Energielabel Weurt

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Weurt? Per 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Het certificaat indiceert hoe energiezuinig jouw woning is en biedt gerichte opties om de woning duurzamer te laten worden. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Weurt verplicht. Op deze website communiceren wij nuttige informatie over het aanvragen van jouw keurmerk. Bovendien kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en bieden wij nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Het is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A of B (maximaal zuinig) t/m F & G (ontzettend onzuinig).
 • Tot 2020 regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Weurt die de hele woning bekijkt en een label opmaakt.
 • Het informatielabel – inclusief een rapport met adviespunten – kost je ongeveer tussen de €115,00 & €430,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Weurt

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle woningeigenaar kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. In de situatie waarbij je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Sinds kort is er een nieuwe methode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet om die reden een bevoegde energieadviseur langs laten komen. Deze expert huur je als het ware in en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. In onderstaand gedeelte bieden wij informatie over hoe je een voordelig energielabel in Weurt regelt.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Vind een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl vind je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Zoek op adresgegevens (6551) om een erkend deskundige in Weurt op te sporen.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Tik op een adviseur en kies een dag en tijdstip. Bereid je goed voor: zorg dat je alle relevante details van de woning paraat hebt. Met name bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Het onderzoek

  Zo’n erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en doorloopt een lange lijst met punten. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Weurt bepaalt het uiteindelijke label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Na registratie ontvang je digitaal een PDF van het informatielabel met een uitgebreide samenvatting en concrete energiebesparende maatregelen. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen verkoop- of verhuur van de woning. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Vind de beste energieadviseurs en vind de laagste prijs

Kosten definitief energielabel vergelijken

De kosten van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €170,00 & €445,00. In het schema hieronder vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Weurt. Meteen aan de slag? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Zoek ook adviseurs in Eygelshoven, Bingelrade, Jabeek, Schinveld en Merkelbeek. De offerte tarieven komen tot stand door verschillende aspecten.

 1. Categorie huis (villa, vrijstaand, twee-onder-een kap, hoekwoning, appartement).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
WoningtypeAantal m2Prijsindicatie
Appartement55 m2€ 184,00
Tussenwoning130 m2€ 218,00
Geschakeld huis155 m2€ 288,00
Vrijstaand190 m2€ 363,00
Geschatte kosten woninglabel Weurt.

Energieadviseurs in Weurt vergelijken

Deze week een definitief energielabel aanvragen? In dat geval heb je nodig een erkend deskundige energielabel Weurt. De officiële website om een energieadviseur te zoeken is centraalregisterTechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Hier tref je gecertificeerde adviseurs (BRL9500). Om snel iets af te spreken tref je in de tabel hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je gemakkelijk een woninginspectie kunt aanvragen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam (ver)bouwen in 4 stappen

Heb jij een label E, F of G woning, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis omtoveren naareen woning met label B. Aan de basis staat altijd isoleren. Daarmee weet je zeker dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Pas daarna wordt het pas interessant om te kijken naar de opties voor energie opwekken. Lees hier ook meer informatie over Energielabel verbeteren.

Let op: Via de website van de overheid https://www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – verbeteropties voor een groen energielabel. Check de potentiële besparing.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Weurt

 • Een milieuvriendelijke woning met een lagere energierekening.
 • Een optimaal wooncomfort: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Een woning met label A of B stoot minder CO-2 uit.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • Je kunt profiteren van interessante subsidies wanneer je investeert in een groener label.
 • De energiecoach in Weurt kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2009 – 2024Nul-op-de-meter dankzij zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1998 – 2004Met zonnepanelen en warmtepomp naar label A.
Label C1987 – 2001Extra isolatie toepassen en zonnepanelen leggen.
Label D1971 – 1982Laat warmtescan doen voor laatste isolatie kansen.
Label E1968 – 1979Vloer, dak en muren isoleren en zonnepanelen.
Label F1946 – 1965Vloer- en spouwmuurisolatie en dubbelglas.
Label Gt/m 1934Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vind de goedkoopste aanbieder en regel het nog deze week

Isoleer je woning

Isolatie is van onschatbare waarde voor een energiezuinig huis. Door de muren, vloer en het dak te isoleren verhinder je dat warme lucht zomaar verdwijnt. Op die manier worden de stookkosten een stuk gunstiger en krijg je een comfortabel binnenklimaat. Waar je moet starten heeft te maken met de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. De leeftijd van de woning zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In de tabel hieronder check je de doorsnee besparing bij een normale eengezinswoning met een standaard hr combiketel.

Isolatie keuzeInvesteringBesparing GasBesparing p/jaar
Dakisolatie€3000 – €52001005 m3€653
Vloerisolatie€1600 – €3400305 m3€198
Spouwmuurisolatie€1400 – €2300920 m3€598
HR++ glas€1550 – €2500445 m3€289,25
De totale kosten en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Indien het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet je zorgen dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is bepalend voor een comfortabel wooncomfort. Slim en zuinig ventileren houdt in een optimaal leefklimaat zonder veel energieverlies.

 • Winddrukgeregelde roosters: Bij veel wind wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met WTW: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het verwarmen van een woning is een kostbare aangelegenheid. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In onderstaande lijst vind je een aantal systemen.

 • Moderne HR-combiketel: is efficiënter en verbruikt veel minder gas.
 • Een hybride warmtepomp: een combinatie van je HR-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: aangename warmte, beperkt luchtcirculatie.

Voordelen zonnepanelen

Nadat je jouw woning hebt geoptimaliseerd kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. Deze energie kan je schoon en duurzaam opwekken door te investeren in zonnepanelen. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost zo’n €5100 en verdien je terug in gemiddeld 7,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Voor deze zonnestroom ontvang je dezelfde prijs als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-weurt-6551

Informatie over zakelijke energielabels voor bedrijven

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van bedrijfspanden van 50m2 of groter. De noodzaak is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, sporthallen, pensions, en publieke panden zoals stations. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorfunctie? Op dat moment moet het gebouw begin 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Daarbij moeten (overheids)organisaties die gevestigd zijn in publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld naast de receptie. Bekijk ook onze pagina met informatie over Energielabel B.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een bedrijfspand is dit energielabel een dossierstuk.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten vanaf 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In openbare gebouwen van minimaal 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in hoe energiezuinig een woning is. Hoe minder energie benodigd is, hoe hoger de score op het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A/B (maximaal zuinig) en gaat verder tot label G (rood, hoog verbruik).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, als je een gebouw in de verkoop of verhuur gaat zetten moet je inzicht bieden in wat de erkende deskundige van de woning vond. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Kan je geen geldig label aantonen, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Hiervoor moet je een bevoegde energiedeskundige in Weurt bij je thuis laten komen voor een inspectie. Middels QBIS.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. Een inspecteur bezoekt jou op locatie en neemt de woning op. Deze persoon stelt het label vast en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Beuningen).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De expert kijkt naar het bouwjaar van het gebouw, het soort woning, de grootte en andere woningkenmerken zoals soort glas, hoe de woning geïsoleerd is, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Aan de hand van deze inspectie berekent hij of zij hoeveel gas en stroom benodigd is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van het appartement en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Hierna wordt het labelletter geregistreerd.

Wat is de prijs van het energielabel?
De kosten van een energielabel liggen tussen de €105,00 & €435,00. De uiteindelijke prijs hangt af van de omvang van de woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Weurt is het voordeligst te realiseren door veel adviesbedrijven onder elkaar te zetten die opereren binnen de provincie Gelderland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om jouw huidige label in te zien kan je een kijkje nemen op www.energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en vul de postcode (6551) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Opmerking: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen formeel label en kan je dus niet gebruiken. Je moet deze altijd omzetten naar een definitieve status. Zoek het snel uit: energielabel huis Weurt opvragen.

Plaats een reactie