Energielabel Wanroij

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Wanroij? Per 1 januari 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Het keurmerk toont hoe energiezuinig een woning is en geeft belangrijke mogelijkheden om de woning duurzamer te laten worden. Gaat jouw woning in de verkoop? Dan is een definitief energielabel in Wanroij verplicht. Op onze energielabel-vergelijker tref je aanvullende informatie over hoe je het label aanvraagt. In aanvulling daarop is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en bieden wij nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A of B (maximaal zuinig) t/m F & G (erg onzuinig).
 • De laatste jaren kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Wanroij die de hele woning bekijkt en het label bepaalt.
 • Het certificaat – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost tussen de €195,00 & €450,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Wanroij

Een energielabel biedt duidelijkheid over de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle woningen in Nederland kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Indien jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Vanaf 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet verplicht een officiële energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze energie-deskundige moet fysiek bij je thuis komen en neemt de woning op. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. Onderstaand check je hoe jij een voordelig energielabel in Wanroij aanvraagt.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Zoek op adresgegevens (5446) om een erkend deskundige in Wanroij te zoeken.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Tik op een energiedeskundige en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle actuele gegevens van het huis kunt laten zien. Denk aan bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. De inspectie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis langs om de inspectie van de woning te doen. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Wanroij bepaalt het uiteindelijke label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Je label opzoeken

  Na registratie krijg je een digitaal document (PDF) van het keurmerk met een toelichting en suggesties om de woning te verduurzamen. Het label is 10 jaar geldig en moet je ook aanbieden verkoop- of verhuur van de woning. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Vind de beste energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Kosten van een energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel schommelen tussen de €100,00 en €370,00. In het bijgesloten overzicht bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Wanroij. Wil je dit direct regelen? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Landhorst, Haps, Oeffelt, Linden en Gassel. De uiteindelijke prijzen hangen af van een aantal variabelen.

 1. Type en leeftijd huis (appartement, twee-onder-een kap, vrijstaand, tussenwoning, hoekwoning).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
WoningWoonruimte (m2)Tariefschatting
Appartement50 m2€ 171,00
Rijtjeshuis100 m2€ 223,00
2-onder-1-kap150 m2€ 291,00
Vrijstaand175 m2€ 363,00
Actuele kosten woninglabel Wanroij.

Alle energieadviseurs in Wanroij vergelijken

Binnenkort het definitieve energielabel aanvragen? Om dit te realiseren moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Wanroij. De juiste plek om een adviseur te vinden is www.centraalregisterTechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Hier staan alle namen en gegevens van erkend deskundige inspecteurs (BRL9500). Voor jouw gemak bekijk je in de lijst hieronder meerdere erkende bureaus waar je eenvoudig een milieulabel kunt regelen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan om je woning te verduurzamen

Heb je een ongunstig energielabel, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw transformeren naar een groen label (A, B of C). Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Op die manier is het zeker dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Pas daarna ga je aan de slag met energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Lees hier ook meer informatie over Goedkoopste energielabel.

Adviezen: Via de website van de overheid Verbeteruwhuis.nl check je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – gerichte verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

Het belang van een zuinig energielabel woning Wanroij

 • Een milieuvriendelijke woning met een lagere energierekening.
 • Een optimale leefomgeving: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een label B- of A woning is goed voor het milieu.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • De overheid verstrekt verschillende subsidies wanneer je investeert in een groener label.
 • De energiecoach in Wanroij is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2013 – 2024Nul-op-de-meter dankzij zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2002 – 2006Zonnepanelen laten leggen of een warmtepomp-installatie.
Label C1986 – 2003Focus op muurisolatie en verbeteringen aan het dak.
Label D1971 – 1983Het isoleren van cv leidingen.
Label E1966 – 1976Isoleren, zonnepanelen en een nieuwe HR-ketel.
Label F1948 – 1970Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.
Label Gt/m 1931Isoleren en plaatsen van dubbelglas.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk adviseurs en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Isoleren

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een energiezuinige woning. Door de muren, vloer en het dak te isoleren voorkom je dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Zo worden de stookkosten een stuk gunstiger en krijg je een aangenaam en prettig klimaat. Waar je moet starten ligt aan de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het bouwjaar van de woning kan deels bepalen wat deze staat is. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of warmtescan kan de probleempunten goed blootleggen. In onderstaand schema krijg je inzicht in de gemiddelde besparingen bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hoogrendementsketel.

