Energielabel Millingen aan de Rijn

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Millingen aan de Rijn? Sinds een aantal jaren heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Dit label toont hoe energiezuinig jouw woning is en toont concrete mogelijkheden om de energierekening verder terug te dringen. Wil je jouw huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Millingen aan de Rijn verplicht. Op Energielabelprijzen.nl communiceren wij uitgebreide informatie over het checken en aanvragen van het label. Ook is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en bieden wij concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is verplicht bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A of B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F/G (niet milieuvriendelijk).
 • De laatste jaren was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Helaas werkt dit nu iets anders.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Millingen aan de Rijn die de woning inspecteert en het label registreert.
 • Het keurmerk – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost gemiddeld tussen de €110,00 en €390,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Millingen aan de Rijn

Het energielabel vertelt iets over de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle huiseigenaren kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Zodra je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan is een definitief energielabel verplicht. In 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet tegenwoordig een officiële energieadviseur laten komen. Deze energie-adviseur huur je als het ware in en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. Hieronder vind je precies hoe jij het voordelig energielabel in Millingen aan de Rijn moet regelen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Op www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare bekwame energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Neem als basis je postcode (6566) om een erkend deskundige in Millingen aan de Rijn te zoeken.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Maak een keuze voor een specialist en stem samen een geschikt moment af. Zorg dat je alle benodigde gegevens van het huis kunt laten zien. Bijvoorbeeld bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Het onderzoek

  Deze erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en doorloopt een lange lijst met punten. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Millingen aan de Rijn rekent alles door, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Nieuwe label opvragen

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest sturen ze een PDF op van het certificaat inclusief alle kenmerken en concrete verbeterpunten. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet je ook aanbieden op het moment dat je gaat verkopen. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Alles weten over een particulier energielabel?

Bekijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

De kosten van een energielabel

De tarieven van een definitief energielabel liggen tussen de €180,00 & €380,00. In het onderstaand overzicht bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Millingen aan de Rijn. Meteen aan de slag? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Heilig Landstichting, Groesbeek, Weurt, Eygelshoven en Bingelrade. De definitieve tarieven komen tot stand door verscheidene onderdelen.

 1. De grootte van de woning (twee-onder-een kap, vrijstaand, hoekwoning, villa, tussenwoning).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
Categorie huisWoonruimte (m2)Tariefschatting
Appartementje70 m2€ 160,00
Rijtjeswoning100 m2€ 216,00
Twee-onder-een kap145 m2€ 279,00
Vrijstaand180 m2€ 363,00
Kostenoverzicht woninglabel Millingen aan de Rijn.

De beste energieadviseurs in Millingen aan de Rijn vergelijken

Zo snel mogelijk het definitieve energielabel aanvragen? Dan contacteer je een erkend deskundige energielabel Millingen aan de Rijn. Het platform om een energieadviseur te zoeken is www.centraalregistertechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. Daar tref je erkend deskundige deskundigen (BRL9500). Om het proces in gang te zetten doorzoek je hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je eenvoudig een afspraak kunt maken zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan voor duurzaam en energiezuinig huis

Heb jij een label E, F of G woning, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Met een focus op energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw renoveren naar een label A/B/C huis. In de regel begint men altijd met isoleren. Zodoende weet je zeker dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Bij de fase daaropvolgend kijk je pas naar de mogelijkheden voor energieopwekking. Op deze website lees je ook meer over Energielabel voor woningen.

Adviezen: Op de informatieve website https://www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – handige verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Millingen aan de Rijn

 • Een energiezuinige woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een optimaal leefklimaat: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een huis met het milieulabel A of B draagt bij aan een beter milieu.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • De overheid verstrekt meerdere subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Millingen aan de Rijn is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2014 – 2024Investeer in nieuwe warmte-innovaties.
Label B1997 – 2006Het laten plaatsen van een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1983 – 2000HR-glas op woon- en slaapkamer.
Label D1974 – 1985Laat een scan uitvoeren om isolatieproblemen op te lossen.
Label E1966 – 1974Isoleren en verwarmingsketel vervangen en zonnepanelen.
Label F1949 – 1968Isoleren van de gehele woning.
Label Gt/m 1927Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk experts en regel het binnen 1 week

