Energielabel Kekerdom

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Kekerdom? Sinds 1 januari 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Dit certificaat toont hoe energiezuinig jouw woning is en geeft concrete verbetermogelijkheden om het te verduurzamen. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Kekerdom verplicht. Op ons energielabel-platform lees je nuttige info over het regelen en aanvragen van een certificaat. Tevens is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en lees je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A/B (zuinig) t/m F of G (rood, hoog verbruik).
 • Tot 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Kekerdom die de hele woning bekijkt en het label registreert.
 • Het label – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €110,00 en €445,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Kekerdom

Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Alle huizen in Nederland verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Indien het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan is een definitief energielabel verplicht. Sinds kort is er een nieuwe manier wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet tegenwoordig een bevoegde energieadviseur laten komen. Deze energie-vakman komt langs en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. Hieronder check je hoe je zo’n voordelig energielabel in Kekerdom kunt regelen.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl tref je alle bekwame energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Neem als basis je postcode (6579) om een erkend deskundige in Kekerdom op te sporen.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Maak een keuze voor een energiedeskundige en maak een afspraak. Het is handig als je de belangrijke informatie van de woning paraat hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Bezoek op locatie

  Zo’n erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en berekent de energieprestatie van de woning. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Kekerdom maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Het label via internet bekijken

  Na registratie krijg je een digitaal document (PDF) van de energie index met daarin uitleg en concrete energiebesparende maatregelen. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet je laten zien wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Vergelijk energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Prijzen van een definitief energielabel

De prijzen van een definitief energielabel komen uit tussen de €110,00 en €380,00. In de tabel die je hieronder ziet bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Kekerdom. Wil je dit direct regelen? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Je vind hier ook adviseurs in Leuth, Erlecom, Ooij, Persingen en Ubbergen. De offerte prijzen worden berekend middels meerdere onderdelen.

 1. Categorie huis (hoekwoning, vrijstaand, villa, tussenwoning, appartement).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
Type woningWoonoppervlakteGeschatte kosten
Appartement50 m2€ 168,00
Rijtjeshuis110 m2€ 215,00
Twee-onder-een kap150 m2€ 284,00
Vrijstaand195 m2€ 358,00
Gemiddelde kosten woninglabel Kekerdom.

Energieadviseurs in Kekerdom vergelijken

Ook direct dit definitief energielabel aanvragen? Op dat moment moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Kekerdom. De juiste plek om een energieadviseur te zoeken is www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. Op deze plek staan alle namen en gegevens van gecertificeerde inspecteurs (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding bekijk je in de lijst hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je vrij eenvoudig een certificaat kunt regelen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Een energiezuinig huis in 4 stappen

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning verduurzamen tot een “groen” label (A, B of C). Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Op die manier zorg je ervoor dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Pas als het huis goed geïsoleerd is ga je aan de slag met de mogelijkheden voor energieopwekking. Je kunt hier ook meer vinden over Energielabel F.

Let op: Via het overheidsinitiatief www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – duidelijke verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Kekerdom

 • Een energiezuinig huis met een lage energierekening.
 • Een aangenaam klimaat in huis: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een woning met label B of A draagt bij aan een beter milieu.
 • Woningwaarde stijgt tot wel 20%.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • De regering biedt interessante subsidies voor het verduurzamen van jouw woning.
 • De energiecoach in Kekerdom kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2014 – 2024Stap volledig van het gas af en warmteopslag.
Label B1997 – 2007Zelf stroom opwekken met zonnepanelen + warmtepomp.
Label C1986 – 2004Leg de nadruk op muurisolatie en laat zonnepanelen leggen.
Label D1976 – 1980Laat een scan uitvoeren om isolatieproblemen op te lossen.
Label E1965 – 1976Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie en zonnepanelen.
Label F1947 – 1967Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1926Een moderne HR-ketel en isoleren.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk alle specialisten en regel het binnen 1 week

Woningisolatie

Isolatie is van onschatbare waarde voor een zuinig en comfortabel huis. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak vermijd je dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Daardoor ben je minder kwijt aan stookkosten en realiseer je een prettig wooncomfort. Waar je als eerste moet beginnen hangt af van de RC-waardes van de woning. Het bouwjaar vertelt al veel over de isolatiewaardes. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In het schema hierna bieden wij de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een normale hr combiketel.

Isolatie optiesTarievenGasbesparing (jaar)Besparing p/jaar
Dakisolatie€3500 – €55001050 m3€777
Vloerisolatie€1000 – €3000350 m3€259
Spouwmuurisolatie€1100 – €2000965 m3€714
HR++ glas€1900 – €2550490 m3€362,6
De totale kosten en opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Als een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet je zeker stellen dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is cruciaal voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een gezond leefklimaat, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Winddrukgeregelde roosters: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

Alternatieven van de CV-ketel

De verwarming in een huis is voor veel mensen een kostenpost. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron om je woning warm te stoken zonder gas. Onderstaand staan enkele van deze producten.

 • Moderne HR-combiketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: geen ketel meer, uitsluitend een stand-alone pompsysteem.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Zonnepanelen aanschaffen

Zodra je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je de totale stroombehoefte berekenen. De totale stroom kan je zelf opwekken door te investeren in zonnepanelen. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen het zonlicht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost gemiddeld €4100 en verdien je terug in gemiddeld 7,5 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt gaat naar het net (salderen). Voor dit stukje ontvang je dezelfde prijs als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-kekerdom-6579

Energielabel voor bedrijfspanden

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze noodzaak is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, scholen, hotels, en publiek toegankelijke gebouwen zoals stations. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en dient ten minste 50% als kantoorgebouw? In dat geval is het plicht dat deze gebouwen in 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Verder moeten (overheids)organisaties die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Lees ook meer over Energieleveranciers.

 • Bij overdracht of oplevering van een kantoorpand moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor panden met een industriefunctie is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten binnenkort (2023) ten minste milieulabel C hebben.
 • In publieke gebouwen van meer dan 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft een beeld van de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe energiezuiniger, hoe beter het woninglabel is. De energie-index start bij energielabel A of B (laag verbruik) en kan oplopen tot de rode labels F en G (zeer hoog verbruik).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, als jij een woning in de verkoop of verhuur gaat zetten moet je aan kunnen tonen wat het definitieve energielabel is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor dit document moet je een vakbekwame energiedeskundige in Kekerdom bij je thuis laten komen. Via het platform QBIS.nl doorzoek je alle energiespecialisten. Een expert komt bij je thuis en loopt alle onderdelen van het huis na. Deze specialist rekent alles door, bepaalt het label en voert deze ook in de database EP-online in. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Berg en Dal).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een inspecteur bekijkt het bouwjaar, het soort woning, woonoppervlakte en ook naar specifieke zaken als ramen en kozijnen, mate van isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Met deze complete analyse wordt gecalculeerd wat de benodigde energie capaciteit is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van het object en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Daarna krijg je van de expert de labelletter te horen.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De prijzen van het energielabel schommelen tussen de €125,00 & €450,00. De totale kostprijs is afhankelijk van type woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Kekerdom doe je door enkele aanbieders te vergelijken die actief zijn rondom de provincie Gelderland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om jouw huidige label in te zien kan je een kijkje nemen op www.energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en vul de postcode (6579) en het huisnummer in. De website toont direct het huidige label. Let op: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen formeel label en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief label. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Kekerdom opvragen.

Plaats een reactie