Energielabel Sinderen

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Sinderen? Vanaf 1 januari 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Het informatielabel toont hoe zuinig jouw woning is en toont handige verbeterpunten om de energierekening verder terug te dringen. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Sinderen verplicht. Op onze vergelijkingssite bieden wij praktische informatie over het checken en aanvragen van het keurmerk. Daarnaast kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en kan je aan de slag met tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A of B (heel zuinig) t/m F of G (zeer onzuinig).
 • De laatste jaren kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Sinderen die de kenmerken van de woning bekijkt en het label registreert.
 • Het keurmerk – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost tegenwoordig tussen de €120,00 en €445,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Sinderen

Het energielabel geeft inzicht in de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle woningen in Nederland kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. In de situatie waarbij het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan heb je een definitief energielabel nodig. Sinds 2021 is er een nieuwe manier dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet nu een vakbekwame energieadviseur laten komen. Deze expert komt langs en analyseert de actuele situatie op energiegebied. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. In het gedeelte hieronder bekijk je hoe jij een voordelig energielabel in Sinderen kunt regelen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl vind je verschillende deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Zoek op adresgegevens (7065) om een erkend deskundige in Sinderen te zoeken.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Ga vervolgens verder naar een energie-specialist en plan een afspraak in. Het is handig als je alle benodigde details van het huis kunt laten zien. Onder andere bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. De inspectie

  Deze erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Sinderen komt met een eindoordeel en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Het label via internet bekijken

  Nadat de calculatie is afgerond wordt er een PDF toegestuurd van het keurmerk met daarin uitleg en concrete verbeterpunten. Het label is 10 jaar geldig en dien je te overhandigen verkoop- of verhuur van de woning. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Bekijk energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

De kosten van een energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €140,00 – €435,00. In het schema hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Sinderen. Wil je dit direct regelen? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Je vind hier ook adviseurs in Silvolde, Terborg, Heelweg, Westendorp en Varsseveld. De uiteindelijke tarieven worden berekend middels meerdere factoren.

 1. Categorie huis (hoekwoning, villa, tussenwoning, vrijstaand, appartement).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
WoningtypeM2 woonoppervlakteGeschatte kosten
Appartement55 m2€ 176,00
Rijtjeswoning110 m2€ 211,00
Geschakelde woning150 m2€ 278,00
Villa175 m2€ 372,00
Gemiddelde kosten woninglabel Sinderen.

De beste energieadviseurs in Sinderen vergelijken

Snel en simpel zo’n definitief energielabel aanvragen? Daarvoor maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Sinderen. Het adres om deze vakmannen te treffen is CentraalregisterTechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. In deze database tref je deskundige specialisten (BRL9500). Om snel iets af te spreken doorzoek je hieronder een overzicht met erkende specialisten waar je vrij eenvoudig een milieulabel kunt regelen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Heb jij een label E, F of G woning, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Door middel van energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning renoveren naar een woning met label B. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Daarmee geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. In het vervolgtraject ga je aan de slag met de opties voor energie opwekken. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel F.

Noot: Via het overheidsinitiatief https://www.verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – praktische verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Check de potentiële besparing.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Sinderen

 • Een “groene” woning en besparen op de energierekening.
 • Een prettig klimaat in huis: geen tocht meer bij de ramen.
 • Een B- of A woning is goed voor het milieu.
 • Woningwaarde stijgt tot wel 20%.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • Je kunt profiteren van meerdere subsidies als je kiest voor isolatie en andere duurzame verwarmingsbronnen.
 • De energiecoach in Sinderen is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2011 – 2024Verduurzaam onzuinige apparaten en kiest voor een WTW.
Label B1998 – 2009Plaatsen van zonnepanelen en/of een warmtepomp.
Label C1986 – 2000Triple glas op woon- en slaapkamer + zonnepanelen.
Label D1972 – 1981Thermografische scan om isolatie te optimaliseren.
Label E1967 – 1978Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie met zonnepanelen.
Label F1948 – 1965Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.
Label Gt/m 1933Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk experts en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Isoleer je woning

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een zuinig huis. Door goede woningisolatie toe te passen vermijd je dat warme lucht de woning ontglipt. Hierdoor ben je minder kwijt aan stookkosten en profiteer je van een aangenaam wooncomfort. Waar je het beste kunt beginnen wordt bepaald door de huidige staat van de woning. Het bouwjaar van het huis zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of warmtescan toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In de lijst hieronder krijg je inzicht in de gemiddelde besparingen voor een doorsnee woning met een normale hr combiketel.

Manier van isolerenPrijzenGasbesparing (jaar)Besparing in €
Dakisolatie€3000 – €5800800 m3€520
Vloerisolatie€1800 – €3600310 m3€202
Spouwmuurisolatie€1200 – €2300955 m3€621
HR++ glas€1700 – €2800405 m3€263,25
Kosten en opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Zodra jouw woning goed geïsoleerd is, moet je zeker stellen dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is cruciaal voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een optimaal klimaat in huis waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt gebruik van de warme ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Een huis verwarmen is voor veel mensen een kostenpost. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Kies voor een duurzaam alternatief die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. Onderstaand vind je een aantal systemen.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone product dat de woning verwarmt op elektriciteit.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren op het dak zijn aangesloten op een gesloten leidingsysteem.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Zonnepanelen op je dak

Nadat je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De totale stroom kan je helemaal zelf genereren door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €5000 en verdien je snel terug, vaak al binnen 6,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Voor deze zonnestroom ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-sinderen-7065

Energielabel voor bedrijven

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor bij verhuur, verkoop en oplevering van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. Deze verordening is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoren, scholen, hotels, en publiek toegankelijke panden zoals een bibliotheek. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorplekken? Op dat moment moet het pand per 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Daarnaast moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die actief zijn in openbare gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Bekijk ook onze pagina met informatie over Energieleveranciers.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een kantoorgebouw moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten met ingang van 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In grotere publieke ruimtes van 250m2 of groter moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Een energielabel biedt duidelijkheid over het energieverbruik van een woning. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, des te groener je woninglabel. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A of B (zeer milieuvriendelijk) tot en met G (relatief hoog gebruik).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, op het moment je een woning wilt verkopen of verhuren moet je aan kunnen tonen wat de erkende deskundige van de woning vond. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Voor een erkend label moet je een deskundige energiedeskundige in Sinderen bij je thuis laten komen. Door gebruik te maken van Qbis.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. De deskundige komt bij je thuis en loopt alle onderdelen van het huis na. Hij of zij bepaalt het uiteindelijke label het registreert het definitieve label in de EP-online database. De dossierstukken krijg je per mail en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Oude IJsselstreek).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
Een deskundige controleert het bouwjaar van het gebouw, het soort woning, woonoppervlakte en ook naar specifieke zaken als ramen en kozijnen, de toegepaste isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Op basis daarvan wordt opgesteld hoeveel energie nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van woonunit en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Uiteindelijk wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De prijzen van het energielabel komen uit tussen de €190,00 – €450,00. De verwachte prijs heeft te maken met het woonoppervlakte, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Sinderen kan je goedkoper doen door diverse energieadviseur te benaderen die hun dienst aanbieden binnen de provincie Gelderland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om dit te bekijken bezoek je de website www.energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en vul de postcode (7065) en het huisnummer in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Belangrijk: is het een voorlopig energielabel? Dit telt niet als officieel woninglabel en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief milieulabel. Zoek het snel uit: energielabel huis Sinderen opvragen.

Plaats een reactie