Woning isoleren

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een energiezuinige woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren verhinder je dat gewonnen warmte verloren gaat. Zo zullen de stookkosten verminderen en geniet je van een comfortabel leefklimaat. Waar je als eerste moet beginnen hangt af van de huidige isolatietoepassingen in huis. Het bouwjaar van de woning vertelt al veel over de isolatiewaardes. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of warmtescan toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In de tabel hieronder tref je de te verwachten besparing bij een normale eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

Isolatie optiesKostenBesparing GasBesparing p/jaar
Dakisolatie€3400 – €51001020 m3€694
Vloerisolatie€1000 – €3900320 m3€218
Spouwmuurisolatie€1050 – €2450935 m3€636
HR++ glas€1950 – €2650460 m3€312,8
Tarieven en besparingen bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

In de situatie waarbij jouw woning goed geïsoleerd is, moet de focus liggen op het feit dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een gezond binnenklimaat, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Winddrukgeregelde roosters: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Losse ventilatieunit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en kan hiervoor een huis verwarmen.

Woning gasloos verwarmen

Het verwarmen van de woning vergt veel energie, met name gas. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In de lijst hieronder vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Nieuwe HR107 ketel: is efficiënter en verbruikt veel minder gas.
 • Een hybride warmtepomp: een samenwerking tussen de CV-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een volledig stand-alone functionerend systeem op elektriciteit.
 • Zonneboiler: gesloten systeem waarbij zonnecollectoren het water verwarmen.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Zonnepanelen plaatsen

Zodra je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp kan je de totale stroombehoefte berekenen. De benodigde stroom kan je op een duurzame manier genereren met zonnepanelen op het dak. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op bij daglicht.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost zo’n €4100 en heb je terugverdiend binnen 7 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Hierover krijg je hetzelfde tarief als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-millingen-aan-de-rijn-6566

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen in situaties van verkoop en verhuur van bedrijfspanden van 50m2 of groter. Deze noodzaak is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoorruimtes, sportfaciliteiten, winkelcentra, en openbare panden zoals een gemeentehuis. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorplekken? Op dat moment moet het pand per 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Ook moeten winkels en bedrijven die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben met een oppervlakte van ten minste 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Bekijk ook onze pagina met informatie over Energielabel E.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een kantoorgebouw is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor productiehallen en loodsen gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten vanaf 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes van minimaal 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe beter het woninglabel van je huis is. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A/B (erg milieuvriendelijk) en gaat door tot F of G (hoog energieverbruik).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, op het moment je een woning verkoopt of verhuurt dan moet je aantonen wat de erkende deskundige van de woning vond. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Beschik je niet over een label, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe vraag je een label aan?
Voor een erkend label moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Millingen aan de Rijn langs laten komen. Op de website Qbis.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. Deze vakman komt langs en bekijkt de huidige staat van de woning. Deze specialist bepaalt het uiteindelijke label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Je krijgt een email met alle documenten en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Berg en Dal).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
De specialist onderzoekt het bouwjaar van de woning, het type gebouw, m2 woonruimte en andere eigenschappen als wat voor glas er in de ramen zit, hoe goed de woning geïsoleerd is, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Aan de hand van deze inspectie wordt gecalculeerd hoeveel energie er wordt gebruikt voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van de woning en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Uiteindelijk zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De prijzen van het energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €165,00 & €385,00. De investering wordt bepaald door de omvang van de woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Millingen aan de Rijn is over het algemeen gunstiger door diverse leveranciers te gaan vergelijken die werken binnen de provincie Gelderland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige score te bekijken surf je naar de website www.energielabel.nl. Kies het type woning en voer jouw postcode (6566) plus het huisnummer in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Kijk uit: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen officiële status en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief milieulabel. Ga direct aan de slag: energielabel huis Millingen aan de Rijn opvragen.

Plaats een reactie