Energielabel Neerloon

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Neerloon? Sinds 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Dit milieulabel geeft een indicatie van hoe energiezuinig jouw huis is en toont handige maatregelen om het nog zuiniger te maken. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Neerloon verplicht. Op onze energielabel-vergelijker lees je nuttige info over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw certificaat. Verder bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en bekijk je concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A of B (zuinig) t/m F & G (slecht voor het milieu).
 • In het begin vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Neerloon die jouw huis komt bekijken en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het certificaat – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost tussen de €145,00 en €435,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Neerloon

Het energielabel geeft een indicatie van de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle woningeigenaar namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Zodra je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan heb je een definitief energielabel nodig. Met ingang van 2021 is er een nieuwe richtlijn wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet om die reden een vakbekwame energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze energie-adviseur komt bij je thuis en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. In het volgende overzicht vind je precies hoe je het voordelig energielabel in Neerloon moet aanvragen.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Vind een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle bekwame energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (5356) om een erkend deskundige in Neerloon op te vragen.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Informeer bij een energiedeskundige en kies een dag en tijdstip. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle essentiële gegevens van je woning paraat hebt. Bijvoorbeeld bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Bezoek op locatie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Neerloon kiest het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Het label via internet bekijken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan ontvang je digitaal een PDF van het label met alle resultaten en opties om de woning zuiniger te maken. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en moet je laten zien op het moment dat je gaat verkopen. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Een particulier energielabel nodig?

Vergelijk energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

De kosten van een energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €195,00 & €380,00. In het overzicht hieronder bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Neerloon. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Neerlangel, Demen, Dieden, Deursen-Dennenburg en Berghem. De totale tarieven kunnen berekend worden d.m.v. verscheidene aspecten.

 1. Het woningtype (appartement, villa, hoekwoning, twee-onder-een kap, tussenwoning).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
WoningtypeOppervlakteOnkosten
Appartement70 m2€ 164,00
Rijtjeswoning130 m2€ 214,00
Hoekwoning165 m2€ 278,00
Villa200 m2€ 357,00
Geschatte kosten woninglabel Neerloon.

Bekwame energieadviseurs in Neerloon vergelijken

Ook direct dit definitief energielabel aanvragen? Dan ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Neerloon. Het portaal om een energieadviseur te zoeken is centraalregisterTechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. In het register staan alle namen en gegevens van bekwame specialisten (BRL9500). Om snel iets af te spreken bekijk je in de lijst hieronder een overzicht met erkende specialisten waar je verrassend eenvoudig een woninginspectie kunt aanvragen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning verbeteren tot een label A/B/C huis. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Hierdoor kan je garanderen dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Pas daarna wordt het pas interessant om te kijken naar eigen energieopwekking. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energie besparen.

Adviezen: Op de website https://www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – handige verbeteropties voor een groen energielabel. Doe hier de check.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Neerloon

 • Een duurzame woning met een lage energierekening.
 • Een comfortabel binnenklimaat: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een woning met label A of B hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Woningwaarde stijgt tot wel 20%.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • Je kunt profiteren van allerlei subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Neerloon kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2009 – 2024Warmtepomp om helemaal van het gas af te gaan.
Label B2000 – 2007Een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen laten leggen.
Label C1988 – 2000Spouwmuur isoleren en vloer- en dakisolatie verbeteren.
Label D1972 – 1984Naïsoleren van vloer, gevel en dak.
Label E1967 – 1977Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie en zonnepanelen.
Label F1950 – 1965Isoleren en plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1932Vooral dubbelglas en isolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk aanbieders en regel het binnen 1 week

Isolatie van je woning

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een warme en zuinige woning. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte voorkom je dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Op die manier dalen de stookkosten in de winter en geniet je van een comfortabele leefomgeving. Waar je moet starten met isoleren ligt aan wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het bouwjaar van de woning zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan kan de probleempunten goed blootleggen. In ons overzicht hieronder spot je de potentiële besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hoog rendement ketel.

Manier van isolerenPrijzenGasbesparing p/jaarBesparing in €
Dakisolatie€3300 – €5000885 m3€646
Vloerisolatie€2000 – €3100370 m3€270
Spouwmuurisolatie€1300 – €2000725 m3€529
HR++ glas€1550 – €2950400 m3€292
De totale kosten en opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Zodra jouw woning goed geïsoleerd is, moet je er zorg voor dragen dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is noodzakelijk voor een aangenaam klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een optimale leefomgeving, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Winddrukgeregelde roosters: Bij winddruk wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met WTW-unit: systeem dat evenveel lucht aan- als afvoert.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

Woning gasloos verwarmen

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming vraagt veel energie (en geld). In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. Onderstaand kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: een mooi tussenoplossing voor duurzamer verwarmen.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: aangename warmte, beperkt luchtcirculatie.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Nadat je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De benodigde stroom kan je op een duurzame manier genereren met behulp van zonnepanelen op je dak. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonnestralen op en zetten dit om naar gelijkstroom.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost zo’n €4200 en verdien je terug in gemiddeld 7 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Hierover krijg je hetzelfde tarief als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-neerloon-5356

Informatie over zakelijke energielabels voor bedrijven

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze noodzaak is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, universiteitsgebouwen, horeca, en openbare gebouwen zoals een bibliotheek. Is het pand 100m2 of groter, en dient ten minste 50% als kantoorruimtes? Dan moet het gebouw begin 2023 minimaal energielabel C hebben. Daarbij moeten ondernemingen in publieke gebouwen van minimaal 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Je kunt hier ook meer lezen over EPC (energieprestatiecertificaat).

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een kantoorpand is een energielabel verplicht.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor industriële bedrijfspanden is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten binnenkort (2023) verplicht milieulabel C hebben.
 • In publieke panden van meer dan 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in hoe energiezuinig een woning is. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe hoger de score op het woninglabel. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A & B (zeer milieuvriendelijk) en loopt op tot F / G (erg onzuinig).

Is het energielabel verplicht?
Ja, als je jouw huis verkoopt of verhuurt moet je inzicht bieden in wat het definitieve energielabel is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Voor een definitief label moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Neerloon laten langskomen. Op www.Qbis.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. De vakman zal thuis langskomen en loopt alle onderdelen van het huis na. Deze specialist berekent de energieprestaties en registreert deze in de database EP-Online. Je krijgt een email met alle documenten en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Oss).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een adviseur houdt rekening met het jaar waarin het huis is gebouwd, woningtype, oppervlakte en belangrijke aspecten zoals kozijnen (hout/kunststof) + ramen, hoe de woning geïsoleerd is, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Aan de hand van deze inspectie kan uitgerekend worden hoeveel gas en stroom benodigd is voor het opwarmen en koelen van het huis en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Tenslotte wordt het labelletter geregistreerd.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De kosten van een energielabel variëren tussen de €120,00 – €435,00. De investering wordt bepaald door type woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de informatie die voorhanden is (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Neerloon kan je goedkoper doen door enkele energiebedrijven onder elkaar te zetten die hun dienst aanbieden binnen de provincie Groningen.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor check je Energielabel.nl. Kies het type woning en vul jouw postcode (5356) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Belangrijk: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen geldig document en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief milieulabel. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Neerloon opvragen.

Plaats een reactie