Energielabel Haelen

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Haelen? Sinds een aantal jaren is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit label indiceert hoe energiezuinig jouw huis is en geeft belangrijke suggesties om het energieverbruik terug te dringen. Gaat jouw woning in de verkoop? In dat geval is een definitief energielabel in Haelen verplicht. Op onze vergelijkingssite communiceren wij actuele info over het checken en aanvragen van het label. Tevens is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en hebben wij tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Je moet het aantonen bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A & B (duurzaam) t/m F of G (relatief hoog gebruik).
 • De afgelopen jaren vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Haelen die jouw huis helemaal doorneemt en het label vastlegt.
 • Het label – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost tussen de €100,00 – €415,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Haelen

Het energielabel geeft inzicht in het energieverbruik van een woning. Alle mensen met een woning verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Als je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Met ingang van 2021 is er een nieuwe rekenmethode die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet tegenwoordig een gecertificeerde energieadviseur laten langskomen. Deze vakman komt langs en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. Hieronder lees je hoe je het voordelig energielabel in Haelen aanvraagt.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl vind je verschillende officiële energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Het beste kun je een postcode gebruiken (6081) om een erkend deskundige in Haelen op te vragen.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Tik op een energiedeskundige en bel of mail voor een afspraak. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle essentiële informatie van het gebouw beschikbaar hebt. Denk aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Bezoek van de deskundige

  De erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Haelen berekent de energieprestaties en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Je label opzoeken

  Na afloop van de inspectie ontvangt men per email een PDF van het informatielabel met een uitgebreide samenvatting en opties om de woning zuiniger te maken. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en kan je overhandigen bij de verkoop van de woning. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Check alle energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Prijzen van een definitief energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel komen uit tussen de €190,00 – €420,00. In het onderstaand overzicht bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Haelen. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Sint Odiliënberg, Herkenbosch, Melick, Swalmen en Linne. De definitieve prijzen hangen af van verschillende onderdelen.

 1. Het soort woning (appartement, vrijstaand, hoekwoning, tussenwoning, twee-onder-een kap).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
Soort woningM2 woonoppervlakteKostprijs
Klein appartement55 m2€ 164,00
Rijtjeshuis115 m2€ 204,00
Geschakeld huis155 m2€ 283,00
Villa195 m2€ 357,00
Actuele kosten woninglabel Haelen.

Alle energieadviseurs in Haelen vergelijken

Snel en simpel zo’n definitief energielabel aanvragen? Daarvoor contacteer je een erkend deskundige energielabel Haelen. Het adres om deze vakmannen te treffen is www.centraalregistertechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. In het register doorzoek je gecertificeerde adviseurs (BRL9500). Voor jouw gemak vind jij in onze vergelijker een aantal betrouwbare partijen waar je vrij eenvoudig een label kunt regelen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Door middel van energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning renoveren naar een woning met label B. De basis is altijd een goede isolatie. Daardoor zorg je ervoor dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Bij de fase daaropvolgend wordt het pas interessant om te kijken naar het zelf energie opwekken. Lees hier ook meer informatie over Energie-Index (Ei).

Tip: Op de informatieve website Verbeteruwhuis.nl bekijk je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – concrete verbeteropties voor een groen energielabel. Voer de check uit.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Haelen

 • Een milieuvriendelijke woning en besparen op de energierekening.
 • Een gezond binnenklimaat: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een B- of A woning is goed voor het milieu.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • Er gelden allerlei subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Haelen kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2009 – 2024Investeer in nieuwe technologieën voor energieopwekking.
Label B2002 – 2005De woning verwarmen met een warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1988 – 2000Triple glas op woon- en slaapkamer + zonnepanelen.
Label D1971 – 1984Verdere isolatie, HR++ glas en HR107 combiketel.
Label E1970 – 1979Isoleren en het plaatsen van dubbel glas / zonnepanelen.
Label F1948 – 1965Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.
Label Gt/m 1940Dubbel glas plaatsen en isoleren van de woning.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Bekijk alle specialisten en regel het nog deze week

Isoleer je woning

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een energiezuinig huis. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak vermijd je dat de warmte in jouw woning weer kan ontsnappen. Zo worden de stookkosten een stuk gunstiger en geniet je van een aangenaam leefklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren is afhankelijk van de RC-waardes van de woning. Het bouwjaar van de woning geef inzicht in de vermoedelijke staat. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. Hieronder bieden wij de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden bij een normale eengezinswoning met een standaard hr combiketel.

Soort isolatiePrijsGasbesparingBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€3500 – €5400955 m3€697
Vloerisolatie€1700 – €3000250 m3€183
Spouwmuurisolatie€1000 – €2000750 m3€548
HR++ glas€1600 – €2800420 m3€306,6
Tarieven en besparingen bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Indien je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je erop letten dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is bepalend voor een aangename leefomgeving. Zuinig en slim ventileren houdt in een prettig klimaat in huis zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: door middel van roosters altijd voldoende frisse lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Een huis verwarmen vergt veel energie, met name gas. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Overweeg een groen alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de volgende opsomming staan enkele van deze producten.

 • Nieuwe HR107 ketel: een veel hoger rendement dan traditionele CV-ketels.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Kies voor zonnepanelen

Op het moment dat je jouw woning hebt geoptimaliseerd kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De totale stroom kan je zelf opwekken door te investeren in zonnepanelen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen is er al vanaf €5200 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6,5 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt gaat naar het net (salderen). Hierover krijg je dezelfde prijs als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-haelen-6081

Energielabel aanvragen voor bedrijven

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen in situaties van verkoop en verhuur van bedrijfspanden van 50m2 of groter. Deze noodzaak is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, onderwijsgebouwen, winkels, en publieke gebouwen zoals ziekenhuizen. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en dient ten minste 50% als kantoorfunctie? In dat geval moet het gebouw begin 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Daarnaast moeten bedrijven die werkzaam zijn in publieke ruimtes met een oppervlakte van ten minste 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Op deze website vind je ook alles over Erkend deskundige.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een bedrijfspand moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor industriële bedrijfspanden geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten per 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In grotere openbare ruimtes vanaf 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Veelgestelde vragen woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel vertelt iets over de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe energiezuiniger, hoe positiever het woninglabel uitvalt. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A & B (zeer milieuvriendelijk) tot en met de rode labels F en G (slecht voor het milieu).

Is het energielabel verplicht?
Ja, als je een gebouw zal gaan verhuren of verkopen moet je inzicht bieden in welk energielabel de woning heeft. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Voor dit document moet je een bevoegde energiedeskundige in Haelen bij je thuis laten komen voor een inspectie. Via het platform Qbis.nl doorzoek je alle energiespecialisten. De expert bezoekt jou op locatie en inspecteert de gehele woning. Deze specialist rekent alles door, bepaalt het label en legt deze vast in de EP-online database. Ze versturen dit documenten via de mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Leudal).

Wat bepaalt mijn energielabel?
Een expert controleert het jaar waarin het huis is gebouwd, het type gebouw, grootte van de woning en andere woningkenmerken zoals wat voor glas er in de ramen zit, de isolatiewerkzaamheden, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Op basis daarvan kan uitgerekend worden hoeveel gas en stroom benodigd is voor het opwarmen en koelen van de woning en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Op basis hiervan wordt het labelletter geregistreerd.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De kosten van je energielabel liggen tussen de €120,00 en €390,00. De investering is afhankelijk van het type woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de informatie die voorhanden is (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Haelen is over het algemeen gunstiger door enkele energieadviseur naast elkaar te zetten die werken in de provincie Limburg.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om jouw huidige score te bekijken surf je naar de overheidswebsite energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en vul de postcode (6081) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Waarschuwing: is het een voorlopig energielabel? Dit telt niet als officieel woninglabel en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet deze altijd omzetten naar een definitieve status. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Haelen opvragen.

Plaats een reactie