Energielabel De Heen

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in De Heen? Sinds 1 januari 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Dit label toont hoe energiezuinig jouw woning is en toont handige verbeterpunten om het te verduurzamen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in De Heen verplicht. Op onze vergelijkingssite tref je actuele info over het checken en aanvragen van het label. In aanvulling daarop kan je hier energieadviseurs vergelijken en bieden wij een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Het is noodzakelijk bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A & B (maximaal zuinig) t/m F & G (slecht voor het milieu).
 • De laatste jaren vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in De Heen die het huis inspecteert en het label vastlegt.
 • Het document – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost gemiddeld tussen de €110,00 – €395,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in De Heen

Een energielabel biedt duidelijkheid over de energieprestatie van een woning. Alle huizen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. In de situatie waarbij jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan heb je een definitief energielabel nodig. Met ingang van 2021 is er een nieuwe richtlijn waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet om die reden een gecertificeerde energieadviseur uitnodigen. Deze deskundige bezoekt jou op locatie en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. Hieronder bekijk je hoe je zo’n voordelig energielabel in De Heen kunt regelen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Vind een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl vind je alle bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Het beste kun je een postcode gebruiken (4655) om een erkend deskundige in De Heen te vergelijken.

 2. Voorbereiding

  Ga vervolgens verder naar een deskundige en kies een dag en tijdstip. Bereid je goed voor: zorg dat je zoveel mogelijk gegevens van het gebouw beschikbaar hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Inventarisatie

  Deze erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis om de kenmerken van je huis vast te stellen. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in De Heen beslist uiteindelijk wat het label moet worden en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Online label inzien

  Wanneer alles achter de rug is wordt er een PDF toegestuurd van het vastgestelde label met een toelichting en een rapport met adviespunten. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en dien je over te dragen op het moment dat je gaat verkopen. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Alles weten over een particulier energielabel?

Doorzoek de energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Gemiddelde kosten energielabel

De tarieven van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €185,00 en €365,00. In het bijgesloten overzicht bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige De Heen. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Putte, Ossendrecht, Huijbergen, Hoogerheide en Ossenisse. De definitieve kosten komen tot stand door verschillende variabelen.

 1. Type woning (tussenwoning, hoekwoning, twee-onder-een kap, villa, appartement).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen of het bestek).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
Type woningOppervlakteKostprijs
Appartement75 m2€ 184,00
Rijtjeshuis130 m2€ 220,00
Geschakeld huis160 m2€ 275,00
Losse woning200 m2€ 364,00
Gemiddelde kosten woninglabel De Heen.

Bevoegde energieadviseurs in De Heen vergelijken

Snel en simpel dit definitief energielabel aanvragen? Dan contacteer je een erkend deskundige energielabel De Heen. Het platform om deze inspecteur op te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Op deze plek kom je in contact met bevoegde inspecteurs (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding bekijk je in de lijst hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je verrassend eenvoudig een milieulabel kunt regelen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Met een focus op energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning omturnen tot een woning met label B. In de regel begint men altijd met isoleren. Op die manier is het zeker dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Zodra dit in orde is wordt het pas interessant om te kijken naar het opwekken van eigen energie. Je leest hier ook alle informatie over Energielabel hypotheek.

Noot: Op de onafhankelijke website https://www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je jouw woning hebt omschreven – duidelijke verbeteropties voor een beter energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning De Heen

 • Een energiezuinig huis en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een comfortabel binnenklimaat: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een energielabel A of B woning is goed voor het milieu.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • De regering biedt forse subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in De Heen kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2009 – 2024Investeer in nieuwe warmte-innovaties.
Label B1997 – 2006Een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen laten leggen.
Label C1988 – 2002Kies voor nieuw glas, installeer zonnepanelen en isoleer het dak.
Label D1976 – 1984Verdere isolatie, HR++ glas en HR107 combiketel.
Label E1966 – 1977Isoleren en plaatsen van dubbel glas + zonnepanelen.
Label F1948 – 1966Dak-, vloer- en muurisolatie en dubbelglas.
Label Gt/m 1945Dak-, vloer-, bodem-, en muurisolatie.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk de experts en vraag snel jouw energielabel aan

