Energielabel Persingen

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Persingen? Vanaf 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Het keurmerk vertelt hoe energiezuinig jouw huis is en biedt gerichte verbetermogelijkheden om het te verduurzamen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Persingen verplicht. Op deze pagina communiceren wij actuele informatie over het berekenen, opvragen en aanvragen van het certificaat. Ook kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en bieden wij handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A/B (heel zuinig) t/m F of G (erg onzuinig).
 • Tot voor kort kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in Persingen die de kenmerken van de woning bekijkt en het label vastlegt.
 • Het informatielabel – incl. verbetermogelijkheden – kost tussen de €185,00 & €400,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Persingen

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle Nederlanders met een huis kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. In de situatie waarbij jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan heb je een definitief energielabel nodig. Sedert 2021 is er een nieuwe methode wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Daarom moet je een vakbekwame energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze specialist bezoekt jou op locatie en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. In het volgende overzicht check je hoe jij een voordelig energielabel in Persingen aanvraagt.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle bekwame energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Zoek op adresgegevens (6575) om een erkend deskundige in Persingen op te vragen.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Neem contact op met energie-specialist en stem samen een geschikt moment af. Zorg dat je alle relevante gegevens van het gebouw beschikbaar hebt. Zoals bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Bezoek en berekening

  Zo’n erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Persingen beslist uiteindelijk wat het label moet worden en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Inzicht in jouw label

  Na registratie krijg jij per mail een PDF van het document met een uitgebreide samenvatting en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en moet je ook aanbieden in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Een particulier energielabel nodig?

Vind de beste energieadviseurs en regel het snel

De kosten van een energielabel

De kosten van een definitief energielabel variëren tussen de €125,00 – €350,00. In het onderstaand overzicht vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Persingen. Wil je dit direct regelen? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Vergelijk ook adviseurs in Ubbergen, Millingen aan de Rijn, Heilig Landstichting, Groesbeek en Weurt. De totale kosten worden gecalculeerd a.d.h.v. een aantal factoren.

 1. Type woning (tussenwoning, vrijstaand, hoekwoning, villa, appartement).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
Soort woningOppervlakteOnkosten
Studio/Appartement65 m2€ 179,00
Rijtjeshuis105 m2€ 208,00
Twee-onder-een kap150 m2€ 292,00
Vrijstaand175 m2€ 355,00
Kostenoverzicht woninglabel Persingen.

Toonaangevende energieadviseurs in Persingen vergelijken

Zo snel mogelijk je definitief energielabel aanvragen? Dan heb je nodig een erkend deskundige energielabel Persingen. De website om een adviseur te vinden is https://www.centraalregistertechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. In het register staan alle namen en gegevens van officiële specialisten (BRL9500). Voor een voordelige keuze tref je in de tabel hieronder diverse (landelijke) experts waar je direct een label kunt regelen voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen een duurzame woning

Heeft je woning een slecht label, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning verbouwen naar een “groen” label (A, B of C). Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Daarmee realiseer je een setting waarbij de warmte niet zomaar de woning uit kan. Zodra dit in orde is leg je de nadruk op eigen energieopwekking. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel B.

Adviezen: Via het overheidsinitiatief Verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – gerichte verbeteropties voor een groen energielabel. Check de potentiële besparing.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Persingen

 • Een “groene” woning met een lage energierekening.
 • Een prettig wooncomfort: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een woning met label B of A is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Flinke toename van de woningwaarde.
 • Soms recht op een duurzaamheidskorting bij de bank.
 • De overheid verstrekt diverse subsidies voor de renovatie van een woning.
 • De energiecoach in Persingen kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2009 – 2024Stap volledig van het gas af en warmteopslag.
Label B2000 – 2004Zonnepanelen laten leggen of een warmtepomp-installatie.
Label C1987 – 2000Zonnepanelen, na-isolatie en driedubbel glas.
Label D1972 – 1980Laat warmtescan doen voor laatste isolatie kansen.
Label E1966 – 1976Dak-, vloer- en muurisolatie, dubbel glas en zonnepanelen.
Label F1946 – 1966Enkel glas vervangen + isoleren.
Label Gt/m 1931Isoleren en verwarmingsketel vervangen.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Bekijk alle adviseurs en regel het nog deze week

Woning isoleren

Isolatie is altijd de basis van een energiezuinig huis. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak verhinder je dat de warmte zomaar verdwijnt. Zo gaan je stookkosten direct omlaag en geniet je van een comfortabel binnenklimaat. Waar je het beste kunt beginnen wordt bepaald door de huidige isolatietoepassingen in huis. De leeftijd van de woning kan deels bepalen wat deze staat is. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. In de tabel hieronder doorzoek je de te verwachten besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een normale hr combiketel.

Isolatie optiesPrijsBesparing GasBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€3800 – €59001030 m3€721
Vloerisolatie€1000 – €3200330 m3€231
Spouwmuurisolatie€1150 – €2150945 m3€662
HR++ glas€2000 – €2700470 m3€329
Investering en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Zodra je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je zeker stellen dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een optimaal binnenklimaat waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelend rooster: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Lokale ventilatie-unit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een systeem dat lucht aanvoer en afvoert waarbij de warmte wordt behouden.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: wint warmte terug uit ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

De centrale verwarming is een kostbare aangelegenheid. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In onderstaande lijst staan enkele van deze producten.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Bespaart meer dan 10% op het gasverbruik.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: de aardgasaansluiting kan helemaal de deur uit.
 • Zonneboiler: zonnecollectoren verwarmen een gesloten leidingsystemen en de boiler.
 • Infraroodpanelen: uitstekend geschikt om een ruimte plaatselijk te verwarmen.

Zonnepanelen op je dak

Als je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. Deze energie kan je op een duurzame manier opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonnestralen op en zetten dit om naar gelijkstroom.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost gemiddeld €5200 en verdien je snel terug, vaak al binnen 8 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Hiervoor krijg je hetzelfde tarief als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-persingen-6575

Goedkoop energielabel voor een bedrijfspand aanvragen

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor in situaties van verkoop en verhuur van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De verordening richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, scholen, restaurants, en publieke gebouwen zoals bibliotheken. Betreft het een pand groter dan 100m2, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorplekken? In die situaties moet het pand vanaf 2023 ten minste energielabel C hebben. Daarbij moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van minimaal 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld bij de ingang. Lees ook meer over Energielabel G.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van kantoorpanden moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor panden met een industriefunctie is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten in 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel zegt iets over de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A of B (groen label) en gaat verder tot F / G (hoog energieverbruik).

Is het energielabel verplicht?
Ja, als jij een woning gaat verkopen of verhuren dan moet je kunnen aantonen wat de erkende deskundige van de woning vond. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Beschik je niet over een label, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Voor een officieel label moet je een officiële energiedeskundige in Persingen laten komen. Via het platform Qbis.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. De deskundige zal thuis langskomen en bekijkt de huidige staat van de woning. De adviseur kiest het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Je ontvangt digitaal alle dossiers en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Berg en Dal).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
De deskundige analyseert het jaar waarin het huis is gebouwd, het type gebouw, oppervlakte en belangrijke aspecten zoals ramen en kozijnen, mate van isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Op basis van deze gegevens kan worden berekend hoeveel energie nodig is voor de centrale verwarming van een gebouw en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Hierna zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Hoe duur is een energielabel?
De kosten van je energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €190,00 & €395,00. De prijsindicatie heeft te maken met de omvang van de woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Persingen kan je doen door verscheidene energieadviseur te vergelijken die diensten leveren rondom de provincie Gelderland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om jouw huidige score te bekijken bezoek je de website www.energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en vul jouw postcode (6575) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Waarschuwing: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen geldig document en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief huislabel. Zoek het snel uit: energielabel huis Persingen opvragen.

Plaats een reactie