Energielabel Gennep

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Gennep? Sinds een aantal jaren heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Dit woninglabel toont hoe energiezuinig een woning is en geeft praktische opties om de woning nog energiezuiniger te maken. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Gennep verplicht. Op dit informatieplatform bieden wij alle benodigde info over hoe je het label aanvraagt. Tevens kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en lees je een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A/B (erg milieuvriendelijk) t/m F of G (rood, hoog verbruik).
 • Tot 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Gennep die jouw huis helemaal doorneemt en het label vaststelt.
 • Het certificaat – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €190,00 & €350,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Gennep

Een energielabel biedt duidelijkheid over de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle woningen in Nederland verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Zodra je jouw woning gaat verkopen of verhuren, moet je het definitieve energielabel regelen. Vanaf 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet om die reden een bekwame energieadviseur langs laten komen. Deze deskundige bezoekt jou op locatie en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. In het gedeelte hieronder check je hoe jij zo’n voordelig energielabel in Gennep aanvraagt.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl tref je alle deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Vul je postcode in (6591) om een erkend deskundige in Gennep te zoeken.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Contacteer een energie-specialist en stem samen een geschikt moment af. Het is belangrijk dat je de belangrijke details van het huis kunt laten zien. Denk aan bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Bezoek op locatie

  Deze erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en neemt de woning op. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Gennep berekent de energieprestaties en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Je label opzoeken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest wordt er een PDF toegestuurd van het keurmerk met daarin uitleg en een rapport met adviespunten. Het label is 10 jaar geldig en dien je te overhandigen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Vergelijk energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Kosten definitief energielabel vergelijken

De tarieven van een definitief energielabel liggen tussen de €125,00 en €405,00. In het bijgesloten overzicht tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Gennep. Meteen aan de slag? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Mook en Middelaar, Heumen, Berg en Dal, Nijmegen en Kerkrade. De geschatte tarieven wordt bepaald door verscheidene onderdelen.

 1. Het type huis (tussenwoning, twee-onder-een kap, villa, hoekwoning, vrijstaand).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
Soort woningWoonoppervlakteTariefschatting
Appartementje55 m2€ 169,00
Rijtjeswoning110 m2€ 222,00
Hoekwoning155 m2€ 290,00
Vrijstaand195 m2€ 372,00
Kostenoverzicht woninglabel Gennep.

De beste energieadviseurs in Gennep vergelijken

Zo snel mogelijk zo’n definitief energielabel aanvragen? Dan moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Gennep. De juiste plek om betrouwbare specialisten in te huren is www.centraalregisterTechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Op deze plek kom je in contact met erkend deskundige experts (BRL9500). Voor een voordelige keuze vind je in onze vergelijkingstabel een aantal uitgelichte adviseurs waar je zonder gedoe een label kunt regelen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam (ver)bouwen in 4 stappen

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning verbeteren tot een huis met label A of B. In de regel begint men altijd met isoleren. Hierdoor realiseer je een setting waarbij de warmte ook echt in de woning blijft. In het vervolgtraject leg je de nadruk op het zelf energie opwekken. Op deze website lees je ook meer over EPC (energieprestatiecertificaat).

Let op: Op de website https://www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – handige verbeteropties voor een beter energielabel. Voer de check uit.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Gennep

 • Een milieuvriendelijke woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een prettig leefklimaat: kieren en tocht worden voorkomen.
 • Een huis met het milieulabel A of B draagt bij aan een beter milieu.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • De overheid verstrekt aantrekkelijke subsidies voor de renovatie van een woning.
 • De energiecoach in Gennep is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2010 – 2024Nul-op-de-meter dankzij zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2002 – 2004Zonnepanelen laten leggen of een warmtepomp-installatie.
Label C1984 – 2001Isoleren van de ramen (HR++ glas) en evt. warmtepomp + zonnepanelen
Label D1976 – 1982HR++ glas en een nieuwe HR-ketel.
Label E1967 – 1976Isolatie, dubbel glas + HR-ketel en zonnepanelen.
Label F1946 – 1965Isoleren en verwarmingsketel vervangen.
Label Gt/m 1931Vloer- en spouwmuurisolatie en dubbelglas.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk de experts en vraag het nog deze week aan

Isoleren van de woning

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een energiezuinige woning. Met grondige isolatie voorkom je dat de warmte in jouw woning zomaar verdwijnt. Met isolatie dalen de stookkosten in de winter en krijg je een gezond leefklimaat. Waar je als eerste moet beginnen heeft te maken met wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het jaar waarin de woning is neergezet is vaak een goede indicator hiervoor. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat zien waar isolatie zinvol is. Hieronder bekijk je de te verwachten besparing bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hr combiketel.

