Energielabel Ottersum

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Ottersum? Sinds 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Het document vertelt hoe energiezuinig jouw huis is en geeft belangrijke suggesties om de woning nog energiezuiniger te maken. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Ottersum verplicht. Op deze website bieden wij uitgebreide info over het regelen en aanvragen van een label. Daarnaast is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en tref je hier nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Het is een verplichting bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A of B (zeer zuinig) t/m F of G (hoog energieverbruik).
 • De afgelopen jaren was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in Ottersum die jouw hele huis bekijkt en het label vaststelt.
 • Het informatielabel – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €105,00 – €350,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Ottersum

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de energieprestatie van een woning. Alle huizen in Nederland ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Indien jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan moet je een definitief energielabel hebben. Met ingang van 2021 is er een nieuw systeem dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet tegenwoordig een bekwame energieadviseur thuis laten langskomen. Deze energie-specialist moet fysiek bij je thuis komen en inspecteert de gehele woning. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. Hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe jij zo’n voordelig energielabel in Ottersum kunt aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (6595) om een erkend deskundige in Ottersum te contacteren.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Klik op een energie-specialist en plan een afspraak in. Bereid je goed voor: zorg dat je alle benodigde informatie van de woning paraat hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Bezoek en berekening

  Deze erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis om de kenmerken van je huis vast te stellen. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Ottersum bepaalt het uiteindelijke label en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Je label opzoeken

  Wanneer alles achter de rug is krijg je een digitaal document (PDF) van het vastgestelde label met alle kenmerken en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en dien je te overhandigen bij de verkoop van de woning. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Vergelijk energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Gemiddelde kosten energielabel

De kosten van een definitief energielabel schommelen tussen de €140,00 – €400,00. In de bijgaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Ottersum. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Middelaar, Plasmolen, Mook, Molenhoek en Malden. De uiteindelijke prijzen wordt bepaald door verscheidene aspecten.

 1. Het type woning (twee-onder-een kap, hoekwoning, tussenwoning, villa, appartement).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
HuisAantal m2Prijzen
Appartement65 m2€ 178,00
Rijtjeswoning100 m2€ 215,00
2-onder-1-kap155 m2€ 282,00
Losse woning185 m2€ 364,00
Actuele kosten woninglabel Ottersum.

Bekwame energieadviseurs in Ottersum vergelijken

Binnenkort een definitief energielabel aanvragen? Daarvoor maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Ottersum. Het platform om deze inspecteur op te zoeken is www.centraalregistertechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. In het register staan alle namen en gegevens van gecertificeerde experts (BRL9500). Om snel iets af te spreken vind je in onze vergelijkingstabel verschillende (lokale) adviseurs waar je verrassend eenvoudig een label kunt regelen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Een energiezuinig huis in 4 stappen

Heb je een ongunstig energielabel, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Met slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning verbouwen naar een label-B huis. Start altijd met de juiste isolatie. Daardoor zorg je ervoor dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. In de volgende stap leg je de nadruk op het zelf energie opwekken. Je leest hier ook alle informatie over Energielabel verplicht.

Advies: Via het overheidsinitiatief www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je jouw woning hebt omschreven – concrete verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Ottersum

 • Een zuinige woning en een structureel lage energierekening.
 • Een gezond leefklimaat: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een label B- of A woning hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • Je kunt gebruik maken van aantrekkelijke subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Ottersum kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2012 – 2024Een 100% energieneutrale woning zonder gas.
Label B2002 – 2004De woning verwarmen met een warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1986 – 2000Kies voor nieuw glas, installeer zonnepanelen en isoleer het dak.
Label D1972 – 1981Laat een scan uitvoeren om isolatieproblemen op te lossen.
Label E1967 – 1979Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie incl. zonnepanelen.
Label F1948 – 1968Vooral dubbelglas en isolatie.
Label Gt/m 1935Isolatie met focus op vloer, dak en muur.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Bekijk alle aanbieders en regel het nog deze week