Woning isoleren

Isolatie is altijd de basis van een warme en zuinige woning. Met grondige isolatie vermijd je dat de warmte in de woning zomaar verdwijnt. Op die manier dalen de stookkosten in de winter en realiseer je een gezonde leefomgeving. Waar je het beste kunt beginnen hangt af van hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het bouwjaar van het huis geef inzicht in de vermoedelijke staat. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat de warmtelekken van uw woning zien. Hieronder bieden wij de mogelijke besparing bij een normale eengezinswoning met een hr combiketel.

Soort isolatieKostenBesparing (gas)Besparing
Dakisolatie€3100 – €59001065 m3€724
Vloerisolatie€1700 – €3800340 m3€231
Spouwmuurisolatie€1050 – €2250950 m3€646
HR++ glas€1850 – €2950415 m3€282,2
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

In de situatie waarbij je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je er zorg voor dragen dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is cruciaal voor een comfortabel klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren betekent een optimaal leefklimaat, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelend rooster: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: geen last meer van koude luchtstromen door de WTW unit.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: maakt gebruik van de warme ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

CV-ketel zonder gas?

Het verwarmen van de woning vergt veel energie, met name gas. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Kies voor een duurzaam alternatief die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. Onderstaand staan enkele van deze producten.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: uitstekende tussenstap naar een vol-elektrisch huis.
 • Een all-electric warmtepomp: werkt volledig op stroom waardoor de CV-ketel de deur uit kan.
 • Zonneboiler: zonnecollectoren verwarmen een gesloten leidingsystemen en de boiler.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Zonnepanelen plaatsen

Wanneer je aanpassingen hebt doorgevoerd weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De totale stroom kan je zelf opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in schone energie.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen is er al vanaf €4400 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 8,5 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Daarvoor krijg je dezelfde prijs als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-de-heen-4655

Energielabel aanvragen voor bedrijven

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. De verordening geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoren, universiteitsgebouwen, warenhuizen, en publieke panden zoals bibliotheken. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en dient ten minste 50% als kantoor? In die situaties is het plicht dat deze gebouwen in 2023 beschikken over een energielabel C. Ook moeten (overheids)organisaties die actief zijn in openbare gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals in de wachtruimtes / ingang. Bekijk ook onze pagina met informatie over Energielabel A / A++.

 • Bij de notariële overdracht van een kantoorpand is een energielabel noodzakelijk.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor panden met een industriefunctie geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten per 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In publieke gebouwen van 250m2 of groter moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel geeft een indicatie van de energieprestatie van een woning. Hoe energiezuiniger, hoe hoger de score op het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A & B (laag verbruik) en kan oplopen tot G (zeer hoog verbruik).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, wanneer jij het huis wilt verkopen of verhuren dan moet je kunnen aantonen wat de erkende deskundige van de woning vond. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Is er geen geregistreerd label, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Daarvoor moet je een bekwame energiedeskundige in De Heen langs laten komen. Door gebruik te maken van Qbis.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. De vakman komt bij je thuis en bekijkt de huidige staat van de woning. Deze persoon komt met een eindoordeel en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. De dossierstukken krijg je per mail en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Steenbergen).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een inspecteur checkt het jaar waarin het huis is gebouwd, het soort gebouw, grootte van de woning en andere woningkenmerken zoals HR ++ glas en kozijnen, de toegepaste isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Middels deze documentatie wordt gecalculeerd wat de totale energiebehoefte is voor de centrale verwarming van jouw woning en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Vervolgens wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De prijzen van het energielabel schommelen tussen de €200,00 & €385,00. De definitieve prijs wordt bepaald door de omvang van de woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier De Heen is over het algemeen gunstiger door vele leveranciers te contacteren die opereren rondom de provincie Noord-Brabant.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om dit te bekijken kan je een kijkje nemen op het platform energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en voer jouw postcode (4655) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Kijk uit: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen officieel document en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief huislabel. Zoek het snel uit: energielabel huis De Heen opvragen.

Plaats een reactie