Manier van isolerenTarievenGasbesparing (jaar)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3700 – €56001080 m3€734
Vloerisolatie€2000 – €3400365 m3€248
Spouwmuurisolatie€1200 – €2300920 m3€626
HR++ glas€1950 – €2900380 m3€258,4
Kosten en baten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Wanneer je huis een goede isolatie heeft, moet je er zorg voor dragen dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is noodzakelijk voor een comfortabel klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een prettig klimaat in huis waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelende roosters: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met WTW: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

CV-ketel vervangen

Het verwarmen van de woning kost in de meeste huizen veel gas. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Overweeg een groen alternatief die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. Hieronder bekijk je de meeste populaire optie.

 • Moderne HR-combiketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Kies voor zonnepanelen

Nadat je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De benodigde energie kan je helemaal zelf opwekken door zonnepanelen te laten leggen. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen kost gemiddeld €4200 en verdien je snel terug, vaak al binnen 6 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Voor deze zonnestroom ontvang je dezelfde prijs als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-wanroij-5446

Goedkoop energielabel voor een bedrijfspand aanvragen

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze verordening is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, zwembaden, hotels, en publiek toegankelijke panden zoals verpleeghuizen. Is het gebouw groter dan 100m2, en dient ten minste 50% als kantoorruimtes? In dat kader moet het gebouw begin 2023 ten minste energielabel C hebben. Daarbij moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die actief zijn in openbare gebouwen van meer dan 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld naast de receptie. Op deze website lees je ook alles over Energielabel berekenen.

 • Bij officiële transactiemomenten van een kantoorgebouw is zo’n energielabel een vereiste.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor panden met een industriefunctie is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten binnenkort (2023) beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes van meer dan 250 m2 moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

Veelgestelde vragen woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de energieprestatie van een woning. Hoe minder energie benodigd is, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A & B (zeer milieuvriendelijk) en gaat verder tot G (rood, hoog verbruik).

Is het energielabel verplicht?
Ja, als je een gebouw verkoopt of verhuurt moet je aan kunnen tonen welk energielabel de woning heeft. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Heb je geen geldig label, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Daarvoor moet je een bevoegde energiedeskundige in Wanroij langs laten komen. Op www.Qbis.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. De specialist komt langs en neemt de woning op. Deze specialist berekent het label en voert deze ook in de database EP-online in. De dossierstukken krijg je per mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Sint Anthonis).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De inspecteur controleert het jaar waarin het gebouw is neergezet, het type woning, m2 woonruimte en andere woningkenmerken zoals kozijnen (hout/kunststof) + ramen, mate van isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Met deze details berekent de deskundige wat de benodigde energie capaciteit is voor het leveren van warm water en de verwarming van het object en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Daarna zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Hoe duur is een energielabel?
De tarieven van je energielabel komen uit tussen de €170,00 & €385,00. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het woonoppervlakte, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Wanroij is over het algemeen gunstiger door veel adviseurs naast elkaar te zetten die hun werkgebied hebben liggen rondom de provincie Noord-Brabant.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om dit in te zien kan je een kijkje nemen op het platform energielabel.nl. Selecteer je type woning en vul de postcode (5446) plus het huisnummer in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Waarschuwing: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit telt niet als officieel woninglabel en kan je dus niet gebruiken. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitieve status. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Wanroij opvragen.

Plaats een reactie