Woningisolatie

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een energiezuinig huis. Met grondige isolatie vermijd je dat de warmte weer kan ontsnappen. Hierdoor ben je minder kwijt aan stookkosten en heb je ook een optimale leefomgeving. Waar je moet starten hangt af van de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het bouwjaar van de woning vertelt al veel over de isolatiewaardes. Eventueel kun je dit ook aan buurtgenoten vragen. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan kan de probleempunten goed blootleggen. In de lijst hieronder zoek je eenvoudig naar de te verwachten besparing voor een doorsnee woning met een normale hr combiketel.

Isolatie keuzeInvesteringBesparing gas (jaar)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3000 – €54001080 m3€745
Vloerisolatie€2000 – €3200380 m3€262
Spouwmuurisolatie€1050 – €2050710 m3€490
HR++ glas€1750 – €2750520 m3€358,8
Investering en opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Als je beschikt over een goed geïsoleerde woning, is het noodzakelijk dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een comfortabel binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een optimale leefomgeving waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: Bij veel wind wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

Alternatieven van de CV-ketel

Het verwarmen van de woning kost het meeste energie. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Overweeg een groen alternatief waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In de volgende opsomming kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Iets duurder in aanschaf maar veel efficiënter.
 • Een hybride warmtepomp: een mooi tussenoplossing voor duurzamer verwarmen.
 • Een all-electric warmtepomp: een volwaardige vervanger van de CV-ketel.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Zonnepanelen op je dak

Op het moment dat je de nodige maatregelen hebt getroffen weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. Deze stroom kan je zelf opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen kost om en nabij de €5300 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 8 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt gaat terug naar het net (salderen). Over dit stukje stroom krijg je dezelfde prijs als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-ottersum-6595

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen bij verhuur, verkoop en oplevering van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De verordening is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoorruimtes, sporthallen, hotels, en publieke panden zoals verzorgingshuizen. Is het pand 100m2 of groter, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorplekken? In dat kader moet het pand per 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Bovendien moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld naast de receptie. Bekijk ook onze pagina met informatie over Vereenvoudigd energielabel (VEL).

 • Bij officiële transactiemomenten van een bedrijfsruimte is zo’n energielabel een vereiste.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor panden met een industriefunctie is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten binnenkort (2023) beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In grotere openbare ruimtes van meer dan 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabels biedt inzicht in hoe energiezuinig een huis is. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, des te groener je woninglabel. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A & B (zeer zuinig) en gaat door tot de slechtste label F/G (hoog verbruik).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, in de situatie waarin je het huis gaat verkopen of verhuren moet je aan kunnen tonen wat het definitieve energielabel is. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Heb je geen geldig label, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Voor een erkend label moet je een officiële energiedeskundige in Ottersum uitnodigen. Op de website QBIS.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. De specialist zal thuis langskomen en doorloopt een lange lijst met punten. Deze expert kiest het label het registreert het definitieve label in de EP-online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Gennep).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een specialist onderzoekt het jaar waarin het huis is gebouwd, het type huis, oppervlakte en andere aspecten als ramen en kozijnen, hoe goed de woning geïsoleerd is, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Met deze details kan worden berekend hoeveel energie nodig is voor het verwarmen en koelen van woonunit en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Op basis hiervan zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat is de prijs van het energielabel?
De kosten van het energielabel liggen tussen de €105,00 – €405,00. De verwachte prijs ligt aan de omvang van de woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de beschikbare documentatie (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Ottersum kun jij het beste doen door velerlei adviseurs te benaderen die hun dienst aanbieden rondom de provincie Limburg.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om dit te bekijken check je energielabel.nl van de overheid. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en vul de postcode (6595) en huisnummer in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Kijk uit: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen formeel label en kan je dus niet gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief huislabel. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Ottersum opvragen.

Plaats een reactie