Energielabel Nederweert-Eind

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Nederweert-Eind? Vanaf 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Dit certificaat toont hoe energiezuinig jouw huis is en biedt handige verbetermogelijkheden om het energieverbruik te verlagen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Nederweert-Eind verplicht. Op ons energielabel-platform vind je praktische informatie over het aanvragen van een nieuw keurmerk. Ook is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en bekijk je handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A of B (zuinig) t/m F of G (minder energiezuinig).
 • In het begin regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Nederweert-Eind die jouw huis helemaal doorneemt en het label vaststelt.
 • Het label – inclusief een rapport met adviespunten – kost tegenwoordig tussen de €200,00 en €360,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Nederweert-Eind

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de energiezuinigheid van een woning. Alle woningen in Nederland ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. In de situatie waarbij jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan heb je een definitief energielabel nodig. Sedert 2021 is er een nieuwe methode waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet dus een bekwame energieadviseur thuis laten komen. Deze energie-expert zal thuis langskomen en inspecteert de gehele woning. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. Hieronder leggen wij uit hoe jij zo’n voordelig energielabel in Nederweert-Eind regelt.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl vind je alle deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Zoek op postcode (6034) om een erkend deskundige in Nederweert-Eind op te vragen.

 2. Voorbereiding

  Neem contact op met van de aangesloten adviseurs en maak een afspraak. Het is handig als je alle benodigde gegevens van jouw huis paraat hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. De inspectie

  De erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Nederweert-Eind komt met een eindoordeel en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Je label opzoeken

  Wanneer alles achter de rug is sturen ze een PDF op van het informatielabel met een uitgebreide samenvatting en verbetermogelijkheden. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en kan je overhandigen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Doorzoek de energieadviseurs en regel het snel

De actuele kosten van een energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €100,00 – €435,00. In het overzicht hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Nederweert-Eind. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Sterksel, Gastel, Soerendonk, Maarheeze en Budel-Dorplein. De totale prijzen wordt bepaald door verscheidene onderdelen.

 1. Het type huis (vrijstaand, hoekwoning, tussenwoning, villa, appartement).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
HuisOppervlakteTariefschatting
Klein appartement50 m2€ 165,00
Tussenwoning105 m2€ 224,00
2-onder-1-kap165 m2€ 292,00
Villa190 m2€ 363,00
Kostenoverzicht woninglabel Nederweert-Eind.

De beste energieadviseurs in Nederweert-Eind vergelijken

Ook direct dit definitief energielabel aanvragen? Op dat moment moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Nederweert-Eind. De officiële website om deze vakmannen te treffen is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. Op deze plek staan alle namen en gegevens van gecertificeerde deskundigen (BRL9500). Om de eerste stap te zetten check je in het overzicht hierna diverse (landelijke) experts waar je gemakkelijk een woninglabel kunt aanvragen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Energieprestaties van mijn woning verbeteren

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning omtoveren naareen label-B huis. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Daarmee is het zeker dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Op het moment dat de isolatie goed is ga je juist verder in op de opties voor energie opwekken. Je leest hier ook alle informatie over Energielabel D.

Belangrijk: Op de onafhankelijke website https://www.verbeteruwhuis.nl controleer je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – verbeteropties voor een groen energielabel. Voer de check uit.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Nederweert-Eind

 • Een energiezuinige woning en besparen op de energierekening.
 • Een gezond binnenklimaat: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een B- of A woning is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • Er gelden allerlei subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Nederweert-Eind kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2009 – 2024Warmtepomp om helemaal van het gas af te gaan.
Label B1997 – 2004Plaatsen van zonnepanelen en/of een warmtepomp.
Label C1987 – 2004Laat de muren en het dak goed isoleren (en plaats zonnecellen).
Label D1973 – 1981Het isoleren van cv leidingen.
Label E1970 – 1976Grondig isoleren en leggen van zonnepanelen.
Label F1946 – 1969HR-ketel en isolatie.
Label Gt/m 1934Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk alle adviseurs en vraag snel jouw energielabel aan

Isoleer je woning

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een woning met een laag verbruik. Door goede woningisolatie toe te passen voorkom je dat de warmte verloren gaat. Dankzij isolatie dalen de stookkosten in de winter en realiseer je een optimale leefomgeving. Waar je moet starten met isoleren wordt bepaald door de huidige isolatietoepassingen in huis. Het bouwjaar zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. In ons overzicht hieronder tref je de mogelijke besparingen bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een standaard hr combiketel.

Type isolatiePrijsBesparing (gas)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3600 – €5700885 m3€620
Vloerisolatie€2000 – €3100380 m3€266
Spouwmuurisolatie€1500 – €2000965 m3€676
HR++ glas€1650 – €2700350 m3€245
Kosten en baten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Als een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet je erop letten dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een aangenaam wooncomfort. Zuinig en slim ventileren betekent een optimaal wooncomfort zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelend rooster: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Losse ventilatieunit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

CV-ketel zonder gas?

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming is een kostbare aangelegenheid. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. Hieronder staan enkele van deze producten.

 • Nieuwe HR107 ketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een samenwerking tussen de CV-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of water en kan de woning verwarmen.
 • Zonneboiler: gesloten systeem waarbij zonnecollectoren het water verwarmen.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Nadat je aanpassingen hebt doorgevoerd kan je de totale stroombehoefte berekenen. Deze stroom kan je schoon en duurzaam opwekken door zonnepanelen te laten leggen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken op basis van zonlicht elektriciteit op.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen is er al vanaf €4700 en heb je terugverdiend binnen 7 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Voor deze zonnestroom ontvang je dezelfde prijs als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-nederweert-eind-6034

Aanvraag indienen energielabel voor bedrijfspand

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van bedrijfspanden van 50m2 of groter. De verplichting is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als kantoorgebouwen, onderwijspanden, horeca, en publieke panden zoals een station. Is het gebouw groter dan 100m2, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorplekken? In die situaties moeten deze panden per 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Verder moeten ondernemingen die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen van 250m2 of groter het label duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel voor bedrijven.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van kantoorpanden is een energielabel verplicht.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor productiehallen en loodsen geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten per 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In grote openbare gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel zegt iets over hoe energiezuinig een huis is. Hoe energiezuiniger, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index start bij energielabel A & B (groen label) en gaat door tot F of G (erg onzuinig).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, als je jouw huis zal gaan verhuren of verkopen moet jij duidelijk kunnen maken wat de erkende deskundige van de woning vond. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Heb je geen geldig label, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Daarvoor moet je een deskundige energiedeskundige in Nederweert-Eind uitnodigen. Aan de hand van QBIS.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. Een specialist moet fysiek bij je thuis komen en doorloopt een lange lijst met punten. De adviseur maakt de berekening, bepaalt het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. Je ontvangt digitaal alle dossiers en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Nederweert).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
De adviseur inspecteert het bouwjaar van het huis, het soort huis, m2 woonoppervlakte en overige onderdelen als wat voor glas er in de ramen zit, hoe de woning geïsoleerd is, type CV-ketel en ventilatiesysteem en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Aan de hand van deze inspectie wordt vastgesteld wat de benodigde energie capaciteit is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van het appartement en wat het aandeel van duurzame energie is. Daarna wordt het labelletter geregistreerd.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De kosten van een energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €120,00 en €435,00. De investering ligt aan type woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Nederweert-Eind kan je goedkoper doen door meerdere energiedeskundigen te contacteren die diensten leveren in de provincie Limburg.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit te bekijken check je Energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en vul jouw postcode (6034) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Let op: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit telt niet als officieel woninglabel en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief woninglabel. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Nederweert-Eind opvragen.

Plaats een reactie