Energielabel Schellinkhout

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Schellinkhout? Met ingang van 1 januari 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Dit document geeft een indicatie van hoe energiezuinig jouw woning is en toont praktische opties om de woning duurzamer te laten worden. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Schellinkhout verplicht. Op onze energielabel-vergelijker communiceren wij uitgebreide info over het aanvragen van jouw keurmerk. In aanvulling daarop is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en bekijk je handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Het is een vereiste bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A of B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F/G (heel onzuinig).
 • Tot eind 2020 kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Schellinkhout die het huis inspecteert en een label opmaakt.
 • Het keurmerk – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost je ongeveer tussen de €195,00 en €440,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Schellinkhout

Het energielabel vertelt iets over de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle huizen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Als jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan heb je een definitief energielabel nodig. Per 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Daarom moet je een officiële energieadviseur thuis laten komen. Deze energie-vakman huur je als het ware in en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. In onderstaand gedeelte bekijk je hoe je zo’n voordelig energielabel in Schellinkhout regelt.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle bevoegde energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Het beste kun je een postcode gebruiken (1697) om een erkend deskundige in Schellinkhout te zoeken.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Kies een adviseur en kies een dag en tijdstip. Bereid je goed voor: zorg dat je zoveel mogelijk details van het gebouw beschikbaar hebt. Onder andere bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Bezoek op locatie

  De erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Schellinkhout kiest het label en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Online label inzien

  Nadat de calculatie is afgerond krijg je een digitaal document (PDF) van het label inclusief alle kenmerken en verbetermogelijkheden. Het label is 10 jaar geldig en dien je te overhandigen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Bekijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

Gemiddelde kosten energielabel

De tarieven van een definitief energielabel komen uit tussen de €190,00 & €400,00. In het overzicht hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Schellinkhout. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Oosterblokker, Blokker, Wervershoof, Hauwert en Zwaag. De totale prijzen komen tot stand door verscheidene zaken.

 1. Type en leeftijd huis (tussenwoning, twee-onder-een kap, villa, appartement, hoekwoning).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
Soort woningGrootteKostprijs
Studio/Appartement60 m2€ 171,00
Rijtjeshuis130 m2€ 225,00
Geschakelde woning160 m2€ 294,00
Losse woning175 m2€ 361,00
Geschatte kosten woninglabel Schellinkhout.

Officiële energieadviseurs in Schellinkhout vergelijken

Wil jij snel zo’n definitief energielabel aanvragen? Op dat moment contacteer je een erkend deskundige energielabel Schellinkhout. De website om een adviseur te vinden is https://www.centraalregistertechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Daar tref je gecertificeerde vakmannen (BRL9500). Voor een voordelige keuze tref je in de tabel hieronder diverse (landelijke) experts waar je direct een woninglabel kunt aanvragen voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Tips voor een lager energieverbruik

Heb jij een label E, F of G woning, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning optimaliseren naar een label A/B/C huis. Aan de basis staat altijd isoleren. Op die manier geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat de warmte ook echt in de woning blijft. In de volgende stap leg je de nadruk op de opties voor energie opwekken. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel aanvragen.

Adviezen: Op de onafhankelijke website https://www.verbeteruwhuis.nl check je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – concrete verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Schellinkhout

 • Een “groene” woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename temperatuur in huis.
 • Een energielabel A of B woning is goed voor het milieu.
 • Woningwaarde stijgt tot wel 20%.
 • Vaak krijg je extra korting op de hypotheekrente.
 • De regering biedt verschillende subsidies als je kiest voor isolatie en andere duurzame verwarmingsbronnen.
 • De energiecoach in Schellinkhout kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2012 – 2024Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.
Label B2001 – 2005Zonnepanelen en hybride warmtepomp.
Label C1983 – 2000Laat een zonneboiler plaatsen indien je daar ruimte voor hebt.
Label D1972 – 1983Enkelglas vervangen voor dubbelglas of HR+ glas.
Label E1967 – 1976HR-ketel, isolatie en zonnepanelen.
Label F1949 – 1965Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.
Label Gt/m 1928Dak-, vloer- en muurisolatie en dubbelglas.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Bekijk alle aanbieders en vraag snel jouw energielabel aan

Isoleren van de woning

Isolatie is altijd de basis van een energiezuinige woning. Door goede woningisolatie toe te passen voorkom je dat de warmte in jouw woning zomaar verdwijnt. Hierdoor worden de stookkosten een stuk gunstiger en profiteer je van een prettig binnenklimaat. Waar je moet beginnen is vooral afhankelijk van de actuele isolatie die is toegepast. Het bouwjaar van het huis vertelt al veel over de isolatiewaardes. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. Onderstaand doorzoek je de te verwachten besparing bij een normale eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

Type isolatieInvesteringBesparing GasKostenbesparing
Dakisolatie€3300 – €5800955 m3€630
Vloerisolatie€1700 – €3400400 m3€264
Spouwmuurisolatie€1450 – €2350975 m3€644
HR++ glas€1950 – €2750455 m3€300,3
Kosten en opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

In de situatie waarbij de isolatie in huis voldoende is, is het noodzakelijk dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is essentieel voor een comfortabel klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren betekent een prettig wooncomfort zonder veel energieverlies.

 • Winddrukgeregelde roosters: Bij winddruk wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

CV-ketel zonder gas?

De centrale verwarming vergt jaarlijks heel wat gas. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de volgende opsomming bieden we een aantal suggesties.

 • Moderne HR-combiketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: uitstekende tussenstap naar een vol-elektrisch huis.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Voordelen zonnepanelen

Als je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De benodigde stroom kan je schoon en duurzaam opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in schone energie.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost zo’n €5200 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 6 jaar.
 • De ongebruikte stroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Hiervoor ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-schellinkhout-1697

Voordelig energielabel voor bedrijfspandEen geldig energielabel voor je bedrijf is nodig bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze regel is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, universiteiten, horecagelegenheden, en publiek toegankelijke gebouwen zoals gemeentehuizen. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorruimtes? Dan moeten deze panden per 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Daarnaast moeten bedrijven en organisaties in publieke gebouwen van 250m2 of groter het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Op deze website vind je ook alles over Energielabel verbeteren.

 • Bij overdracht of oplevering van een zakelijke ruimte moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor productiehallen en loodsen gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes van meer dan 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A & B (erg milieuvriendelijk) en loopt op tot de slechtste label F/G (vervuilend).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, als je een gebouw verkoopt of verhuurt dan moet je aantonen wat het definitieve energielabel is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Ontbreekt het label, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Hiervoor moet je een bevoegde energiedeskundige in Schellinkhout bij je thuis laten komen. Op de website Qbis.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. Deze vakman komt langs en inspecteert de gehele woning. Hij of zij maakt de berekening, bepaalt het label en voert deze ook in de database EP-online in. Ze versturen dit documenten via de mail en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Drechterland).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De specialist controleert de leeftijd van de woning, het soort woning, het aantal m2 woonoppervlakte en andere eigenschappen als soort glas, de toegepaste isolatie, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Aan de hand van deze inspectie berekent hij of zij hoeveel energie er wordt gebruikt voor het opwarmen en koelen van woonunit en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Uiteindelijk zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De kosten van je energielabel komen uit tussen de €150,00 en €440,00. De investering is afhankelijk van het woonoppervlakte, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de beschikbare documentatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Schellinkhout is over het algemeen gunstiger door meerdere leveranciers naast elkaar te zetten die werken rondom de provincie Noord-Holland.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Hiervoor ga je naar Energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en vul de postcode (1697) en het huisnummer in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Belangrijk: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen officieel document en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitieve status. Ga direct aan de slag: energielabel huis Schellinkhout opvragen.

Plaats een reactie