Energielabel Groesbeek

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Groesbeek? Sinds een aantal jaren heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Dit informatielabel laat zien hoeveel energie jouw woning verbruikt en geeft nuttige opties om het energieverbruik terug te dringen. Wil je jouw huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Groesbeek verplicht. Op dit informatieplatform tref je actuele info over het berekenen, opvragen en aanvragen van het label. Ook is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en bekijk je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is noodzakelijk bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A of B (zuinig) t/m F & G (niet duurzaam).
 • Tot 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Er geldt sinds 2021 andere wetgeving.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in Groesbeek die bij je thuis komt en het label vaststelt.
 • Het informatielabel – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost gemiddeld tussen de €170,00 en €435,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Groesbeek

Het energielabel geeft een indicatie van de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle Nederlanders met een huis kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Als jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan is een definitief energielabel verplicht. Vanaf 2021 is er een nieuw systeem waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet daarom een erkend deskundige energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze energie-deskundige moet fysiek bij je thuis komen en neemt de woning op. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. Hieronder lees je hoe je zo’n voordelig energielabel in Groesbeek kunt aanvragen.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle bekwame energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Het beste kun je een postcode gebruiken (6561) om een erkend deskundige in Groesbeek op te sporen.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Tik op een van de aangesloten adviseurs en kies een dag en tijdstip. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je de belangrijke gegevens van de woning kunt laten zien. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Het onderzoek

  Deze erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Groesbeek komt met een eindoordeel en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Online label inzien

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest krijg jij per mail een PDF van het keurmerk met daarbij de specificaties en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Het label is 10 jaar geldig en moet je ook aanbieden bij de verkoop van de woning. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Een particulier energielabel nodig?

Doorzoek de energieadviseurs en vind de laagste prijs

Kosten definitief energielabel vergelijken

De totale investeringen voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €195,00 & €440,00. In de tabel die je hieronder ziet vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Groesbeek. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Check ook adviseurs in Weurt, Eygelshoven, Bingelrade, Jabeek en Schinveld. De definitieve kosten wordt bepaald door een aantal factoren.

 1. Het woningtype (hoekwoning, twee-onder-een kap, vrijstaand, villa, tussenwoning).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
Categorie huisM2 woonruimteOnkosten
Klein appartement50 m2€ 163,00
Rijtjeswoning110 m2€ 214,00
Geschakelde woning145 m2€ 289,00
Villa190 m2€ 359,00
Actuele kosten woninglabel Groesbeek.

Toonaangevende energieadviseurs in Groesbeek vergelijken

Wil jij snel een definitief energielabel aanvragen? In dat geval contacteer je een erkend deskundige energielabel Groesbeek. Het portaal om een adviseur te vinden is CentraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Hierin doorzoek je deskundige specialisten (BRL9500). Voor jouw gemak bekijk je in de lijst hieronder meerdere erkende bureaus waar je eenvoudig een woninglabel kunt aanvragen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan voor duurzaam en energiezuinig huis

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Door middel van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis verduurzamen tot een label A/B/C huis. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Zodoende zorg je dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Bij de stappen daarna kijk je pas naar eigen energieopwekking. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel berekenen.

Tip: Op de website www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – na het beantwoorden van wat vragen – duidelijke verbeteropties voor een groen energielabel. Bezoek de website en doe de check.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Groesbeek

 • Een zuinige woning en besparen op de energierekening.
 • Een comfortabel klimaat in huis: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Een huis met het milieulabel A of B is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • Er gelden royale subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Groesbeek kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2013 – 2024Voornamelijk bijhouden / onderhouden van de systemen.
Label B1997 – 2007Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1986 – 2003Triple glas op woon- en slaapkamer + zonnepanelen.
Label D1971 – 1982Verdere isolatie, HR++ glas en HR107 combiketel.
Label E1969 – 1976Dubbel glas plaatsen en isoleren plus zonnepanelen.
Label F1950 – 1966Isoleren en verwarmingsketel vervangen.
Label Gt/m 1934Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk de experts en regel het nog deze week

Woning isoleren

Isolatie is altijd de basis van een zuinig huis. Door de muren, vloer en het dak te isoleren verhinder je dat de warmte in de woning de woning ontglipt. Hiermee dalen de stookkosten in de winter en realiseer je een prettige leefomgeving. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren is afhankelijk van hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het jaar waarin het huis is gebouwd kan deels bepalen wat deze staat is. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat de warmtelekken van uw woning zien. Onderstaand bieden wij de mogelijke besparingen bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hr combiketel.

IsolatiePrijsBesparing (gas)Besparing p/jaar
Dakisolatie€3600 – €55001010 m3€667
Vloerisolatie€1700 – €3700310 m3€205
Spouwmuurisolatie€1250 – €2150925 m3€611
HR++ glas€1950 – €2900450 m3€297
Tarieven en besparingen bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Zodra jouw woning goed geïsoleerd is, moet je erop letten dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is essentieel voor een aangename leefomgeving. Zuinig en slim ventileren betekent een optimaal binnenklimaat, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: Bij veel wind wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: een systeem dat lucht aanvoer en afvoert waarbij de warmte wordt behouden.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

Alternatieven van de CV-ketel

Een huis verwarmen is een kostbare aangelegenheid. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Kies voor een duurzaam alternatief die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de volgende opsomming staan enkele van deze producten.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: een mooi tussenoplossing voor duurzamer verwarmen.
 • Een all-electric warmtepomp: geen ketel meer, uitsluitend een stand-alone pompsysteem.
 • Zonneboiler: zonnecollectoren verwarmen een gesloten leidingsystemen en de boiler.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Zonnepanelen op het dak

Zodra je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De benodigde energie kan je helemaal zelf genereren door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen het zonlicht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen is beschikbaar vanaf €4500 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Over dit stukje stroom krijg je dezelfde prijs als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-groesbeek-6561

Energielabel aanvragen voor bedrijven

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht bij verhuur, verkoop en oplevering van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De regel is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, universiteitsgebouwen, restaurants, en publiek toegankelijke gebouwen zoals ziekenhuizen. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorruimte? In dit scenario is het plicht dat deze gebouwen in 2023 ten minste energielabel C hebben. Verder moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Bekijk ook informatie over Energielabel C.

 • Bij de notariële overdracht van een kantoorgebouw is zo’n energielabel een vereiste.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor panden met een industriefunctie is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes van minimaal 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel geeft een beeld van hoe energiezuinig een woning is. Hoe energiezuiniger, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index loopt van energielabel A of B (zuinig) en kan oplopen tot de rode labels F en G (zeer hoog verbruik).

Is het energielabel verplicht?
Ja, in de situatie waarin je het huis verkoopt of verhuurt moet je inzicht bieden in wat de erkende deskundige van de woning vond. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Ontbreekt het label, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor een officieel label moet je een officiële energiedeskundige in Groesbeek laten langskomen. Via qbis.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. De vakman bezoekt jou op locatie en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Deze expert berekent de energieprestaties en legt deze vast in de EP-online database. Ze versturen dit documenten via de mail en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Berg en Dal).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
De adviseur bekijkt het bouwjaar, woningtype, woonoppervlakte en belangrijke aspecten zoals soort glas, de manieren van isoleren, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Aan de hand van deze inspectie wordt vastgesteld hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van de woning en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Uiteindelijk zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat is het tarief van een energielabel?
De tarieven van het energielabel liggen vaak tussen de €130,00 en €350,00. De investering ligt aan het woonoppervlakte, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Groesbeek is over het algemeen gunstiger door enkele energieadviseur te vergelijken die actief zijn binnen de provincie Gelderland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om dit in te zien kan je het beste gaan naar www.energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en voer de postcode (6561) plus het huisnummer in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Opmerking: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen geldig document en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief label. Bekijk het direct online: energielabel huis Groesbeek opvragen.

Plaats een reactie