Energielabel s-Gravendeel

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in s-Gravendeel? Sinds een aantal jaren moet elke woning een energielabel hebben. Dit milieulabel geeft een indicatie van hoe milieuvriendelijk een huis is en toont praktische suggesties om het energieverbruik terug te dringen. Wil je jouw huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in s-Gravendeel verplicht. Op Energielabelprijzen.nl tref je actuele info over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw keurmerk. Verder bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en lees je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Je moet het aantonen bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A of B (heel milieuvriendelijk) t/m F of G (niet duurzaam).
 • In het begin kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in s-Gravendeel die de kenmerken van de woning bekijkt en een label opmaakt.
 • Het certificaat – inclusief concrete verbeterpunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €155,00 en €425,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in s-Gravendeel

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van een woning. Alle woningeigenaar ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Wanneer je jouw woning gaat verkopen of verhuren, moet je het definitieve energielabel regelen. Vanaf 2021 is er een nieuwe methode waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet verplicht een deskundige energieadviseur uitnodigen. Deze energie-vakman zal thuis langskomen en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. Onderstaand bekijk je hoe je een voordelig energielabel in s-Gravendeel kunt aanvragen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle bekwame energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Vul je postcode in (3295) om een erkend deskundige in s-Gravendeel te zoeken.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Tik op een energiedeskundige en bel of mail voor een afspraak. Bereid je goed voor: zorg dat je alle actuele details van de woning hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Het onderzoek

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in s-Gravendeel bepaalt het uiteindelijke label en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Online label inzien

  Na registratie wordt er een PDF toegestuurd van het keurmerk met daarbij de specificaties en concrete verbeterpunten. Het label is 10 jaar geldig en moet je laten zien bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Vind de beste energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Prijzen van een definitief energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel schommelen tussen de €175,00 & €410,00. In de tabel hieronder tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige s-Gravendeel. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Mookhoek, Strijensas, Strijen, Klaaswaal en Zuid-Beijerland. De totale tarieven hangen af van een aantal factoren.

 1. Het type huis (villa, hoekwoning, tussenwoning, appartement, twee-onder-een kap).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
WoningtypeAantal m2Prijzen
Appartementje65 m2€ 165,00
Rijtjeshuis115 m2€ 222,00
Twee-onder-een kap150 m2€ 286,00
Losse woning190 m2€ 355,00
Kostenoverzicht woninglabel s-Gravendeel.

Bekwame energieadviseurs in s-Gravendeel vergelijken

Binnenkort een definitief energielabel aanvragen? Daarvoor contacteer je een erkend deskundige energielabel s-Gravendeel. De officiële website om deze vakmannen te treffen is CentraalregisterTechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. In deze database vind je bekwame vakmannen (BRL9500). Voor jouw gemak tref je in de tabel hieronder meerdere erkende bureaus waar je direct een label kunt regelen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw verduurzamen tot een woning met label B. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Hierdoor zorg je dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Pas als het huis goed geïsoleerd is ga je juist verder in op de opties voor energie opwekken. Lees hier ook meer informatie over Energieadviseur.

Belangrijk: Op de informatieve website Verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – handige verbeteropties voor een beter energielabel. Doe hier de check.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning s-Gravendeel

 • Een zuinig huis en flink besparen op de energiekosten.
 • Verhoogt het comfort van de woning: geen koude tocht in de buurt van de ramen.
 • Een energielabel A of B woning draagt bij aan een beter milieu.
 • Woningwaarde stijgt tot wel 20%.
 • Aantrekkelijke korting op de hypotheekrente mogelijk.
 • Er bestaan meerdere subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in s-Gravendeel kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2010 – 2024Volledig elektrische warmtepomp + zonnepanelen plaatsen.
Label B2000 – 2007Duurzaam de woning verwarmen met een warmtepomp.
Label C1984 – 2002Zonnepanelen, triple glas, HR107 combiketel.
Label D1972 – 1983Naïsoleren van vloer, gevel en dak.
Label E1968 – 1974Dak-, vloer- en muurisolatie, dubbel glas en zonnepanelen.
Label F1949 – 1966Isolatie van vloer, dak en muren.
Label Gt/m 1930Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk de experts en vraag het nog deze week aan

Woning isoleren

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een energiezuinig huis. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak vermijd je dat de warmte je huis weer verlaat. Met isolatie ben je minder kwijt aan stookkosten en dat leidt tot een prettig leefklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren ligt aan de huidige isolatietoepassingen in huis. Het bouwjaar van het huis is vaak een goede indicator hiervoor. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of warmtescan toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. Hieronder bekijk je de doorsnee besparing in het geval van een eengezinswoning met een standaard hr combiketel.

Soort isolatieTarievenBesparing (gas)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3200 – €5400875 m3€639
Vloerisolatie€1900 – €3500335 m3€245
Spouwmuurisolatie€1400 – €2300970 m3€708
HR++ glas€1750 – €3000515 m3€375,95
Investering en opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Zodra jouw woning goed geïsoleerd is, moet je zeker stellen dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is essentieel voor een comfortabele leefomgeving. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een prettig binnenklimaat zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: door middel van roosters altijd voldoende frisse lucht.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

Woning gasloos verwarmen

Het verwarmen van de woning vergt veel energie, met name gas. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Kies voor een duurzaam alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. In de lijst hieronder staan enkele van deze producten.

 • Moderne HR-combiketel: Bespaart meer dan 10% op het gasverbruik.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: 100% verwarmen op stroom (gasverbruik naar 0).
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: uitstekend geschikt om een ruimte plaatselijk te verwarmen.

Zonnepanelen installeren

Nadat je jouw woning hebt geoptimaliseerd kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De stroom die je nu nodig hebt kan je helemaal zelf genereren met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost zo’n €5100 en heb je terugverdiend binnen 6,5 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Voor dit stukje ontvang je dezelfde prijs als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-s-gravendeel-3295

Alles wat je moet weten over een zakelijk energielabel

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De verordening is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoorruimtes, onderwijsinstellingen, pensions, en publieke panden zoals stadions. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorplekken? In dit scenario moet het pand vanaf 2023 ten minste energielabel C hebben. Tevens moeten bedrijven en organisaties in publieke gebouwen van meer dan 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld bij de ingang. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel voor woningen.

 • Bij officiële transactiemomenten van zakelijke panden moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten per 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In grotere openbare ruimtes van 250m2 of groter moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel vertelt iets over de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe minder je hoeft te stoken, des te groener je woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A & B (erg milieuvriendelijk) en loopt op tot F / G (erg onzuinig).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, wanneer jij het huis gaat verkopen of verhuren moet je inzicht bieden in welk energielabel de woning heeft. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Ontbreekt het label, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Daarvoor moet je een erkend deskundige energiedeskundige in s-Gravendeel vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Door gebruik te maken van Qbis.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. Een inspecteur komt bij je thuis en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. De adviseur bepaalt het uiteindelijke label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Hoeksche Waard).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
De deskundige analyseert de bouwperiode, woningtype, m2 woonruimte en overige onderdelen als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, het soort isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Op basis daarvan wordt vastgesteld wat de benodigde energie capaciteit is voor het verwarmen en koelen van het huis en welk percentage zelf opgewekt wordt. Tenslotte wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De tarieven van het energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €100,00 en €405,00. De verwachte prijs hangt af van het woonoppervlakte, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de beschikbare documentatie (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier s-Gravendeel doe je door velerlei aanbieders te contacteren die diensten leveren in de provincie Zuid-Holland.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om jouw huidige label in te zien check je het platform energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en voer jouw postcode (3295) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Opmerking: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen geldig document en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief huislabel. Wacht niet langer: energielabel huis s-Gravendeel opvragen.

Plaats een reactie