Energielabel Steenbergen

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Steenbergen? Per 1 januari 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Dit woninglabel indiceert hoe zuinig jouw woning is en biedt handige mogelijkheden om de woning duurzamer te laten worden. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Steenbergen verplicht. Op deze pagina lees je praktische informatie over het checken en aanvragen van het label. Tevens is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en hebben wij handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Je moet het aantonen bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A & B (erg zuinig) t/m F en G (erg onzuinig).
 • Tot eind 2020 vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Dit beleid is in 2021 gewijzigd.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Steenbergen die de woning komt bekijken en het label vastlegt.
 • Het certificaat – inclusief een rapport met adviespunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €135,00 – €430,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Steenbergen

Het energielabel vertelt iets over de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle woningen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Zodra je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan is een definitief energielabel verplicht. Sinds 2021 is er een nieuwe rekenmethode waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Daarom moet je een erkend deskundige energieadviseur laten komen. Deze expert zal thuis langskomen en doorloopt een lange lijst met punten. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. In het stappenplan hieronder check je hoe jij zo’n voordelig energielabel in Steenbergen kunt regelen.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Via het platform centraalregistertechniek.nl vind je verschillende gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Zoek op adresgegevens (4651) om een erkend deskundige in Steenbergen te traceren.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Klik door naar een deskundige en bel of mail voor een afspraak. Het is belangrijk dat je alle actuele gegevens van je woning paraat hebt. Bijvoorbeeld bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Bezoek op locatie

  Een erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Steenbergen beslist uiteindelijk wat het label moet worden en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Online label inzien

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan krijg je een digitaal document (PDF) van de energie index met alle resultaten en een rapport met adviespunten. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en kan je overhandigen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Een particulier energielabel nodig?

Doorzoek de energieadviseurs en regel het snel

Kosten van een energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel komen uit tussen de €175,00 – €430,00. In de vergelijker hieronder bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Steenbergen. Wil je dit direct regelen? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Woensdrecht, Bergen op Zoom, Hulst, Terneuzen en Sluis. De offerte tarieven komen tot stand door verscheidene variabelen.

 1. Soort woning (vrijstaand, hoekwoning, villa, twee-onder-een kap, appartement).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
WoningAantal m2Onkosten
Appartement55 m2€ 180,00
Rijtjeshuis105 m2€ 216,00
2-onder-1-kap150 m2€ 288,00
Losse woning175 m2€ 359,00
Gemiddelde kosten woninglabel Steenbergen.

De beste energieadviseurs in Steenbergen vergelijken

Wil jij snel zo’n definitief energielabel aanvragen? Op dat moment moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Steenbergen. De website om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. In het register staan alle namen en gegevens van officiële experts (BRL9500). Om snel iets af te spreken check je in het overzicht hierna meerdere erkende bureaus waar je simpel en snel een afspraak kunt maken zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je woning verduurzamen in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw renoveren naar een label A/B/C huis. Start altijd met de juiste isolatie. Zo zorg je dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Bij de stappen daarna kijk je pas naar eigen energieopwekking. Op deze website lees je ook meer over D energielabel.

Belangrijk: Op de informatieve website Verbeteruwhuis.nl kan je zien – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – gerichte verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Voer de check uit.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Steenbergen

 • Een zuinig huis en een structureel lage energierekening.
 • Extra comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een B- of A woning draagt bij aan een beter milieu.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • Er gelden allerlei subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Steenbergen kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2014 – 2024Stap volledig van het gas af en warmteopslag.
Label B1999 – 2009Zonnepanelen en hybride warmtepomp.
Label C1987 – 2003Leg de nadruk op muurisolatie en laat zonnepanelen leggen.
Label D1976 – 1981Isolatie van cv-leidingen in onverwarmde ruimtes.
Label E1968 – 1976Dubbel glas plaatsen en isoleren plus zonnepanelen.
Label F1950 – 1968Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren.
Label Gt/m 1934Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk adviseurs en regel het binnen 1 week

Isoleren

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een zuinig en comfortabel huis. Dankzij goede isolatie verhinder je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Met isolatie dalen de stookkosten in de winter en krijg je een comfortabel klimaat in huis. Waar je het beste kunt beginnen heeft te maken met wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het bouwjaar van het huis is vaak een goede indicator hiervoor. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. In de lijst hieronder doorzoek je de mogelijke besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hr ketel.

IsolatieTarievenBesparing gas (m3)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3400 – €5700815 m3€595
Vloerisolatie€1400 – €3300425 m3€310
Spouwmuurisolatie€1450 – €2050705 m3€515
HR++ glas€1650 – €2750395 m3€288
Onkosten en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Zodra je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je zeker stellen dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is noodzakelijk voor een aangenaam wooncomfort. Zuinig en slim ventileren houdt in een prettige leefomgeving waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelend rooster: door middel van roosters altijd voldoende frisse lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met WTW-unit: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

CV-ketel vervangen

De verwarming in een huis kost in de meeste huizen veel gas. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In onderstaande lijst bieden we een aantal suggesties.

 • Nieuwe HR107 ketel: Iets duurder in aanschaf maar veel efficiënter.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: een volwaardige vervanger van de CV-ketel.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Voordelen zonnepanelen

Nadat je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt kan je de totale stroombehoefte berekenen. Deze energie kan je op een duurzame manier genereren met zonnepanelen op het dak. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in schone energie.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen is er al vanaf €4100 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 8 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt gaat terug naar het net (salderen). Voor deze zonnestroom krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-steenbergen-4651

Informatie over zakelijke energielabels voor bedrijven

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. Deze regelgeving is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, onderwijsgebouwen, showrooms, en publiek toegankelijke panden zoals ziekenhuizen. Is het gebouw groter dan 100m2, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorgebouw? In dat geval moeten deze panden per 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Daarbij moeten winkels en bedrijven die actief zijn in openbare gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de ontvangsthal. Lees ook meer over Snelste energielabel.

 • Bij officiële transactiemomenten van zakelijke panden is een energielabel noodzakelijk.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor loodsen en productiehallen is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (minimaal 50% als kantoor) moeten per 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In publieke panden vanaf 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft een beeld van de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A & B (heel milieuvriendelijk) en gaat verder tot F / G (rood, hoog verbruik).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, als jij een woning in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je aantonen wat het label is van jouw huis is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Ontbreekt het label, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor dit document moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Steenbergen bij je thuis laten komen voor een inspectie. Op www.Qbis.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. Een deskundige komt bij je thuis en inspecteert de gehele woning. Hij of zij kiest het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Steenbergen).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een expert onderzoekt het bouwjaar van de woning, het type huis, woonoppervlakte en andere woningkenmerken zoals HR ++ glas en kozijnen, mate van isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Middels deze documentatie wordt vastgesteld hoeveel gas en stroom benodigd is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van woonunit en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Tenslotte wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De prijzen van je energielabel liggen vaak tussen de €120,00 & €370,00. De prijsindicatie wordt berekend a.d.h.v. het woonoppervlakte, de tijd die de adviseur nodig heeft en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Steenbergen doe je door diverse aanbieders te vergelijken die hun werkgebied hebben liggen in de provincie Noord-Brabant.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit te bekijken kan je een kijkje nemen op energielabel.nl van de overheid. Selecteer koop- of huurwoning en voer de postcode (4651) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Belangrijk: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief label. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Steenbergen opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie