Energielabel Ven-Zelderheide

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Ven-Zelderheide? Vanaf 1 januari 2015 heeft elke woning een energielabel. Dit informatielabel vertelt hoe energiezuinig een woning is en geeft praktische verbeterpunten om het energieverbruik te verlagen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Ven-Zelderheide verplicht. Op deze website lees je alle benodigde info over het aanvragen van een nieuw keurmerk. In aanvulling daarop kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en kan je aan de slag met handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel laat zien hoe zuinig jouw woning is, en hoe je dit kunt verbeteren.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A & B (erg zuinig) t/m F en G (rood, hoog verbruik).
 • Voorheen kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Dit beleid is in 2021 gewijzigd.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Ven-Zelderheide die jouw huis helemaal doorneemt en het label vastlegt.
 • Het informatielabel – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost je ongeveer tussen de €180,00 en €360,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Ven-Zelderheide

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle woningeigenaar hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Zodra jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Per 2021 is er een nieuw systeem waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet nu een erkend deskundige energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze energie-vakman komt bij je thuis en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. Onderstaand leggen wij stap voor stap uit hoe jij zo’n voordelig energielabel in Ven-Zelderheide aanvraagt.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl tref je alle gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Het beste kun je een postcode gebruiken (6599) om een erkend deskundige in Ven-Zelderheide op te sporen.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Klik op een specialist en plan een afspraak in. Het is handig als je alle actuele details van de woning paraat hebt. Zoals bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Bezoek op locatie

  De erkend energiedeskundige komt thuis langs om de kenmerken van je huis vast te stellen. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Ven-Zelderheide komt met een eindoordeel en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Het label via internet bekijken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest ontvang je digitaal een PDF van het keurmerk met alle resultaten en een rapport met adviespunten. Het label is 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen aan een geïnteresseerde koper. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Een particulier energielabel nodig?

Check alle energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Kosten van een energielabel

De tarieven van een definitief energielabel liggen tussen de €190,00 & €425,00. In het overzicht hieronder bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Ven-Zelderheide. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Check ook adviseurs in Heijen, Milsbeek, Ottersum, Middelaar en Plasmolen. De totale tarieven hangen af van velerlei zaken.

 1. Categorie huis (hoekwoning, villa, twee-onder-een kap, tussenwoning, appartement).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
WoningGroottePrijzen
Appartement75 m2€ 165,00
Tussenwoning115 m2€ 207,00
Hoekwoning140 m2€ 291,00
Villa175 m2€ 350,00
Actuele kosten woninglabel Ven-Zelderheide.

Officiële energieadviseurs in Ven-Zelderheide vergelijken

Zo snel mogelijk je definitief energielabel aanvragen? Op dat moment maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Ven-Zelderheide. Het platform om een adviseur te vinden is centraalregisterTechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Hierin vind je deskundige adviseurs (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding check je in het overzicht hierna meerdere erkende bureaus waar je gemakkelijk een woninginspectie kunt aanvragen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je woning verduurzamen in 4 stappen

Heeft je woning een slecht label, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw renoveren naar een label A/B/C huis. De basis is altijd een goede isolatie. Zo zorg je ervoor dat de warmte ook echt in de woning blijft. In de volgende stap leg je de nadruk op de opties voor energie opwekken. Je leest hier ook alle informatie over EPC (energieprestatiecertificaat).

Adviezen: Via de website van de overheid www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je jouw woning hebt omschreven – concrete verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Ven-Zelderheide

 • Een energiezuinige woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een gezond klimaat in huis: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een woning met label A of B hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Woningwaarde stijgt tot wel 20%.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • De regering biedt verscheidene subsidies wanneer je er voor kiest om je woning te verduurzamen.
 • De energiecoach in Ven-Zelderheide kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2014 – 2024Zet de laatste puntjes op de i: loop alle apparaten na.
Label B1999 – 2008Plaatsen van zonnepanelen en/of een warmtepomp.
Label C1988 – 2003HR-glas op woon- en slaapkamer.
Label D1971 – 1981Vervang het glas en probeer de leidingen te isoleren.
Label E1965 – 1974Vooral dubbelglas, isolatie en zonnepanelen.
Label F1947 – 1968Vloer- en spouwmuurisolatie en dubbelglas.
Label Gt/m 1926Dak-, vloer-, bodem-, en muurisolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk adviseurs en vraag het nog deze week aan

