Energielabel Ossendrecht

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Ossendrecht? Sinds 1 januari 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Dit certificaat indiceert hoe zuinig jouw woning is en toont praktische opties om het te verduurzamen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Ossendrecht verplicht. Op ons energielabel-platform ontdek je actuele info over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw keurmerk. Daarnaast kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en vind je handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Je moet het aantonen bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A & B (duurzaam) t/m F en G (zeer onzuinig).
 • De afgelopen jaren kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Ossendrecht die de woning komt bekijken en het label registreert.
 • Het keurmerk – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – heeft een prijs van tussen de €195,00 en €395,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Ossendrecht

Het energielabel vertelt iets over de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle woningeigenaar namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Op het moment dat jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan heb je een definitief energielabel nodig. Per 2021 is er een nieuw systeem waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet nu een bevoegde energieadviseur langs laten komen. Deze expert bezoekt jou op locatie bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. Hierna lees je hoe je het voordelig energielabel in Ossendrecht aanvraagt.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (4641) om een erkend deskundige in Ossendrecht op te sporen.

 2. Voorbereiding

  Selecteer een deskundige en plan een afspraak in. Het is belangrijk dat je de belangrijke details van jouw huis paraat hebt. Bijvoorbeeld bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Het onderzoek

  Deze erkend energiedeskundige komt thuis langs en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Ossendrecht berekent de energieprestaties en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Wanneer alles achter de rug is sturen ze een PDF op van het document met een toelichting en adviespunten. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet jij kunnen tonen aan een geïnteresseerde koper. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Vind de beste energieadviseurs en vind de laagste prijs

De actuele kosten van een energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel liggen tussen de €145,00 – €360,00. In de bijgaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Ossendrecht. Direct een offerte? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Huijbergen, Hoogerheide, Ossenisse, Walsoorden en Kloosterzande. De uiteindelijke kosten worden gecalculeerd a.d.h.v. meerdere factoren.

 1. Het type woning (tussenwoning, appartement, vrijstaand, hoekwoning, twee-onder-een kap).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
WoningOppervlakteTariefschatting
Appartement80 m2€ 167,00
Tussenwoning130 m2€ 215,00
Hoekwoning145 m2€ 294,00
Vrijstaand175 m2€ 369,00
Kostenoverzicht woninglabel Ossendrecht.

De beste energieadviseurs in Ossendrecht vergelijken

Deze week zo’n definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Ossendrecht. Het portaal om een energieadviseur te zoeken is www.centraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Op deze plek tref je bekwame deskundigen (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding bekijk je in de lijst hieronder een overzicht met erkende specialisten waar je op een gebruiksvriendelijke manier een woninglabel kunt aanvragen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Tips voor een lager energieverbruik

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis verduurzamen tot een “groen” label (A, B of C). In de regel begint men altijd met isoleren. Op die manier weet je zeker dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. In het vervolgtraject verleggen we de focus op de mogelijkheden voor energieopwekking. Je kunt hier ook meer vinden over Snelste energielabel.

Let op: Via het overheidsinitiatief https://www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je wat vragen hebt beantwoord – concrete verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bezoek de website en doe de check.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Ossendrecht

 • Een “groene” woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een optimaal binnenklimaat: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een huis met het milieulabel A of B stoot minder CO-2 uit.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • Er bestaan allerlei subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Ossendrecht kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2010 – 2024Met warmtepomp en zonnepanelen een energieneutrale woning.
Label B2002 – 2005De woning verwarmen met een warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1983 – 2002Laat de muren en het dak goed isoleren (en plaats zonnecellen).
Label D1973 – 1980Enkelglas vervangen voor dubbelglas of HR+ glas.
Label E1970 – 1977Isoleren, zonnepanelen en een nieuwe HR-ketel.
Label F1948 – 1968Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte.
Label Gt/m 1928Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Bekijk alle aanbieders en vraag het nog deze week aan

Isoleren van de woning

Isolatie is van onschatbare waarde voor een label A of B woning. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak vermijd je dat warme lucht verloren gaat. Hierdoor zullen de stookkosten verminderen en profiteer je van een prettiger leefklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren wordt bepaald door de huidige isolatietoepassingen in huis. De leeftijd van de woning kan deels bepalen wat deze staat is. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat zien of en waar een woning warmte verliest. In het schema hierna bekijk je de te verwachten besparing voor een doorsnee woning met een hoog rendement ketel.

Soort isolatieKostenGasbesparingBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€3400 – €59001055 m3€696
Vloerisolatie€1300 – €3400330 m3€218
Spouwmuurisolatie€1450 – €2400940 m3€620
HR++ glas€1600 – €2600405 m3€267,3
Onkosten en opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Zodra het huis al reeds correct geïsoleerd is, is het aan te raden dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is cruciaal voor een comfortabele leefomgeving. Zuinig en slim ventileren houdt in een prettig wooncomfort waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het verwarmen van een woning is voor veel mensen een kostenpost. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In de lijst hieronder vind je een aantal systemen.

 • Moderne HR-combiketel: een veel hoger rendement dan traditionele CV-ketels.
 • Een hybride warmtepomp: werkt op stroom en koppel je aan de CV-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone product dat de woning verwarmt op elektriciteit.
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Zonnepanelen installeren

Op het moment dat je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. Deze energie kan je helemaal zelf genereren met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen is er al vanaf €5400 en verdien je terug in gemiddeld 6,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Daarvoor ontvang je dezelfde prijs als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-ossendrecht-4641

Energielabel voor je bedrijfspand regelen

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig bij verkoop, verhuur en oplevering van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De noodzaak is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, sportgebouwen, hotels, en openbare gebouwen zoals verzorgingshuizen. Is het pand 100m2 of groter, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorruimte? Dan is het plicht dat deze gebouwen in 2023 beschikken over een energielabel C. Daarbij moeten (overheids)organisaties die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen van minimaal 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Lees ook meer over Energielabel check.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van zakelijke gebouwen moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor panden met een industriefunctie is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten vanaf 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In publieke panden met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabels biedt inzicht in de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe gunstiger het woninglabel. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A of B (laag verbruik) en gaat verder tot F of G (relatief hoog gebruik).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, in de situatie waarin je het huis gaat verkopen of verhuren moet jij duidelijk kunnen maken wat de huidige energie staat van de woning is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Is er geen label bekend, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor een definitief label moet je een officiële energiedeskundige in Ossendrecht laten langskomen. Via het platform QBIS.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. Een vakman bezoekt jou op locatie en doorloopt een lange lijst met punten. Deze persoon berekent de energieprestaties en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Ze versturen dit documenten via de mail en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Woensdrecht).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een specialist controleert het jaar waarin het gebouw is neergezet, het soort gebouw, m2 woonruimte en andere eigenschappen als HR ++ glas en kozijnen, de isolatiewerkzaamheden, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Op basis daarvan berekent hij of zij wat de benodigde energie capaciteit is voor het verwarmen en koelen van de woning en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Uiteindelijk zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat kost een energielabel?
De tarieven van een energielabel variëren tussen de €125,00 – €380,00. De definitieve prijs ligt aan de grootte van de woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Ossendrecht kun jij het beste doen door diverse aanbieders naast elkaar te zetten die hun werkgebied hebben liggen in de provincie Noord-Brabant.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit in te zien surf je naar www.energielabel.nl. Kies het type woning en voer jouw postcode (4641) plus het huisnummer in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Goed om te weten: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief label. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Ossendrecht opvragen.

Plaats een reactie