Energielabel Nijkerk

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Nijkerk? Sinds een aantal jaren heeft elke woning een energielabel. Dit keurmerk indiceert hoe energiezuinig een woning is en biedt nuttige opties om het energieverbruik terug te dringen. Wil je jouw huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Nijkerk verplicht. Op onze vergelijkingssite tref je uitgebreide informatie over het aanvragen van een nieuw certificaat. Daarnaast kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en vind je tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A of B (maximaal zuinig) t/m F/G (minder energiezuinig).
 • Tot 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Nijkerk die jouw huis opneemt en het label vaststelt.
 • Het informatielabel – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost je ongeveer tussen de €170,00 en €440,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Nijkerk

Een energielabel biedt duidelijkheid over de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle woningeigenaar kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Indien jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan heb je een definitief energielabel nodig. Met ingang van 2021 is er een nieuwe rekenmethode dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet tegenwoordig een deskundige energieadviseur laten komen. Deze adviseur huur je als het ware in bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. In het volgende overzicht leggen wij stap voor stap uit hoe je een voordelig energielabel in Nijkerk kunt aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl bekijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Zoek op postcode (3861) om een erkend deskundige in Nijkerk te vergelijken.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Maak een keuze voor een adviseur en plan een afspraak in. Het is belangrijk dat je alle essentiële informatie van het gebouw beschikbaar hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. De inspectie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis langs en berekent de energieprestatie van de woning. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Nijkerk berekent de energieprestaties en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Online label inzien

  Na afloop van de inspectie ontvang je digitaal een PDF van het label inclusief een duidelijke onderbouwing en adviespunten. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en dien je te overhandigen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Vergelijk energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Kosten definitief energielabel vergelijken

De kosten van een definitief energielabel variëren tussen de €200,00 & €365,00. In het overzicht hieronder vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Nijkerk. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Check ook adviseurs in Ermelo, Harderwijk, Leusden, Amersfoort en Barneveld. De geschatte tarieven kunnen berekend worden d.m.v. meerdere variabelen.

 1. Categorie woning (hoekwoning, vrijstaand, twee-onder-een kap, appartement, tussenwoning).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De energiecoach die jij kiest.
WoningAantal m2Tarieven
Studio/Appartement80 m2€ 161,00
Tussenwoning105 m2€ 211,00
Geschakelde woning165 m2€ 278,00
Losse woning185 m2€ 363,00
Actuele kosten woninglabel Nijkerk.

Energieadviseurs in Nijkerk vergelijken

Vandaag nog zo’n definitief energielabel aanvragen? Hiervoor heb je nodig een erkend deskundige energielabel Nijkerk. Het portaal om deze vakmannen te treffen is centraalregisterTechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. In het register kom je in contact met erkend deskundige specialisten (BRL9500). Voor jouw gemak bekijk je in de lijst hieronder een overzicht met erkende specialisten waar je verrassend eenvoudig een woninginspectie kunt aanvragen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam (ver)bouwen in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning omturnen tot een woning met label B. Start altijd met de juiste isolatie. Daarmee kan je garanderen dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. In het vervolgtraject kijk je pas naar de mogelijkheden voor energieopwekking. Op deze website lees je ook meer over Energielabel voor woningen.

Let op: Op de onafhankelijke website https://www.verbeteruwhuis.nl zie je – na het beantwoorden van wat vragen – verbeteropties voor een groen energielabel. Check de potentiële besparing.

Het belang van een zuinig energielabel woning Nijkerk

 • Een milieuvriendelijke woning met een lagere energierekening.
 • Een prettige leefomgeving: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Het woninglabel A of B beperkt de CO-2 uitstoot.
 • Woningwaarde stijgt tot wel 20%.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • Je kunt profiteren van veel subsidies wanneer je er voor kiest om je woning te verduurzamen.
 • De energiecoach in Nijkerk kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2011 – 2024Warmtepomp om helemaal van het gas af te gaan.
Label B2002 – 2008Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1988 – 1999Kies voor nieuw glas, installeer zonnepanelen en isoleer het dak.
Label D1975 – 1982Isolatie van de begane grondvloer.
Label E1966 – 1976Isoleren en het plaatsen van dubbel glas / zonnepanelen.
Label F1947 – 1968Isoleren en verwarmingsketel vervangen.
Label Gt/m 1941Nieuwe ketel en isoleren.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk de experts en regel het nog deze week

Woning isoleren

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een woning met een laag verbruik. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren verhinder je dat de warmte de woning ontglipt. Zo ben je minder kwijt aan stookkosten en krijg je een gezond klimaat in huis. Waar je als eerste moet beginnen wordt bepaald door wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. De leeftijd van de woning geef inzicht in de vermoedelijke staat. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat zien waar isolatie zinvol is. In onderstaand schema bekijk je de te verwachten besparing bij een normale eengezinswoning met een normale hr combiketel.

Type isolatieTarievenGasbesparing (jaar)Energiebesparing
Dakisolatie€3800 – €53001060 m3€784
Vloerisolatie€1700 – €3400265 m3€196
Spouwmuurisolatie€1350 – €2350830 m3€614
HR++ glas€1750 – €2850450 m3€333
Investering en opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

In de situatie waarbij het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet je zeker stellen dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is noodzakelijk voor een comfortabele leefomgeving. Zuinig en slim ventileren betekent een prettige leefomgeving, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Zelfregelende roosters: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met WTW-unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen.

Alternatief voor CV-ketel

Een huis verwarmen is een kostbare aangelegenheid. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Kies voor een duurzaam alternatief waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. Onderstaand kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Iets duurder in aanschaf maar veel efficiënter.
 • Een hybride warmtepomp: een combinatie van je HR-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: de aardgasaansluiting kan helemaal de deur uit.
 • Zonneboiler: gesloten systeem waarbij zonnecollectoren het water verwarmen.
 • Infraroodpanelen: aangename warmte, beperkt luchtcirculatie.

Zonnepanelen op je dak

Als je aanpassingen hebt doorgevoerd kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. Deze stroom kan je op een duurzame manier genereren door te investeren in zonnepanelen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen het zonlicht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost om en nabij de €5400 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6 jaar.
 • De ongebruikte stroom lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Hierover ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-nijkerk-3861

Energielabel voor je bedrijfspand regelen

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk in situaties van verkoop en verhuur van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze regelgeving is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, universiteitsgebouwen, winkelcentra, en openbare panden zoals stations. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorfunctie? Op dat moment is het plicht dat deze gebouwen in 2023 ten minste energielabel C hebben. Ook moeten bedrijven en organisaties die actief zijn in openbare gebouwen van minimaal 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld naast de receptie. Lees ook meer over Energie-Index (Ei).

 • Bij overdracht of oplevering van een zakelijke ruimte moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor productiehallen en loodsen gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten vanaf 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes van 250m2 of groter moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel geeft een beeld van hoe energiezuinig een woning is. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe hoger de score op het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A & B (heel zuinig) tot en met label G (erg onzuinig).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, wanneer jij het huis zal gaan verhuren of verkopen moet je aan kunnen tonen wat de huidige energie staat van de woning is. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Is er geen geregistreerd label, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe vraag je een label aan?
Voor dit document moet je een vakbekwame energiedeskundige in Nijkerk bij je thuis laten komen voor een inspectie. Op www.Qbis.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. Een inspecteur komt bij je thuis en analyseert hoe de staat van het huis is. Deze expert beslist uiteindelijk wat het label moet worden en legt deze vast in de EP-online database. Ze versturen dit documenten via de mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Nijkerk).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een inspecteur onderzoekt het bouwjaar, het soort huis, m2 woonruimte en andere eigenschappen als wat voor glas er in de ramen zit, type isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Aan de hand van deze inspectie berekent hij of zij hoeveel energie er wordt gebruikt voor het opwarmen en koelen van het appartement en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Daarna zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De kosten van je energielabel schommelen tussen de €155,00 – €450,00. De prijsindicatie heeft te maken met type woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Nijkerk kan jij doorgaans het meest voordelig doen door een aantal energie-inspecteurs onder elkaar te zetten die opereren in de provincie Gelderland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit te bekijken surf je naar www.energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en voer de postcode (3861) plus het huisnummer in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Belangrijk: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief label. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Nijkerk opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie