Energielabel Mook

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Mook? Sinds een aantal jaren moet elke woning een energielabel hebben. Het informatielabel vertelt hoeveel energie jouw woning verbruikt en biedt concrete verbeterpunten om het te verduurzamen. Wil je jouw huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Mook verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl communiceren wij actuele informatie over het checken en aanvragen van het keurmerk. Tevens kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en kan je aan de slag met handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Het is een verplichting bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A of B (heel milieuvriendelijk) t/m F en G (hoog energieverbruik).
 • De afgelopen jaren was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Er geldt sinds 2021 andere wetgeving.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Mook die de kenmerken van de woning bekijkt en het label vastlegt.
 • Het label – inclusief een rapport met adviespunten – kost gemiddeld tussen de €165,00 – €405,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Mook

Het energielabel geeft een indicatie van de energieprestatie van een woning. Alle woningbezitters hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Op het moment dat je jouw huis wilt verhuren of verkopen, moet je het definitieve energielabel regelen. Sedert 2021 is er een nieuwe methode waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet tegenwoordig een deskundige energieadviseur laten komen. Deze energie-expert komt bij je thuis en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. In het stappenplan hieronder bekijk je hoe je zo’n voordelig energielabel in Mook moet regelen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare erkend deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (6585) om een erkend deskundige in Mook te contacteren.

 2. Voorbereiding

  Kies een deskundige en bel of mail voor een afspraak. Bereid je goed voor: zorg dat je de belangrijke gegevens van de woning paraat hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. De inspectie

  De erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs om de inspectie van de woning te doen. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Mook rekent alles door, bepaalt het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Nieuwe label opvragen

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan ontvang je digitaal een PDF van de energie index inclusief alle kenmerken en opties om de woning zuiniger te maken. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en dien je over te dragen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Vind de beste energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

De actuele kosten van een energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel liggen tussen de €200,00 – €425,00. In de bijgaande tabel bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Mook. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Molenhoek, Malden, Kekerdom, Leuth en Erlecom. De prijzen komen tot stand door velerlei zaken.

 1. Het soort woning (appartement, villa, twee-onder-een kap, vrijstaand, hoekwoning).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
Soort woningOppervlakteOnkosten
Appartementje65 m2€ 163,00
Tussenwoning105 m2€ 212,00
2-onder-1-kap155 m2€ 290,00
Vrijstaand195 m2€ 372,00
Geschatte kosten woninglabel Mook.

De beste energieadviseurs in Mook vergelijken

Eenvoudig en snel zo’n definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen heb je nodig een erkend deskundige energielabel Mook. De juiste plek om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is centraalregisterTechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. In deze database kom je in contact met erkend deskundige specialisten (BRL9500). Om de eerste stap te zetten check je in het overzicht hierna verschillende (lokale) adviseurs waar je eenvoudig een label kunt regelen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam wonen in 4 heldere stappen

Heb je een ongunstig energielabel, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Met een focus op energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis optimaliseren naar een woning met label B. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Hierdoor is het zeker dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Bij de stappen daarna verleggen we de focus op het opwekken van eigen energie. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel voor bedrijven.

Noot: Via de website van de overheid www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je jouw woning hebt omschreven – praktische verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Check de potentiële besparing.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Mook

 • Een “groene” woning en een structureel lage energierekening.
 • Een prettig wooncomfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen.
 • Een woning met label B of A stoot minder CO-2 uit.
 • Woningwaarde stijgt tot wel 20%.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • Er gelden zeer aantrekkelijke subsidies voor de renovatie van een woning.
 • De energiecoach in Mook is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2011 – 2024Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.
Label B1998 – 2006Naar label A met warmtepomp en zonnepanelen.
Label C1984 – 2001Triple glas, zonnepanelen + evt. spouwmuurisolatie
Label D1971 – 1982Het isoleren van cv leidingen.
Label E1967 – 1976Isolatie, dubbel glas + HR-ketel en zonnepanelen.
Label F1947 – 1967Vooral dubbelglas en isolatie.
Label Gt/m 1926Dubbel glas plaatsen en isoleren van de woning.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk alle adviseurs en regel het nog deze week

Isolatie van je woning

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een “groene” woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren vermijd je dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Met isolatie dalen de stookkosten in de winter en profiteer je van een optimaal klimaat in huis. Waar je het beste kunt beginnen is vooral afhankelijk van de huidige mate van isolatie. Het bouwjaar van het huis is vaak een goede indicator hiervoor. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In de tabel hieronder doorzoek je de mogelijke besparingen voor een doorsnee woning met een hr ketel.

IsolatieTarievenBesparing gas (m3)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3700 – €60001065 m3€703
Vloerisolatie€1400 – €3500365 m3€241
Spouwmuurisolatie€1150 – €2250980 m3€647
HR++ glas€1950 – €2600505 m3€333,3
Kosten en baten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

In de situatie waarbij je huis een goede isolatie heeft, is het belangrijk dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is belangrijk voor een comfortabele leefomgeving. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een optimaal leefklimaat, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Winddrukgeregelde roosters: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: volledig automatische aan- en afzuiging van de lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen.

CV-ketel vervangen

De verwarming in een huis kost het meeste energie. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In onderstaande lijst vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: geen ketel meer, uitsluitend een stand-alone pompsysteem.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Kies voor zonnepanelen

Wanneer je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. Deze energie kan je helemaal zelf opwekken met zonnepanelen op het dak. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken op basis van zonlicht elektriciteit op.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4300 en verdien je terug in 6,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom gaat naar het net (salderen). Voor dit stukje krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-mook-6585

Energielabels voor bedrijfspanden

Elk kantoor heeft een energielabel nodig bij verkoop, verhuur en oplevering van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De regel is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, sporthallen, winkels, en openbare panden zoals gemeentehuizen. Is het pand 100m2 of groter, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorfunctie? In dit scenario is het plicht dat deze gebouwen in 2023 minimaal energielabel C hebben. Tevens moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die actief zijn in openbare gebouwen vanaf 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld bij de ingang. Op deze website vind je ook alles over Voorlopig energielabel.

 • Bij officiële transactiemomenten van zakelijke gebouwen is een energielabel noodzakelijk.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten binnenkort (2023) minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes van 250m2 of groter moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Veelgestelde vragen woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Hoe minder energie benodigd is, hoe positiever het woninglabel uitvalt. De energie-index loopt van energielabel A & B (zuinig) tot en met F en G (niet milieuvriendelijk).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, op het moment je een woning verhuurt of verkoopt dan moet je kunnen aantonen welk energielabel de woning heeft. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Is er geen label bekend, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor een officieel label moet je een bekwame energiedeskundige in Mook laten langskomen. Via het platform QBIS.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. Een expert bezoekt jou op locatie en analyseert hoe de staat van het huis is. Hij of zij rekent alles door, bepaalt het label en registreert deze in de database EP-Online. Ze versturen dit documenten via de mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Mook en Middelaar).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een adviseur controleert het bouwjaar van het huis, het soort gebouw, m2 woonoppervlakte en andere woningkenmerken zoals kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de isolatiewerkzaamheden, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. D.m.v. van deze gegevens wordt gecalculeerd hoeveel energie nodig is voor het opwarmen en koelen van het object en welk percentage zelf opgewekt wordt. Hierna krijg je van de expert de labelletter te horen.

Hoe duur is een energielabel?
De tarieven van je energielabel liggen vaak tussen de €130,00 en €365,00. De totale kostprijs hangt af van type woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de informatie die voorhanden is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Mook kan jij doorgaans het meest voordelig doen door enkele aanbieders te contacteren die diensten leveren binnen de provincie Limburg.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om dit in te zien kan je het beste gaan naar energielabel.nl van de overheid. Kies huur- of koopwoning en vul de postcode (6585) en het huisnummer in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Waarschuwing: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen geldig document en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet deze altijd omzetten naar een definitieve status. Ga direct aan de slag: energielabel huis Mook opvragen.

Plaats een reactie