Energielabel Nederasselt

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Nederasselt? Vanaf 1 januari 2015 heeft elke woning een energielabel. Dit label toont hoe milieuvriendelijk een huis is en biedt nuttige maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Nederasselt verplicht. Op dit informatieplatform communiceren wij nuttige informatie over het aanvragen van jouw keurmerk. Ook kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en tref je hier tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A/B (laag verbruik) t/m F of G (zeer hoog verbruik).
 • Voorheen kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Nederasselt die de woning ter plaatse opneemt en het label vastlegt.
 • Het certificaat – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost gemiddeld tussen de €180,00 – €400,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Nederasselt

Het energielabel geeft een indicatie van de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle Nederlanders met een huis verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. In de situatie waarbij je jouw woning gaat verkopen of verhuren, is een definitief energielabel noodzakelijk. Sedert 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet verplicht een vakbekwame energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze deskundige komt bij je thuis en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. Hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe jij een voordelig energielabel in Nederasselt kunt regelen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Zoek op adresgegevens (6612) om een erkend deskundige in Nederasselt te contacteren.

 2. Voorbereiding

  Ga vervolgens verder naar een specialist en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is handig als je alle actuele details van het huis kunt laten zien. Met name bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Bezoek op locatie

  Deze erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en inspecteert de gehele woning. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Nederasselt beslist uiteindelijk wat het label moet worden en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Inzicht in jouw label

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest krijg jij per mail een PDF van het informatielabel incl. de geconstateerde punten en verbetermogelijkheden. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en dien je te overhandigen verkoop- of verhuur van de woning. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Doorzoek de energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

De actuele kosten van een energielabel

De prijzen van een definitief energielabel schommelen tussen de €195,00 & €430,00. In het bijgesloten overzicht bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Nederasselt. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Check ook adviseurs in Overasselt, Niftrik, Ven-Zelderheide, Heijen en Milsbeek. De totale prijzen kunnen berekend worden d.m.v. verscheidene onderdelen.

 1. Het soort woning (hoekwoning, vrijstaand, appartement, villa, tussenwoning).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
HuisGroottePrijzen
Appartementje55 m2€ 176,00
Rijtjeshuis115 m2€ 224,00
2-onder-1-kap155 m2€ 273,00
Vrijstaand200 m2€ 357,00
Prijzen woninglabel Nederasselt.

Energieadviseurs in Nederasselt vergelijken

Zo snel mogelijk dit definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Nederasselt. Het platform om betrouwbare specialisten in te huren is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Hier vind je gecertificeerde experts (BRL9500). Voor een voordelige keuze check je in het overzicht hierna een overzicht met erkende specialisten waar je simpel en snel een certificaat kunt regelen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren in 4 stappen

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning renoveren naar een groen label (A, B of C). Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Zo realiseer je een setting waarbij de warmte niet zomaar de woning uit kan. Zodra dit in orde is kijk je pas naar het opwekken van eigen energie. Lees hier ook meer informatie over Energie-Index (Ei).

Tip: Via de website van de overheid https://www.verbeteruwhuis.nl check je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – duidelijke verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Nederasselt

 • Een “groene” woning en een structureel lage energierekening.
 • Een comfortabel leefklimaat: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een B- of A woning stoot minder CO-2 uit.
 • Flinke toename van de woningwaarde.
 • Vaak krijg je extra korting op de hypotheekrente.
 • Er gelden gunstige subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Nederasselt kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2012 – 2024Laat een 100% elektrische warmtepomp installeren (van gas los).
Label B1998 – 2007Een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen laten leggen.
Label C1987 – 1999Laat een zonneboiler plaatsen indien je daar ruimte voor hebt.
Label D1976 – 1984Probeer te beginnen met een goede vloerisolatie.
Label E1969 – 1976Dubbelglas, zonnepanelen en isoleren.
Label F1948 – 1969Enkel glas vervangen + isoleren.
Label Gt/m 1944Isolatie met focus op vloer, dak en muur.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vind de goedkoopste aanbieder en ontvang nog deze week jouw label

