Energielabel Standdaarbuiten

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Standdaarbuiten? Vanaf 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Dit label indiceert hoe energiezuinig jouw huis is en biedt gerichte maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Standdaarbuiten verplicht. Op onze energielabel-vergelijker ontdek je alle benodigde informatie over het aanvragen van een nieuw keurmerk. Ook bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en hebben wij nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A/B (zeer zuinig) t/m F/G (zeer onzuinig).
 • De laatste jaren kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Standdaarbuiten die de woning ter plaatse opneemt en het label registreert.
 • Het certificaat – incl. verbetermogelijkheden – kost tegenwoordig tussen de €165,00 – €395,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Standdaarbuiten

Het energielabel vertelt iets over de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle huiseigenaren verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. In de situatie waarbij je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan heb je een definitief energielabel nodig. In 2021 is er een nieuwe rekenmethode waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet nu een bevoegde energieadviseur thuis uitnodigen. Deze energie-vakman komt langs en inspecteert de gehele woning. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. Onderstaand bieden wij informatie over hoe jij het voordelig energielabel in Standdaarbuiten regelt.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle erkend deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Vul je postcode in (4758) om een erkend deskundige in Standdaarbuiten te traceren.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Contacteer een energie-specialist en maak een afspraak. Het is belangrijk dat je de belangrijke informatie van de woning hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Inventarisatie

  Zo’n erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en doorloopt een lange lijst met punten. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Standdaarbuiten maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Online label inzien

  Wanneer alles achter de rug is ontvangt men per email een PDF van het certificaat met daarin uitleg en opties om de woning zuiniger te maken. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en moet je laten zien wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Een particulier energielabel nodig?

Doorzoek de energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

De kosten van een energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €200,00 – €370,00. In de onderstaande tabel bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Standdaarbuiten. Wil je een concrete prijs? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Bekijk ook adviseurs in Kruisland, Stampersgat, Oud Gastel, Bosschenhoofd en Hoeven. De totale prijzen hangen af van een aantal factoren.

 1. Categorie huis (tussenwoning, appartement, twee-onder-een kap, vrijstaand, villa).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
HuisM2 woonoppervlakteKosten
Appartement80 m2€ 185,00
Tussenwoning105 m2€ 222,00
Geschakelde woning145 m2€ 276,00
Losse woning175 m2€ 364,00
Geschatte kosten woninglabel Standdaarbuiten.

Bevoegde energieadviseurs in Standdaarbuiten vergelijken

Eenvoudig en snel een definitief energielabel aanvragen? Dan moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Standdaarbuiten. De officiële website om een energieadviseur te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. In deze database vergelijk je gecertificeerde specialisten (BRL9500). Om snel iets af te spreken bekijk je in de lijst hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je zonder gedoe een certificaat kunt regelen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen een duurzame woning

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Met een focus op energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning verbouwen naar een woning met label B. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Daarmee weet je zeker dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Bij de stappen daarna verleggen we de focus op het zelf energie opwekken. Je kunt hier ook meer vinden over Erkend deskundige.

Adviezen: Via het platform Verbeteruwhuis.nl check je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – verbeteropties voor een beter energielabel. Voer de check uit.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Standdaarbuiten

 • Een zuinig huis en een structureel lage energierekening.
 • Een aangenaam klimaat in huis: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Een woning met label B of A is goed voor het milieu.
 • Flinke toename van de woningwaarde.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • De overheid verstrekt aantrekkelijke subsidies voor de renovatie van een woning.
 • De energiecoach in Standdaarbuiten kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2013 – 2024Verduurzaam onzuinige apparaten en kiest voor een WTW.
Label B1998 – 2005Plaatsen van zonnepanelen en/of een warmtepomp.
Label C1988 – 2004driedubbel of HR+++ glas met zonnepanelen.
Label D1974 – 1982Enkelglas vervangen voor dubbelglas of HR+ glas.
Label E1966 – 1978Isoleren en verwarmingsketel vervangen en zonnepanelen.
Label F1948 – 1968Dak-, vloer-, bodem-, en muurisolatie.
Label Gt/m 1931Vloer- en spouwmuurisolatie en dubbelglas.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk alle adviseurs en vraag snel jouw energielabel aan

Woningisolatie

Isolatie is altijd de basis van een zuinig huis. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte voorkom je dat de warmte in jouw woning verloren gaat. Zo bespaar je op de maandelijkse stookkosten en realiseer je een prettig klimaat in huis. Waar je moet starten met isoleren wordt bepaald door de huidige isolatietoepassingen in huis. Het bouwjaar van de woning vertelt al veel over de isolatiewaardes. Eventueel kun je dit ook aan buurtgenoten vragen. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden kan de probleempunten goed blootleggen. In onderstaand schema bekijk je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden voor een doorsnee woning met een hoog rendement ketel.

Soort isolatieOnkostenGasbesparing p/jaarBesparing
Dakisolatie€3200 – €51001200 m3€876
Vloerisolatie€1100 – €3200275 m3€201
Spouwmuurisolatie€1350 – €2500800 m3€584
HR++ glas€1850 – €2800335 m3€244,55
Investering en opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Zodra het huis al reeds correct geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is cruciaal voor een comfortabel binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een prettig leefklimaat waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

CV-ketel zonder gas?

De verwarming in een huis vraagt veel energie (en geld). Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Kies voor een duurzaam alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In onderstaande lijst kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Moderne HR-combiketel: Iets duurder in aanschaf maar veel efficiënter.
 • Een hybride warmtepomp: verwarmingssysteem dat samenwerkt met de normale gas cv-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een volwaardige vervanger van de CV-ketel.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Zonnepanelen plaatsen

Op het moment dat je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De totale stroom kan je zelf genereren door zonnepanelen te laten installeren. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen koop je vanaf €5000 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 7 jaar.
 • De ongebruikte stroom kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Daarvoor krijg je dezelfde prijs als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-standdaarbuiten-4758

Voordelig energielabel voor bedrijfspandEen geldig energielabel voor kantoren is verplicht op het moment van overdracht (koop/huur) van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De regelgeving is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoorgebouw, sportgebouwen, retailpanden, en openbare panden zoals een gemeentehuis. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en dient ten minste 50% als kantoorruimtes? In dat kader moet het gebouw met ingang van 2023 minimaal een energielabel C hebben. Daarnaast moeten winkels en bedrijven die actief zijn in openbare gebouwen van minimaal 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de ontvangsthal. Lees ook meer over Energielabel voor huizen.

 • Bij overdracht of oplevering van zakelijke panden moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten met ingang van 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In publieke gebouwen van minimaal 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel vertelt iets over hoe energiezuinig een huis is. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe positiever het woninglabel uitvalt. De energie-index loopt van energielabel A & B (zeer zuinig) en gaat verder tot F / G (relatief hoog gebruik).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, als jij een woning wilt verkopen of verhuren moet je aan kunnen tonen welk energielabel het huis toegekend is. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Is er geen geregistreerd label, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Voor een erkend label moet je een bevoegde energiedeskundige in Standdaarbuiten langs laten komen. Middels QBIS.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. Deze adviseur komt bij je thuis en zal het huis volledig inspecteren. Deze expert komt met een eindoordeel en legt deze vast in de EP-online database. Je ontvangt het document als PDF en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Moerdijk).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
Een deskundige analyseert het bouwjaar van het huis, het soort gebouw, grootte van de woning en andere aspecten als HR ++ glas en kozijnen, mate van isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Aan de hand van deze inspectie wordt vastgesteld hoeveel energie nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van een gebouw en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Uiteindelijk wordt het labelletter geregistreerd.

Wat kost een energielabel?
De tarieven van het energielabel schommelen tussen de €125,00 – €405,00. De investering heeft te maken met de grootte van de woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Standdaarbuiten kan je doen door enkele energie-inspecteurs naast elkaar te zetten die hun dienst aanbieden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om dit te bekijken bezoek je de website www.energielabel.nl. Kies het type woning en voer de postcode (4758) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. De website toont direct het huidige label. Let op: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen geldig document en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je moet deze altijd omzetten naar een definitieve status. Ga direct aan de slag: energielabel huis Standdaarbuiten opvragen.

Plaats een reactie