

Isolatie is van onschatbare waarde voor een warme en zuinige woning. Door goede woningisolatie toe te passen voorkom je dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Daardoor ben je minder kwijt aan stookkosten en dat leidt tot meer woonplezier. Waar je het beste kunt beginnen is vooral afhankelijk van de huidige isolatiewaarden. Het bouwjaar van het huis zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat zien waar isolatie zinvol is. Onderstaand krijg je inzicht in de gemiddelde besparingen bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hr combiketel.

IsolatieInvesteringBesparing gas (jaar)Kostenbesparing
Dakisolatie€3800 – €5800930 m3€688
Vloerisolatie€1700 – €3800405 m3€300
Spouwmuurisolatie€1050 – €2400815 m3€603
HR++ glas€1550 – €2500495 m3€366,3
Onkosten en opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Zodra je huis een goede isolatie heeft, moet de focus liggen op het feit dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren betekent een prettig leefklimaat waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: Bij winddruk wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Lokale ventilatie-unit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: onttrekt warmte aan de ventilatielucht om je huis te verwarmen.

Woning gasloos verwarmen

Het verwarmen van de woning vraagt veel energie (en geld). In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. Hieronder staan enkele van deze producten.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Bespaart meer dan 10% op het gasverbruik.
 • Een hybride warmtepomp: combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of water en kan de woning verwarmen.
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Zonnepanelen aanschaffen

Nadat je jouw woning hebt geoptimaliseerd kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. Deze energie kan je op een duurzame manier genereren door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken op basis van zonlicht elektriciteit op.
 • Een set met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €5000 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Daarvoor krijg je hetzelfde tarief als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-hoek-4542

Hoe zit het met een energielabel voor bedrijven?

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben bij verhuur, verkoop en oplevering van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. De regelgeving geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, scholen, horeca, en openbare panden zoals gemeentehuizen. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorruimte? In dat kader is het plicht dat deze gebouwen in 2023 ten minste energielabel C hebben. Daarnaast moeten bedrijven die gevestigd zijn in publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld naast de receptie. Op deze website lees je ook alles over B energielabel.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een bedrijfspand moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor schuren en garages geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten vanaf 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In publieke panden met een oppervlakte van meer dan 250 m² hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de energieprestatie van een woning. Hoe minder energie benodigd is, hoe positiever het woninglabel uitvalt. De energie-index start bij energielabel A/B (duurzaam) en gaat verder tot F en G (niet milieuvriendelijk).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, op het moment je een woning wilt verkopen of verhuren dan moet je aantonen welk energielabel het huis toegekend is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Voor dit document moet je een bevoegde energiedeskundige in Hoek laten langskomen. Op de website QBIS.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. De vakman komt bij je thuis en berekent de energieprestatie van de woning. Deze persoon bepaalt het uiteindelijke label en registreert deze in de database EP-Online. De dossierstukken krijg je per mail en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Terneuzen).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een inspecteur kijkt naar het bouwjaar van het gebouw, het type huis, m2 woonruimte en andere eigenschappen als type glas, hoe de woning geïsoleerd is, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Op basis van deze gegevens wordt vastgesteld wat de totale energiebehoefte is voor het leveren van warm water en de verwarming van het appartement en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Vervolgens wordt het labelletter geregistreerd.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De onkosten van je energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €160,00 en €360,00. De definitieve prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de beschikbare documentatie (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Hoek kan jij doorgaans het meest voordelig doen door veel leveranciers te contacteren die diensten leveren binnen de provincie Zeeland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Daarvoor kan je een kijkje nemen op Energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en vul de postcode (4542) en huisnummer in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Let op: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen formeel label en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief label. Bekijk het direct online: energielabel huis Hoek opvragen.

Plaats een reactie