Isolatie van je woning

Isolatie is van onschatbare waarde voor een energiezuinig huis. Door goede woningisolatie toe te passen vermijd je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Met isolatie bespaar je op de maandelijkse stookkosten en geniet je van een comfortabel wooncomfort. Waar je als eerste moet beginnen heeft te maken met hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het jaar waarin het huis is gebouwd zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In ons overzicht hieronder bekijk je de gemiddelde besparingen in het geval van een eengezinswoning met een hr ketel.

Type isolatiePrijsBesparing gas (jaar)Besparing p/jaar
Dakisolatie€3700 – €54001110 m3€710
Vloerisolatie€1600 – €3500410 m3€262
Spouwmuurisolatie€1100 – €2350740 m3€474
HR++ glas€1950 – €2550335 m3€214,4
Tarieven en besparingen van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Indien je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je er zorg voor dragen dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is belangrijk voor een comfortabele leefomgeving. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een gezond leefklimaat, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelende roosters: Reageren slim op de wind en passen daar luchttoevoer op aan.
 • Lokale ventilatie-unit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met WTW: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: onttrekt warmte aan de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

Alternatieven van de CV-ketel

Het verwarmen van de woning vergt veel energie, met name gas. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron om je woning warm te stoken zonder gas. In de volgende lijst vind je een aantal systemen.

 • Moderne HR-combiketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Zonnepanelen aanschaffen

Wanneer je aanpassingen hebt doorgevoerd kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De stroom die je nu nodig hebt kan je zelf genereren door te investeren in zonnepanelen. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op bij daglicht.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4600 en verdien je snel terug, vaak al binnen 8 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt gaat terug naar het net (salderen). Voor dit stukje ontvang je dezelfde prijs als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-nederasselt-6612

Energielabels voor bedrijfspanden

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze verordening is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, onderwijsinstellingen, hotels, en publiek toegankelijke gebouwen zoals ziekenhuizen. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorruimte? Op dat moment moeten deze panden per 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Ook moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die gevestigd zijn in publieke gebouwen van 250m2 of groter het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Bekijk ook informatie over Erkend deskundige.

 • Bij overdracht of oplevering van een kantoorpand is een energielabel verplicht.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor panden met een industriefunctie gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (minimaal 50% als kantoor) moeten met ingang van 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In grote publieke gebouwen van 250m2 of groter moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de energieprestatie van een woning. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe beter het woninglabel is. De energie-index loopt van energielabel A/B (maximaal milieuvriendelijk) en loopt op tot de slechtste label F/G (minder energiezuinig).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, in de situatie waarin je het huis wilt verkopen of verhuren dan moet je laten zien wat het label is van jouw huis is. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Beschik je niet over een label, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Voor een erkend label moet je een vakbekwame energiedeskundige in Nederasselt uitnodigen. Via qbis.nl kan je een energiespecialist zoeken. Deze adviseur komt bij je thuis en neemt de woning op. Hij of zij maakt de berekening, bepaalt het label het registreert het definitieve label in de EP-online database. Je ontvangt het document als PDF en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Heumen).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
De adviseur bekijkt het bouwjaar van het gebouw, het type huis, woonoppervlakte en andere aspecten als soort glas, het soort isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Op basis daarvan berekent de deskundige wat de totale energiebehoefte is voor het opwarmen en koelen van woonunit en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Uiteindelijk wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De kosten van het energielabel liggen vaak tussen de €170,00 en €450,00. De prijsindicatie is afhankelijk van het soort woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Nederasselt kan je goedkoper doen door verschillende leveranciers te benaderen die werkzaam zijn binnen de provincie Gelderland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor surf je naar het platform energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en voer jouw postcode (6612) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Kijk uit: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je dus niet gebruiken. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief milieulabel. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Nederasselt opvragen.

Plaats een reactie