Energielabel Sint-Annaland

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Sint-Annaland? Sinds een aantal jaren heeft elke woning een energielabel. Dit woninglabel toont hoe energiezuinig een woning is en geeft concrete maatregelen om de woning duurzamer te laten worden. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Sint-Annaland verplicht. Op onze energielabel-vergelijker tref je praktische info over de aanvraag van een nieuw keurmerk. In aanvulling daarop kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en lees je handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A & B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F of G (zeer hoog verbruik).
 • Tot 2020 was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Sint-Annaland die de woning ter plaatse opneemt en het label registreert.
 • Het informatielabel – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost gemiddeld tussen de €165,00 en €355,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Sint-Annaland

Het energielabel vertelt iets over de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle huizen in Nederland kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Indien je jouw huis wilt verhuren of verkopen, moet je het definitieve energielabel regelen. Vanaf 2021 is er een nieuwe rekenmethode die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet tegenwoordig een bevoegde energieadviseur thuis laten langskomen. Deze energie-deskundige bezoekt jou op locatie en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. Hieronder lees je hoe jij een voordelig energielabel in Sint-Annaland regelt.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare officiële energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Neem als basis je postcode (4697) om een erkend deskundige in Sint-Annaland op te vragen.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Neem contact op met specialist en probeer een afspraak in te plannen. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle relevante gegevens van de woning hebt. Met name bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Inventarisatie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis langs en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Sint-Annaland bepaalt het uiteindelijke label en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Het label via internet bekijken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan krijg je een digitaal document (PDF) van de energie index inclusief alle kenmerken en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en moet je laten zien op het moment dat je gaat verkopen. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Alles weten over een particulier energielabel?

Doorzoek de energieadviseurs en regel het snel

Kosten van een energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel komen uit tussen de €160,00 & €395,00. In de tabel hieronder tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Sint-Annaland. Direct een offerte? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Bekijk ook adviseurs in Stavenisse, Sint-Maartensdijk, Scherpenisse, Poortvliet en Nieuw-Vossemeer. De offerte prijzen wordt bepaald door een aantal variabelen.

 1. Het woningtype (tussenwoning, hoekwoning, vrijstaand, appartement, twee-onder-een kap).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en andere technische informatie).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
Type woningWoonruimte (m2)Prijzen
Appartement80 m2€ 168,00
Rijtjeswoning120 m2€ 204,00
Twee-onder-een kap150 m2€ 274,00
Losse woning185 m2€ 360,00
Gemiddelde kosten woninglabel Sint-Annaland.

Toonaangevende energieadviseurs in Sint-Annaland vergelijken

Zo snel mogelijk dit definitief energielabel aanvragen? Op dat moment maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Sint-Annaland. De website om een energieadviseur te zoeken is CentraalregisterTechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. In het register kom je in contact met gecertificeerde experts (BRL9500). Voor jouw gemak check je in het overzicht hierna meerdere erkende bureaus waar je verrassend eenvoudig een afspraak kunt maken tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan om je woning te verduurzamen

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Door middel van energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning updaten naar een woning met label B. Aan de basis staat altijd isoleren. Daardoor zorg je dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Pas daarna leg je de nadruk op het opwekken van eigen energie. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel F.

Advies: Op de informatieve website www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – gerichte verbeteropties voor een beter energielabel. Check de potentiële besparing.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Sint-Annaland

 • Een energiezuinig huis en een structureel lage energierekening.
 • Een gezond klimaat in huis: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een B- of A woning stoot minder CO-2 uit.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Soms recht op een duurzaamheidskorting bij de bank.
 • Je kunt profiteren van forse subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in Sint-Annaland kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2009 – 2024Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.
Label B2002 – 2004Duurzaam de woning verwarmen met een warmtepomp.
Label C1987 – 1999driedubbel of HR+++ glas met zonnepanelen.
Label D1976 – 1980Kies voor een grondige isolatie van de vloeren.
Label E1968 – 1974Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.
Label F1949 – 1966Vloer, dak en muren isoleren.
Label Gt/m 1928Dak-, vloer-, bodem-, en muurisolatie.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk experts en vraag het nog deze week aan

Isoleren

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een zuinig en comfortabel huis. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte vermijd je dat de warmte in de woning zomaar verdwijnt. Op die manier bespaar je op de maandelijkse stookkosten en heb je ook een lekker warm huis. Waar je het beste kunt beginnen ligt aan de huidige isolatietoepassingen in huis. Het jaar waarin de woning is neergezet geef inzicht in de vermoedelijke staat. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. In de tabel hieronder doorzoek je de mogelijke besparingen bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hr ketel.

Type isolatieTarievenGasbesparing (jaar)Kostenbesparing
Dakisolatie€3100 – €51001115 m3€747
Vloerisolatie€1300 – €3500390 m3€261
Spouwmuurisolatie€1100 – €2400715 m3€479
HR++ glas€1900 – €2700465 m3€311,55
Tarieven en besparingen bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Zodra het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet je zeker stellen dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is belangrijk voor een comfortabel wooncomfort. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een optimaal leefklimaat, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met WTW: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: onttrekt warmte aan de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

CV-ketel zonder gas?

De centrale verwarming kost in de meeste huizen veel gas. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In onderstaande lijst vind je een aantal systemen.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: een warmtepompunit die ondersteunt wordt door de HR-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: werkt volledig op stroom waardoor de CV-ketel de deur uit kan.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Kies voor zonnepanelen

Als je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De benodigde energie kan je zelf opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €5200 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Hierover ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-sint-annaland-4697

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. Deze verplichting geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, onderwijspanden, winkels, en openbare gebouwen zoals stations. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorruimte? Dan moeten deze panden per 2023 minimaal energielabel C hebben. Bovendien moeten (overheids)organisaties die gevestigd zijn in publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de ontvangsthal. Lees ook meer over Energieleveranciers.

 • Bij overdracht of oplevering van zakelijke panden is een energielabel noodzakelijk.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor industriële bedrijfsruimten gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten in 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes met een ruimte van minimaal 250 m2 moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel geeft een indicatie van de energieprestatie van een woning. Hoe minder energie benodigd is, hoe beter het woninglabel van je huis is. De energie-index loopt van energielabel A & B (erg zuinig) en loopt op tot F en G (slecht voor het milieu).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, als je jouw huis verkoopt of verhuurt dan moet je laten zien welk energielabel het huis toegekend is. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Doe je dit niet, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor dit document moet je een officiële energiedeskundige in Sint-Annaland langs laten komen. Aan de hand van QBIS.nl doorzoek je alle energiespecialisten. Deze deskundige komt bij je thuis bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. De deskundige komt met een eindoordeel en registreert deze in de database EP-Online. Je krijgt een email met alle documenten en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Tholen).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
Een deskundige bekijkt het bouwjaar van het gebouw, het type woning, grootte van de woning en andere eigenschappen als HR ++ glas en kozijnen, het soort isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Met deze details wordt opgesteld hoeveel energie nodig is voor het opwarmen en koelen van de woning en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Uiteindelijk zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De tarieven van een energielabel variëren tussen de €190,00 en €380,00. De uiteindelijke prijs hangt af van het soort woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Sint-Annaland is het voordeligst te realiseren door meerdere leveranciers te gaan vergelijken die werken in en rondom de provincie Zeeland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor ga je naar de website www.energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en voer jouw postcode (4697) plus het huisnummer in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Waarschuwing: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen officieel document en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief milieulabel. Zoek het snel uit: energielabel huis Sint-Annaland opvragen.

Plaats een reactie