Isoleren van de woning

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een zuinige woning. Door de muren, vloer en het dak te isoleren verhinder je dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Daardoor dalen de stookkosten in de winter en krijg je een prettig klimaat in huis. Waar je moet starten met isoleren is afhankelijk van de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het bouwjaar van het huis zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. In onderstaand schema doorzoek je de mogelijke besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

Isolatie optiesKostenGasbesparing (jaar)Besparing
Dakisolatie€3300 – €53001095 m3€788
Vloerisolatie€1900 – €3000395 m3€284
Spouwmuurisolatie€1450 – €2150725 m3€522
HR++ glas€1500 – €2600535 m3€385,2
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Indien je huis een goede isolatie heeft, moet je zorgen dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een gezonde leefomgeving, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Zelfregelend rooster: Bij veel wind wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Lokale ventilatie-unit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Een huis verwarmen kost in de meeste huizen veel gas. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Overweeg een groen alternatief die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de lijst hieronder vind je een aantal systemen.

 • Nieuwe HR107 ketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of water en kan de woning verwarmen.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Zonnepanelen installeren

Als je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De benodigde energie kan je schoon en duurzaam opwekken door zonnepanelen te laten leggen. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen wekken op basis van zonlicht elektriciteit op.
 • Een set met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4300 en verdien je snel terug, vaak al binnen 8 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Over dit stukje stroom krijg je hetzelfde tarief als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-ven-zelderheide-6599

Aanvraag indienen energielabel voor bedrijfspand

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze regelgeving geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, scholen, warenhuizen, en publieke gebouwen zoals ziekenhuizen. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorgebouw? Op dat moment moet het gebouw begin 2023 minimaal een energielabel C hebben. Daarbij moeten organisaties die gevestigd zijn in publieke gebouwen van 250m2 of groter het energielabel actief en transparant delen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Bekijk ook onze pagina met informatie over Online energielabel aanvragen.

 • Bij overdracht of oplevering van een bedrijfspand ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor panden met een industriefunctie geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten met ingang van 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In publieke panden van minimaal 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel zegt iets over de energieprestatie van een woning. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe beter het woninglabel van je huis is. De energie-index loopt van energielabel A of B (zeer milieuvriendelijk) en gaat verder tot F / G (heel onzuinig).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, op het moment je een woning wilt verkopen of verhuren dan moet je laten zien wat het definitieve energielabel is. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Is er geen label bekend, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor dit document moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Ven-Zelderheide laten langskomen. Door gebruik te maken van QBIS.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. De deskundige komt bij je thuis en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Deze persoon maakt de berekening, bepaalt het label en registreert deze in de database EP-Online. Ze versturen dit documenten via de mail en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Gennep).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een specialist checkt het jaar waarin het gebouw is neergezet, het soort woning, de grootte en andere woningkenmerken zoals HR ++ glas en kozijnen, type isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Met deze complete analyse wordt vastgesteld hoeveel energie nodig is voor het opwarmen en koelen van jouw woning en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Hierna krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De onkosten van een energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €195,00 en €360,00. De investering hangt af van type woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de beschikbare documentatie (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Ven-Zelderheide is over het algemeen gunstiger door verschillende energieadviseur te benaderen die werkzaam zijn binnen de provincie Limburg.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Daarvoor kan je een kijkje nemen op Energielabel.nl. Selecteer je type woning en vul jouw postcode (6599) en het huisnummer in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Opmerking: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen geldig document en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief milieulabel. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Ven-Zelderheide opvragen.

Plaats een reactie