Energielabel Hensbroek

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Hensbroek? Vanaf 2015 heeft elke woning een energielabel. Dit informatielabel geeft een indicatie van hoe milieuvriendelijk een huis is en geeft concrete suggesties om het energieverbruik terug te dringen. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Hensbroek verplicht. Op deze pagina vind je nuttige informatie over het checken en aanvragen van het label. Verder is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en vind je een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Het is een vereiste bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A & B (zeer milieuvriendelijk) t/m F en G (niet milieuvriendelijk).
 • Voorheen vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Hensbroek die de woning ter plaatse opneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het document – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €145,00 & €380,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Hensbroek

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande het energieverbruik van een woning. Alle huizen in Nederland verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Zodra je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan moet je een definitief energielabel hebben. Sinds 2021 is er een nieuw systeem die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet daarom een officiële energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze specialist komt bij je thuis en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. In onderstaand gedeelte vind je precies hoe je het voordelig energielabel in Hensbroek kunt regelen.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Via centraalregistertechniek.nl vind je verschillende bevoegde energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Zoek op adresgegevens (1711) om een erkend deskundige in Hensbroek op te vragen.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Ga vervolgens verder naar een van de aangesloten adviseurs en probeer een afspraak in te plannen. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle actuele gegevens van het gebouw beschikbaar hebt. Onder andere bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Inventarisatie

  De erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs om de kenmerken van je huis vast te stellen. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Hensbroek beslist uiteindelijk wat het label moet worden en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Database met labels bekijken

  Wanneer alles achter de rug is wordt er een PDF toegestuurd van de energie index met een uitgebreide samenvatting en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en kan je overhandigen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Doorzoek de energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

De actuele kosten van een energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €185,00 & €380,00. In het onderstaand overzicht vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Hensbroek. Meteen aan de slag? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Schellinkhout, Oosterblokker, Blokker, Wervershoof en Hauwert. De uiteindelijke kosten worden gecalculeerd a.d.h.v. verschillende variabelen.

 1. Soort woning (vrijstaand, appartement, twee-onder-een kap, villa, tussenwoning).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Categorie woningAantal m2Geschatte kosten
Appartementje60 m2€ 179,00
Rijtjeshuis125 m2€ 201,00
2-onder-1-kap165 m2€ 275,00
Villa190 m2€ 352,00
Kostenoverzicht woninglabel Hensbroek.

Toonaangevende energieadviseurs in Hensbroek vergelijken

Ook direct een definitief energielabel aanvragen? Dan contacteer je een erkend deskundige energielabel Hensbroek. Het portaal om een energieadviseur te zoeken is centraalregisterTechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Op deze plek kom je in contact met bevoegde inspecteurs (BRL9500). Om de eerste stap te zetten tref je in de tabel hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je direct een label kunt regelen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning renoveren naar een label-B huis. De basis is altijd een goede isolatie. Hierdoor weet je zeker dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Zodra dit in orde is leg je de nadruk op de mogelijkheden voor energieopwekking. Op deze website lees je ook meer over Goedkoopste energielabel.

Belangrijk: Op de onafhankelijke website https://www.verbeteruwhuis.nl check je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – gerichte verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

Het belang van een zuinig energielabel woning Hensbroek

 • Een milieuvriendelijke woning en een structureel lage energierekening.
 • Een optimaal klimaat in huis: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een woning met label B of A is goed voor het milieu.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • De overheid verstrekt gunstige subsidies voor het verduurzamen van jouw woning.
 • De energiecoach in Hensbroek kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2011 – 2024Nul-op-de-meter dankzij zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1999 – 2007Zonnepanelen en hybride warmtepomp.
Label C1988 – 2004Kies voor nieuw glas, installeer zonnepanelen en isoleer het dak.
Label D1971 – 1982Kijk of je de thermische schil van het huis kunt verbeteren.
Label E1969 – 1977Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.
Label F1948 – 1970Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.
Label Gt/m 1931Dak-, vloer- en muurisolatie en dubbelglas.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vind de goedkoopste aanbieder en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Isoleren van de woning

Isolatie is van onschatbare waarde voor een zuinig en comfortabel huis. Door goede woningisolatie toe te passen voorkom je dat de warmte in jouw woning je huis weer verlaat. Daardoor gaan de stookkosten direct omlaag en realiseer je een prettig leefklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren wordt bepaald door hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het bouwjaar vertelt al veel over de isolatiewaardes. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. In de lijst hieronder bekijk je de mogelijke besparing voor een doorsnee woning met een normale hr combiketel.

Type isolatiePrijzenGasbesparingBesparing in €
Dakisolatie€3100 – €5900960 m3€643
Vloerisolatie€1600 – €3600405 m3€271
Spouwmuurisolatie€1150 – €2350980 m3€657
HR++ glas€1650 – €2600460 m3€308,2
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Op het moment dat een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet de focus liggen op het feit dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is essentieel voor een comfortabel binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een gezond wooncomfort zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelend rooster: meer of minder lucht in de woning door middel van roosters.
 • Losse ventilatieunit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

Woning gasloos verwarmen

Het verwarmen van een woning kost veel energie (vooral veel gas). Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron om je woning warm te stoken zonder gas. In onderstaande lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Nieuwe HR107 ketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: een volwaardige vervanger van de CV-ketel.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Zonnepanelen op het dak

Zodra je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De benodigde stroom kan je helemaal zelf genereren met behulp van zonnepanelen op je dak. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen is er al vanaf €5400 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 7 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Over dit stukje stroom ontvang je dezelfde prijs als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-hensbroek-1711

Energielabel voor bedrijfspanden

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De noodzaak is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als kantoorruimtes, onderwijspanden, retailpanden, en publieke gebouwen zoals verzorgingshuizen. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorruimte? In die situaties moeten deze panden per 2023 beschikken over een energielabel C. Daarbij moeten (overheids)organisaties die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van meer dan 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Bekijk ook informatie over Energielabel berekenen.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van kantoorpanden moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten met ingang van 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In grote openbare gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in hoe energiezuinig een huis is. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe groener het label. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A & B (heel milieuvriendelijk) tot en met de rode labels F en G (zeer onzuinig).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, als jij een woning wilt verkopen of verhuren dan moet je aantonen wat het definitieve energielabel is. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Is er geen geregistreerd label, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Voor dit document moet je een bekwame energiedeskundige in Hensbroek uitnodigen. Middels de database van Qbis.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. Een expert komt bij je thuis en bekijk de gehele woning. Deze persoon rekent alles door, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Je ontvangt het document als PDF en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Koggenland).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
De specialist houdt rekening met het bouwjaar van het huis, het soort gebouw, oppervlakte en andere aspecten als type glas, de isolatiewerkzaamheden, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Met deze details wordt opgesteld hoeveel gas en stroom benodigd is voor de centrale verwarming van jouw huis en welk percentage zelf opgewekt wordt. Daarna wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat is de prijs van het energielabel?
De onkosten van je energielabel komen uit tussen de €125,00 en €395,00. De investering heeft te maken met type woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Hensbroek is over het algemeen gunstiger door velerlei aanbieders onder elkaar te zetten die werkzaam zijn in en rondom de provincie Noord-Holland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit te bekijken kan je een kijkje nemen op de website www.energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en vul de postcode (1711) plus het huisnummer in. De website toont direct het huidige label. Waarschuwing: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief label. Ga direct aan de slag: energielabel huis Hensbroek opvragen.

Plaats een reactie