Energielabel Hierden

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Hierden? Vanaf 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Dit document laat zien hoe energiezuinig jouw huis is en toont praktische suggesties om de woning duurzamer te laten worden. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Hierden verplicht. Op ons energielabel-platform communiceren wij aanvullende info over het aanvragen van jouw keurmerk. Verder is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en tref je hier handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is een verplichting bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A/B (zuinig) t/m F en G (vervuilend).
 • Tot 2020 kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Helaas werkt dit nu iets anders.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Hierden die jouw huis helemaal doorneemt en het label vaststelt.
 • Het keurmerk – inclusief een rapport met adviespunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €180,00 & €350,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Hierden

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle Nederlanders met een huis hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Als jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Vanaf 2021 is er een nieuwe richtlijn waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet tegenwoordig een erkend deskundige energieadviseur thuis laten langskomen. Deze expert komt bij je thuis en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. In het stappenplan hieronder leggen wij uit hoe je een voordelig energielabel in Hierden kunt aanvragen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl tref je alle bekwame energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Vul je postcode in (3849) om een erkend deskundige in Hierden te vergelijken.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Ga vervolgens verder naar een energie-expert en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle essentiële informatie van de woning paraat hebt. Met name bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Bezoek en berekening

  Deze erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment om de kenmerken van je huis vast te stellen. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Hierden beslist uiteindelijk wat het label moet worden en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Online label inzien

  Wanneer alles achter de rug is krijg jij per mail een PDF van het certificaat inclusief een duidelijke onderbouwing en concrete energiebesparende maatregelen. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en dien je te overhandigen verkoop- of verhuur van de woning. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Een particulier energielabel nodig?

Zoek naar energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Kosten van een energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €155,00 & €355,00. In het overzicht hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Hierden. Direct een aanvraag doen? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Check ook adviseurs in Stoutenburg Noord, Stoutenburg, Hooglanderveen, Hoogland en De Glind. De offerte kosten wordt bepaald door de volgende zaken.

 1. Categorie huis (appartement, villa, tussenwoning, vrijstaand, twee-onder-een kap).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
Soort woningWoonruimte (m2)Onkosten
Appartementje50 m2€ 175,00
Tussenwoning120 m2€ 216,00
Geschakeld huis145 m2€ 273,00
Losse woning180 m2€ 365,00
Kostenoverzicht woninglabel Hierden.

Erkend deskundige in Hierden vergelijken

Snel en simpel een definitief energielabel aanvragen? Daarvoor contacteer je een erkend deskundige energielabel Hierden. Het portaal om deze vakmannen te treffen is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. Op deze plek vind je bekwame specialisten (BRL9500). Om het proces in gang te zetten vind je in onze vergelijkingstabel diverse (landelijke) experts waar je op een gebruiksvriendelijke manier een certificaat kunt regelen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning transformeren naar een huis met label A of B. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Daarmee geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. In de volgende stap ga je aan de slag met het zelf energie opwekken. Lees hier ook meer informatie over Energielabel voor woningen.

Noot: Via het overheidsinitiatief Verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – duidelijke verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Hierden

 • Een “groene” woning met een lagere energierekening.
 • Een prettig leefklimaat: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Het woninglabel A of B hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • Aantrekkelijke korting op de hypotheekrente mogelijk.
 • Er gelden verschillende subsidies wanneer je investeert in een groener label.
 • De energiecoach in Hierden kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2014 – 2024Warmtepomp/zonneboiler/zonnepanelen voor 100% energieneutraal.
Label B1999 – 2004Duurzaam de woning verwarmen met een warmtepomp.
Label C1984 – 2002Loop alle achterstallige isolatie na, en kijken naar een zonneboiler.
Label D1976 – 1980Naïsoleren van vloer, gevel en dak.
Label E1966 – 1974Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.
Label F1950 – 1968Nieuwe ketel en isoleren.
Label Gt/m 1932HR-ketel en isolatie.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk adviseurs en regel het binnen een paar dagen

Isoleren van de woning

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een energiezuinige woning. Met grondige isolatie verhinder je dat de warmte naar buiten gaat. Hiermee dalen de stookkosten in de winter en profiteer je van een prettig wooncomfort. Waar je moet beginnen hangt af van de RC-waardes van de woning. Het jaar waarin het huis is gebouwd zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan laat zien waar isolatie zinvol is. In onderstaand schema bieden wij de doorsnee besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een normale hr combiketel.