Manier van isolerenPrijzenBesparing (gas)Besparing p/jaar
Dakisolatie€3900 – €5600885 m3€611
Vloerisolatie€1100 – €3200300 m3€207
Spouwmuurisolatie€1400 – €2200895 m3€618
HR++ glas€1800 – €2900440 m3€304
Investering en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Als je beschikt over een goed geïsoleerde woning, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een optimaal leefklimaat zonder veel energieverlies.

 • Winddrukgeregelde roosters: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met WTW-unit: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en past dit toe op de verwarming.

CV-ketel zonder gas?

Een huis verwarmen is een kostbare aangelegenheid. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Overweeg een groen alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In onderstaande lijst staan enkele van deze producten.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Bespaart meer dan 10% op het gasverbruik.
 • Een hybride warmtepomp: een duurzame lucht-warmtepomp met CV-ketel ondersteuning.
 • Een all-electric warmtepomp: geen ketel meer, uitsluitend een stand-alone pompsysteem.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren op het dak zijn aangesloten op een gesloten leidingsysteem.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Zonnepanelen op het dak

Op het moment dat je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De totale stroom kan je zelf opwekken door te investeren in zonnepanelen. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost gemiddeld €4300 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 6 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Daarvoor krijg je dezelfde prijs als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-gennep-6591

Energielabel voor bedrijfspanden

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig in situaties van verkoop en verhuur van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De noodzaak is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoorgebouw, scholen, winkelcentrums, en openbare panden zoals bibliotheken. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorplekken? In dit scenario moet het pand per 2023 ten minste energielabel C hebben. Daarnaast moeten (overheids)organisaties die gevestigd zijn in publieke gebouwen van 250m2 of groter het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Bekijk ook informatie over E energielabel.

 • Bij de notariële overdracht van kantoorpanden is een energielabel verplicht.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor industriële bedrijfspanden is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten vanaf 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In grote publieke gebouwen met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabels biedt inzicht in de energieprestatie van een woning. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe beter het woninglabel van je huis is. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A of B (zeer milieuvriendelijk) tot G (slecht voor het milieu).

Is het energielabel verplicht?
Ja, op het moment je een woning verhuurt of verkoopt dan moet je aantonen welk energielabel het huis toegekend is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Is er geen geregistreerd label, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe vraag je een label aan?
Daarvoor moet je een deskundige energiedeskundige in Gennep bij je thuis laten komen. Door middel van QBIS.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. De adviseur moet fysiek bij je thuis komen en analyseert hoe de staat van het huis is. Deze expert rekent alles door, bepaalt het label en registreert deze in de database EP-Online. Je ontvangt het document als PDF en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Gennep).

Wat bepaalt mijn energielabel?
Een inspecteur bekijkt het bouwjaar van de woning, het type woning, woonoppervlakte en belangrijke aspecten zoals soort glas, de isolatiewerkzaamheden, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Met deze details wordt vastgesteld hoeveel energie nodig is voor de centrale verwarming van jouw woning en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Daarna zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Hoe duur is een energielabel?
De prijzen van een energielabel variëren tussen de €110,00 & €425,00. De totale kostprijs hangt af van het woonoppervlakte, de tijd die de adviseur nodig heeft en de informatie die voorhanden is (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Gennep doe je door een aantal aanbieders te benaderen die werken in de provincie Limburg.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Daarvoor kan je het beste gaan naar energielabel.nl van de overheid. Selecteer koop- of huurwoning en vul de postcode (6591) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Goed om te weten: is het een voorlopig energielabel? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief label. Bekijk het direct online: energielabel huis Gennep opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie