Energielabel Zwaag

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Zwaag? Met ingang van 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Het certificaat indiceert hoe energiezuinig een woning is en geeft handige suggesties om het te verduurzamen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Zwaag verplicht. Op dit informatieplatform ontdek je actuele info over de aanvraag van een nieuw certificaat. Bovendien is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en bekijk je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Je moet het aantonen bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A & B (groen label) t/m F & G (niet duurzaam).
 • Tot voor kort vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Zwaag die jouw woning helemaal doorneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het keurmerk – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €155,00 & €385,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Zwaag

Het energielabel geeft een indicatie van de energiezuinigheid van een woning. Alle Nederlanders met een huis hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. In de situatie waarbij het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, moet je het definitieve energielabel regelen. Sedert 2021 is er een nieuwe methode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet dus een bekwame energieadviseur laten langskomen. Deze vakman komt bij je thuis en inspecteert de gehele woning. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. Hierna bieden wij informatie over hoe jij een voordelig energielabel in Zwaag kunt aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Vind een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare erkend deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Vul je postcode in (1689) om een erkend deskundige in Zwaag op te vragen.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Contacteer een deskundige en bel of mail voor een afspraak. Zorg dat je de belangrijke gegevens van de woning kunt laten zien. Bijvoorbeeld bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Het onderzoek

  Een erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en analyseert de actuele situatie op energiegebied. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Zwaag rekent alles door, bepaalt het label en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Inzicht in jouw label

  Nadat de calculatie is afgerond krijg jij per mail een PDF van het vastgestelde label met een uitgebreide samenvatting en concrete energiebesparende maatregelen. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en kan je overhandigen bij de verkoop van de woning. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Vergelijk energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Prijzen van een definitief energielabel

De tarieven van een definitief energielabel variëren tussen de €165,00 & €355,00. In de vergelijker hieronder bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Zwaag. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Nibbixwoud, Wognum, Zwaagdijk-West, Zwaagdijk-Oost en Midwoud. De kosten worden gecalculeerd a.d.h.v. een aantal aspecten.

 1. Het woningtype (appartement, vrijstaand, twee-onder-een kap, villa, tussenwoning).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
Type woningAantal m2Geschatte kosten
Appartementje65 m2€ 180,00
Rijtjeswoning125 m2€ 203,00
Twee-onder-een kap145 m2€ 271,00
Vrijstaand175 m2€ 363,00
Kostenoverzicht woninglabel Zwaag.

Toonaangevende energieadviseurs in Zwaag vergelijken

Makkelijk en voordelig dit definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Zwaag. De website om deze inspecteur op te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Hier kom je in contact met bevoegde inspecteurs (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding check je in het overzicht hierna meerdere erkende bureaus waar je gemakkelijk een afspraak kunt maken voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Een energiezuinig huis in 4 stappen

Heb jij een label E, F of G woning, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw optimaliseren naar een label A/B/C huis. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Zodoende zorg je ervoor dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Op het moment dat de isolatie goed is kijk je pas naar zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energieprestatiecertificaat.

Noot: Op de informatieve website www.verbeteruwhuis.nl check je – nadat je jouw woning hebt omschreven – concrete verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Zwaag

 • Een “groene” woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een comfortabel binnenklimaat: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een energielabel A of B woning beperkt de CO-2 uitstoot.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • Er gelden aantrekkelijke subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Zwaag kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2011 – 2024Zet de laatste puntjes op de i: loop alle apparaten na.
Label B1997 – 2009Een warmtepomp en/of zonnepanelen laten installeren.
Label C1988 – 2003HR 107 combiketel, zonnepanelen en HR++ glas.
Label D1976 – 1983Laat warmtescan doen voor laatste isolatie kansen.
Label E1969 – 1976Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte en zonnepanelen.
Label F1948 – 1970Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.
Label Gt/m 1933Isolatie met focus op vloer, dak en muur.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk alle specialisten en regel het binnen een paar dagen

Woningisolatie

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een energiezuinig huis. Door de muren, vloer en het dak te isoleren vermijd je dat de warmte in jouw woning je huis weer verlaat. Daardoor gaan je stookkosten direct omlaag en heb je een prettig wooncomfort. Waar je als eerste moet beginnen ligt aan de huidige isolatiewaarden. Het bouwjaar zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat zien of en waar een woning warmte verliest. Hieronder tref je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden in het geval van een eengezinswoning met een hr combiketel.

