Energielabel Heilig Landstichting

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Heilig Landstichting? Vanaf 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Dit milieulabel vertelt hoe energiezuinig jouw huis is en biedt belangrijke maatregelen om de energierekening verder terug te dringen. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Heilig Landstichting verplicht. Op dit informatieplatform lees je aanvullende info over het regelen en aanvragen van een label. Daarnaast kan je hier energieadviseurs vergelijken en bekijk je tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A of B (duurzaam) t/m F/G (zeer hoog verbruik).
 • De laatste jaren vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Heilig Landstichting die jouw huis komt bekijken en het label bepaalt.
 • Het label – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost tussen de €180,00 & €360,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Heilig Landstichting

Een energielabel biedt duidelijkheid over de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle mensen met een woning ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Zodra je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. In 2021 is er een nieuwe methode wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet tegenwoordig een gecertificeerde energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze energie-vakman bezoekt jou op locatie en inspecteert de gehele woning. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. In het gedeelte hieronder lees je hoe je zo’n voordelig energielabel in Heilig Landstichting kunt aanvragen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (6564) om een erkend deskundige in Heilig Landstichting op te vragen.

 2. Voorbereiding

  Tik op een deskundige en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Bereid je goed voor: zorg dat je alle relevante gegevens van je woning paraat hebt. Zoals bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Bezoek en berekening

  Deze erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie om de inspectie van de woning te doen. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Heilig Landstichting berekent het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Je label opzoeken

  Wanneer alles achter de rug is ontvang je digitaal een PDF van het document incl. de geconstateerde punten en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Het label is 10 jaar geldig en dien je over te dragen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Alles weten over een particulier energielabel?

Vergelijk energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Kosten van een energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel schommelen tussen de €165,00 – €350,00. In de vergelijker hieronder bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Heilig Landstichting. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Groesbeek, Weurt, Eygelshoven, Bingelrade en Jabeek. De kosten wordt bepaald door velerlei variabelen.

 1. Categorie huis (vrijstaand, twee-onder-een kap, appartement, tussenwoning, villa).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
Type woningGroottePrijzen
Appartement65 m2€ 177,00
Rijtjeshuis115 m2€ 215,00
Hoekwoning150 m2€ 286,00
Vrijstaand175 m2€ 370,00
Actuele kosten woninglabel Heilig Landstichting.

Toonaangevende energieadviseurs in Heilig Landstichting vergelijken

Zo snel mogelijk een definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Heilig Landstichting. De juiste plek om deze inspecteur op te zoeken is centraalregisterTechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. Daar vergelijk je bevoegde deskundigen (BRL9500). Om de eerste stap te zetten tref je in de tabel hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je vrij eenvoudig een woninglabel kunt aanvragen voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Een energiezuinig huis in 4 stappen

Heeft je woning een slecht label, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning verbouwen naar een groen label (A, B of C). Aan de basis staat altijd isoleren. Hierdoor kan je garanderen dat de warmte ook echt in de woning blijft. Pas als het huis goed geïsoleerd is wordt het pas interessant om te kijken naar zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Of klik door voor meer informatie over Energielabel check.

Tips: Op de informatieve website https://www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – verbeteropties voor een groen energielabel. Bezoek de website en doe de check.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Heilig Landstichting

 • Een energiezuinige woning en een structureel lage energierekening.
 • Een optimaal wooncomfort: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Het woninglabel A of B is goed voor het milieu.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • Aantrekkelijke korting op de hypotheekrente mogelijk.
 • Je kunt gebruik maken van zeer aantrekkelijke subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Heilig Landstichting kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2013 – 2024Een 100% energieneutrale woning zonder gas.
Label B1998 – 2004De woning verwarmen met een warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1985 – 2000Zonnepanelen, na-isolatie en driedubbel glas.
Label D1971 – 1985Isolatie van cv-leidingen in onverwarmde ruimtes.
Label E1967 – 1974Nieuwe ketel, isolatie en zonnepanelen.
Label F1951 – 1966Dak-, vloer-, bodem-, en muurisolatie.
Label Gt/m 1932Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk adviseurs en regel het nog deze week

Isoleren

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een woning met een laag verbruik. Door de muren, vloer en het dak te isoleren verhinder je dat de gerealiseerde warmte zomaar verdwijnt. Met isolatie zullen de stookkosten verminderen en geniet je van een comfortabele leefomgeving. Waar je moet starten wordt bepaald door de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het bouwjaar van het huis is vaak een goede indicator hiervoor. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In het schema hierna krijg je inzicht in de te verwachten besparing voor een doorsnee woning met een hoogrendementsketel.

Manier van isolerenPrijzenBesparing gas (jaar)Besparing in €
Dakisolatie€3600 – €56001015 m3€680
Vloerisolatie€1700 – €3100315 m3€211
Spouwmuurisolatie€1500 – €2200930 m3€623
HR++ glas€1950 – €2850455 m3€304,85
Investering en opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Zodra je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je erop letten dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is essentieel voor een comfortabele leefomgeving. Zuinig en slim ventileren houdt in een prettige leefomgeving zonder veel energieverlies.

 • Winddrukgeregelde roosters: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

Alternatief voor CV-ketel

Het verwarmen van een woning kost veel energie (vooral veel gas). Veel woning beschikken nog over een gasketel. Overweeg een groen alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. Hieronder vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Nieuwe HR107 ketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone product dat de woning verwarmt op elektriciteit.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Zonnepanelen aanschaffen

Wanneer je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd kan je de totale stroombehoefte berekenen. Deze stroom kan je helemaal zelf opwekken door zonnepanelen te laten leggen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen wekken op basis van zonlicht elektriciteit op.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4900 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Hierover ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-heilig-landstichting-6564

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van bedrijfspanden van 50m2 of groter. De verplichting is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoorgebouw, onderwijsinstellingen, horeca, en openbare panden zoals gemeentehuizen. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoor? In dat geval moeten deze panden per 2023 minimaal energielabel C hebben. Ook moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die actief zijn in openbare gebouwen vanaf 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Op deze website lees je ook alles over Energielabel D.

 • Bij overdracht of oplevering van een bedrijfspand is dit energielabel een dossierstuk.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor opslagruimtes en loodsen is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (minimaal 50% als kantoor) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In grotere publieke ruimtes van minimaal 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in hoe energiezuinig een huis is. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe hoger de score op het woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A of B (maximaal milieuvriendelijk) en loopt op tot F / G (hoog verbruik).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, als je een gebouw verhuurt of verkoopt dan moet je kunnen aantonen welk energielabel het huis toegekend is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Ontbreekt het label, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor een erkend label moet je een bevoegde energiedeskundige in Heilig Landstichting laten komen. Middels de database van Qbis.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. Deze expert zal thuis langskomen en neemt de woning op. De adviseur berekent de energieprestaties en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. Je ontvangt het document als PDF en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Berg en Dal).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een vakman analyseert het bouwjaar van de woning, het type woning, grootte van de woning en andere eigenschappen als HR ++ glas en kozijnen, hoe de woning geïsoleerd is, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Op basis daarvan wordt vastgesteld hoeveel energie nodig is voor het opwarmen en koelen van jouw huis en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Vervolgens zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat is de prijs van het energielabel?
De kosten van een energielabel liggen vaak tussen de €115,00 en €370,00. De verwachte prijs heeft te maken met de grootte van de woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Heilig Landstichting kun jij het beste doen door velerlei aanbieders te benaderen die werken binnen de provincie Gelderland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om dit te bekijken check je de overheidswebsite energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en vul de postcode (6564) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Waarschuwing: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen officiële status en kan je dus niet gebruiken. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief label. Wacht niet langer: energielabel huis Heilig Landstichting opvragen.

Plaats een reactie