Isolatie keuzeTarievenGasbesparing (jaar)Besparing p/jaar
Dakisolatie€3200 – €54001180 m3€802
Vloerisolatie€1400 – €4000240 m3€163
Spouwmuurisolatie€1300 – €2350705 m3€479
HR++ glas€1650 – €2600390 m3€265,2
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Als een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet je zorgen dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is belangrijk voor een aangenaam wooncomfort. Zuinig en slim ventileren houdt in een optimale leefomgeving waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelend rooster: meer of minder lucht in de woning door middel van roosters.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: win warmte uit de woning terug door het opnieuw in de woning te blazen.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het verwarmen van een woning vergt jaarlijks heel wat gas. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. In de volgende opsomming kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: verwarmingssysteem dat samenwerkt met de normale gas cv-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: werkt volledig op stroom waardoor de CV-ketel de deur uit kan.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Zonnepanelen aanschaffen

Op het moment dat je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De benodigde stroom kan je helemaal zelf opwekken door zonnepanelen te laten leggen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen zetten zonlicht om in zonne-energie.
 • Een set met 10 zonnepanelen is er al vanaf €4600 en verdien je terug in gemiddeld 8,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt gaat naar het net (salderen). Hierover ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-hierden-3849

Hoe zit het met een energielabel voor bedrijven?

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen in situaties van verkoop en verhuur van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). Deze noodzaak is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, universiteitsgebouwen, hotels, en publieke gebouwen zoals een station. Is het pand 100m2 of groter, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorfunctie? In die situaties moet het pand per 2023 minimaal een energielabel C hebben. Tevens moeten bedrijven en organisaties die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen van minimaal 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld naast de receptie. Op deze website vind je ook alles over Energielabel E.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van zakelijke panden is zo’n energielabel een vereiste.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor loodsen en productiehallen is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten in 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In openbare gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

De meest gestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Een energielabel biedt duidelijkheid over hoe energiezuinig een huis is. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe groener het label. De energie-index loopt van energielabel A/B (duurzaam) en gaat verder tot de rode labels F en G (minder energiezuinig).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, wanneer jij het huis verhuurt of verkoopt moet je inzicht bieden in wat het label is van jouw huis is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Beschik je niet over een label, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Voor dit document moet je een vakbekwame energiedeskundige in Hierden vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Op de website QBIS.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. De deskundige zal thuis langskomen bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Hij of zij maakt de berekening, bepaalt het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Harderwijk).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
De specialist bekijkt de bouwperiode, het soort gebouw, grootte van de woning en andere woningkenmerken zoals kozijnen (hout/kunststof) + ramen, mate van isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Met deze complete analyse wordt gecalculeerd hoeveel energie nodig is voor de centrale verwarming van de woning en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Daarna zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De kosten van je energielabel komen uit tussen de €110,00 en €350,00. De prijsindicatie hangt af van het woonoppervlakte, de tijd die de adviseur nodig heeft en de informatie die voorhanden is (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Hierden doe je door veel leveranciers te contacteren die hun werkgebied hebben liggen in de provincie Gelderland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Daarvoor ga je naar energielabel.nl van de overheid. Kies voor huur/koopwoning en vul de postcode (3849) plus het huisnummer in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Belangrijk: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief huislabel. Ga direct aan de slag: energielabel huis Hierden opvragen.

Plaats een reactie