IsolatieOnkostenGasbesparing p/jaarBesparing
Dakisolatie€3400 – €5900930 m3€670
Vloerisolatie€1900 – €3200375 m3€270
Spouwmuurisolatie€1050 – €2000950 m3€684
HR++ glas€2000 – €2550430 m3€309,6
Tarieven en besparingen bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

In de situatie waarbij de isolatie in huis voldoende is, moet je zeker stellen dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is cruciaal voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een prettig wooncomfort waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelend rooster: Bij winddruk wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: systeem dat evenveel lucht aan- als afvoert.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: onttrekt warmte aan de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

Alternatief voor CV-ketel

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming is voor veel mensen een kostenpost. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Overweeg een groen alternatief waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. Onderstaand kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Tot wel 15% efficiënter dan een traditionele gasketel.
 • Een hybride warmtepomp: een duurzame lucht-warmtepomp met CV-ketel ondersteuning.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Zonnepanelen installeren

Nadat je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd kan je de totale stroombehoefte berekenen. Deze energie kan je helemaal zelf genereren door zonnepanelen te laten leggen. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost zo’n €5000 en verdien je terug in gemiddeld 7 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Daarvoor ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-zwaag-1689

Energielabels voor bedrijfspanden

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. Deze regelgeving is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoorruimtes, onderwijsinstellingen, warenhuizen, en openbare panden zoals gemeentehuizen. Is het gebouw groter dan 100m2, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorruimte? In dat kader is het plicht dat deze gebouwen in 2023 minimaal energielabel C hebben. Tevens moeten winkels en bedrijven die werkzaam zijn in publieke ruimtes met een ruimte van minimaal 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Op deze website vind je ook alles over Energielabel aanvragen.

 • Bij officiële transactiemomenten van een bedrijfspand is een energielabel verplicht.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor industriële bedrijfsruimten is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten met ingang van 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes van 250m2 of groter hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel geeft een indicatie van de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe minder energie benodigd is, des te hoger het woninglabel. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A of B (heel milieuvriendelijk) en loopt op tot F of G (minder energiezuinig).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, op het moment je een woning zal gaan verhuren of verkopen dan moet je laten zien wat het label is van jouw huis is. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Kan je geen geldig label aantonen, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Voor een officieel label moet je een deskundige energiedeskundige in Zwaag thuis laten komen. Op de website Qbis.nl kan je een energiespecialist zoeken. De specialist zal thuis langskomen en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. De deskundige stelt het label vast het registreert het definitieve label in de EP-online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Hoorn).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een adviseur inspecteert de bouwperiode, het type huis, m2 woonoppervlakte en ook naar specifieke zaken als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, type isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Met deze complete analyse berekent hij of zij wat de totale energiebehoefte is voor het verwarmen en koelen van het object en welk percentage zelf opgewekt wordt. Tenslotte wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De kosten van het energielabel liggen vaak tussen de €135,00 en €400,00. De totale kostprijs wordt bepaald door het type woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de beschikbare documentatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Zwaag is het voordeligst te realiseren door lokale energieadviseur te vergelijken die diensten leveren rondom de provincie Noord-Holland.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Daarvoor kan je het beste gaan naar de website www.energielabel.nl. Selecteer je type woning en vul jouw postcode (1689) en het huisnummer in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Goed om te weten: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen officiële status en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief label. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Zwaag opvragen.

Plaats een reactie