Energielabel Oegstgeest

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Oegstgeest? Sinds 1 januari 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Het document vertelt hoeveel energie jouw woning verbruikt en toont nuttige verbeterpunten om de woning nog energiezuiniger te maken. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Oegstgeest verplicht. Op Energielabelprijzen.nl tref je alle benodigde informatie over het aanvragen van een nieuw certificaat. Bovendien is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en bieden wij handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Je moet het aantonen bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A/B (zeer milieuvriendelijk) t/m F en G (heel onzuinig).
 • De laatste jaren vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Oegstgeest die jouw woning helemaal doorneemt en het label vaststelt.
 • Het certificaat – inclusief concrete verbeterpunten – kost je ongeveer tussen de €100,00 & €440,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Oegstgeest

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de energieprestatie van een woning. Alle woningeigenaar namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Wanneer het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan moet je een definitief energielabel hebben. In 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet daarom een bekwame energieadviseur uitnodigen. Deze adviseur huur je als het ware in en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. Onderstaand lees je hoe jij zo’n voordelig energielabel in Oegstgeest kunt regelen.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Vul je postcode in (2341) om een erkend deskundige in Oegstgeest op te vragen.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Ga vervolgens verder naar een deskundige en maak een afspraak. Het is handig als je alle actuele informatie van de woning kunt laten zien. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. De inspectie

  De erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en neemt de woning op. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Oegstgeest maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Nieuwe label opvragen

  Na afloop van de inspectie krijg jij per mail een PDF van het keurmerk inclusief een duidelijke onderbouwing en verbetermogelijkheden. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen bij de verkoop van de woning. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Vergelijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

Prijzen van een definitief energielabel

De prijzen van een definitief energielabel liggen tussen de €130,00 en €375,00. In de onderstaande tabel vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Oegstgeest. Meteen aan de slag? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Leiden, Westland, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg en Voorschoten. De offerte tarieven kunnen berekend worden d.m.v. de volgende factoren.

 1. Het type woning (appartement, twee-onder-een kap, hoekwoning, tussenwoning, villa).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
Categorie huisAantal m2Tarieven
Studio/Appartement70 m2€ 175,00
Tussenwoning105 m2€ 218,00
2-onder-1-kap155 m2€ 277,00
Losse woning190 m2€ 350,00
Kostenoverzicht woninglabel Oegstgeest.

Alle energieadviseurs in Oegstgeest vergelijken

Binnenkort je definitief energielabel aanvragen? Hiervoor contacteer je een erkend deskundige energielabel Oegstgeest. De officiële website om betrouwbare specialisten in te huren is www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. Daar doorzoek je bevoegde inspecteurs (BRL9500). Om het proces in gang te zetten vind je in onze vergelijkingstabel een overzicht met erkende specialisten waar je direct een woninginspectie kunt aanvragen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan om je woning te verduurzamen

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Met de juiste energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis omtoveren naareen label A/B/C woning. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Zodoende realiseer je een setting waarbij er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. In het vervolgtraject ga je juist verder in op het opwekken van eigen energie. Je kunt hier ook meer vinden over Goedkoopste energielabel.

Advies: Op de onafhankelijke website Verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – gerichte verbeteropties voor een groen energielabel. Doe hier de check.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Oegstgeest

 • Een zuinig huis met een lage energierekening.
 • Een comfortabele leefomgeving: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Een B- of A woning is goed voor het milieu.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • Je kunt profiteren van interessante subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Oegstgeest kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2009 – 2024Energieneutrale woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1999 – 2004Naar label A met warmtepomp en zonnepanelen.
Label C1987 – 2001Kies voor nieuw glas, installeer zonnepanelen en isoleer het dak.
Label D1974 – 1983Optimaliseer de thermische schil van de woning.
Label E1966 – 1978Grondig isoleren en leggen van zonnepanelen.
Label F1950 – 1966Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.
Label Gt/m 1933Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk experts en vraag het nog deze week aan

Isoleren van de woning

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een woning met een laag verbruik. Door goede woningisolatie toe te passen vermijd je dat de warmte in jouw woning weer kan ontsnappen. Zo gaan de stookkosten direct omlaag en profiteer je van een comfortabel wooncomfort. Waar je moet starten met isoleren wordt bepaald door de huidige isolatiewaarden. Het bouwjaar van het huis zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. Onderstaand tref je de doorsnee besparing bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hr ketel.

IsolatieTarievenBesparing gas (m3)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3000 – €51001150 m3€759
Vloerisolatie€1300 – €3800350 m3€231
Spouwmuurisolatie€1450 – €2150800 m3€528
HR++ glas€1750 – €2750350 m3€231
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Wanneer het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet je zeker stellen dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is essentieel voor een aangenaam leefklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een prettig klimaat in huis, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Zelfregelende roosters: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Lokale ventilatie-unit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: onttrekt warmte aan de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming kost in de meeste huizen veel gas. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. Hieronder staan enkele van deze producten.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Iets duurder in aanschaf maar veel efficiënter.
 • Een hybride warmtepomp: werkt op stroom en koppel je aan de CV-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: 100% verwarmen op stroom (gasverbruik naar 0).
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: uitstekend geschikt om een ruimte plaatselijk te verwarmen.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Zodra je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. Deze energie kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in schone energie.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost zo’n €4200 en verdien je terug in gemiddeld 6 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt gaat naar het net (salderen). Voor deze zonnestroom krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-oegstgeest-2341

Informatie over zakelijke energielabels voor bedrijven

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze verordening is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, scholen, cafés, en publiek toegankelijke panden zoals een ziekenhuis. Is het pand 100m2 of groter, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorplekken? In die situaties moet het gebouw met ingang van 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Bovendien moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van minimaal 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Je kunt hier ook meer lezen over Energieleveranciers.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een zakelijke ruimte ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten in 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes van minimaal 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel geeft een beeld van de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe minder je hoeft te stoken, des te groener je woninglabel. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A of B (heel zuinig) en gaat door tot F of G (slecht voor het milieu).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, als je jouw huis wilt verkopen of verhuren dan moet je aantonen wat het label is van jouw huis is. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Voor dit document moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Oegstgeest laten komen. Op www.Qbis.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. De specialist bezoekt jou op locatie en neemt de woning op. Deze expert stelt het label vast en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. De dossierstukken krijg je per mail en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Oegstgeest).

Wat bepaalt mijn energielabel?
Een adviseur bekijkt de bouwperiode, het type woning, woonoppervlakte en andere woningkenmerken zoals ramen en kozijnen, hoe de woning geïsoleerd is, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Op basis daarvan kan uitgerekend worden hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van het huis en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Tenslotte wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Hoe duur is een energielabel?
De onkosten van een energielabel liggen vaak tussen de €120,00 – €400,00. De verwachte prijs hangt af van het type woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Oegstgeest kun jij het beste doen door verschillende energiedeskundigen te gaan vergelijken die hun dienst aanbieden in de provincie Zuid-Holland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Hiervoor check je de overheidswebsite energielabel.nl. Selecteer je type woning en voer de postcode (2341) plus het huisnummer in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Goed om te weten: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen formeel label en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief milieulabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Oegstgeest opvragen.

Plaats een reactie