Energielabel Landhorst

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Landhorst? Sinds een aantal jaren moet elke woning een energielabel hebben. Dit woninglabel geeft aan hoeveel energie jouw woning verbruikt en toont praktische verbeterpunten om de woning duurzamer te laten worden. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Landhorst verplicht. Op dit informatieplatform ontdek je uitgebreide informatie over het aanvragen van jouw label. Daarnaast kan je hier energieadviseurs vergelijken en tref je hier een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

  • Het energielabel laat zien hoe zuinig jouw woning is, en hoe je dit kunt verbeteren.
  • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
  • Er zijn 7 labels: Energielabel A/B (maximaal zuinig) t/m F/G (zeer hoog verbruik).
  • Vroeger kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
  • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Landhorst die jouw woning opneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
  • Het document – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost gemiddeld tussen de €145,00 en €360,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Landhorst

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van een woning. Alle mensen met een woning kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. In de situatie waarbij jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel hebben. In 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet om die reden een officiële energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze energie-vakman komt bij je thuis en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. In het volgende overzicht lees je hoe jij een voordelig energielabel in Landhorst kunt regelen.

5-stappenplan energielabel aanvragen

  1. Kom in contact met een energiedeskundige

    Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle bekwame energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Vul je postcode in (5445) om een erkend deskundige in Landhorst op te vragen.

  2. Zorg voor goede voorbereiding

    Klik door naar een energie-expert en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Zorg dat je zoveel mogelijk gegevens van de woning paraat hebt. Met name bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

  3. Bezoek en berekening

    De erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

  4. Vaststellen van het label

    De EP-adviseur in Landhorst komt met een eindoordeel en voert deze ook in de database EP-online in.

  5. Online label inzien

    Na registratie krijg jij per mail een PDF van het document met een uitgebreide samenvatting en verbetermogelijkheden. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Vergelijk energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Gemiddelde kosten energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel variëren tussen de €175,00 & €415,00. In de tabel hieronder bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Landhorst. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Haps, Oeffelt, Linden, Gassel en Beers. De geschatte prijzen wordt bepaald door de volgende aspecten.

  1. Categorie huis (vrijstaand, twee-onder-een kap, appartement, villa, tussenwoning).
  2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
  3. De beschikbare documentatie (tekeningen en facturen van renovaties).
  4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
WoningtypeM2 woonruimteTarieven
Appartement55 m2€ 163,00
Rijtjeswoning125 m2€ 211,00
Geschakeld huis145 m2€ 276,00
Vrijstaand185 m2€ 374,00
Gemiddelde kosten woninglabel Landhorst.

Alle energieadviseurs in Landhorst vergelijken

Snel en simpel een definitief energielabel aanvragen? Op dat moment ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Landhorst. Het adres om een adviseur te vinden is www.centraalregistertechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. In deze database kom je in contact met bekwame deskundigen (BRL9500). Voor een voordelige keuze bekijk je in de lijst hieronder meerdere erkende bureaus waar je direct een afspraak kunt maken voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Energieprestaties van mijn woning verbeteren

Heb je een ongunstig energielabel, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Met een focus op energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning vergroenen tot een woning met label B. In de regel begint men altijd met isoleren. Zodoende geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Bij de fase daaropvolgend leg je de nadruk op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Je leest hier ook alle informatie over Energielabel aanvragen.

Adviezen: Via het overheidsinitiatief https://www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – concrete verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Landhorst

  • Een “groene” woning met een lagere energierekening.
  • Een gezonde leefomgeving: geen last van koudeval en/of tocht.
  • Een energielabel A of B woning hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
  • Huizen met een groen label zijn meer waard.
  • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
  • Er bestaan verschillende subsidies voor het verduurzamen van jouw woning.
  • De energiecoach in Landhorst kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2011 – 2024Stap volledig van het gas af en warmteopslag.
Label B1998 – 2009Zonnepanelen laten leggen of een warmtepomp-installatie.
Label C1987 – 2002driedubbel of HR+++ glas met zonnepanelen.
Label D1976 – 1983Probeer te beginnen met een goede vloerisolatie.
Label E1968 – 1979Grondig isoleren en leggen van zonnepanelen.
Label F1949 – 1970Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1944Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Bekijk alle aanbieders en regel het nog deze week

Isoleren

Isolatie is van onschatbare waarde voor een milieuvriendelijke woning. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte vermijd je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Hierdoor gaan je stookkosten direct omlaag en geniet je van een aangenaam wooncomfort. Waar je het beste kunt beginnen hangt af van de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het jaar waarin de woning is neergezet zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of warmtescan toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In de lijst hieronder tref je de te verwachten besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hr combiketel.

IsolatiePrijsBesparing GasBesparing in €
Dakisolatie€3700 – €53001075 m3€720
Vloerisolatie€2000 – €3700360 m3€241
Spouwmuurisolatie€1450 – €2100915 m3€613
HR++ glas€1700 – €3000375 m3€251,25
Tarieven en besparingen bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Zodra jouw woning goed geïsoleerd is, is het aan te raden dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een aangenaam leefklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een prettig leefklimaat, zonder al te veel warme te verliezen.

  • Zelfregelend rooster: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
  • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
  • Balansventilatie met warmte terugwin unit: volledig automatische aan- en afzuiging van de lucht.
  • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt gebruik van de warme ventilatielucht om je huis te verwarmen.

Alternatieven van de CV-ketel

De centrale verwarming vergt veel energie, met name gas. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing om je woning warm te stoken zonder gas. In de volgende opsomming vind je de belangrijkste voorbeelden.

  • Innovatieve hoogrendementsketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
  • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
  • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of water en kan de woning verwarmen.
  • Zonneboiler: gesloten systeem waarbij zonnecollectoren het water verwarmen.
  • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Kies voor zonnepanelen

Zodra je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De benodigde energie kan je helemaal zelf genereren door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

  • Zonnepanelen vangen het zonlicht op en zetten dit om in elektrische energie.
  • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4200 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 8 jaar.
  • De ongebruikte stroom kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Over dit stukje stroom krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-landhorst-5445

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor bij verkoop, verhuur en oplevering van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. De noodzaak is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, sporthallen, warenhuizen, en openbare panden zoals bibliotheken. Betreft het een pand groter dan 100m2, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorplekken? In dit scenario is het plicht dat deze gebouwen in 2023 ten minste energielabel C hebben. Bovendien moeten organisaties die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld bij de ingang. Bekijk ook informatie over Energielabel verbeteren.

  • Bij de notariële overdracht van zakelijke gebouwen moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
  • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
  • Voor opslagruimtes en loodsen gelden andere regels.
  • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten met ingang van 2023 ten minste milieulabel C hebben.
  • In publieke panden met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel geeft een indicatie van de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A & B (heel zuinig) en loopt op tot F / G (heel onzuinig).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, als jij een woning in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je kunnen aantonen welk energielabel het huis toegekend is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Kan je geen geldig label aantonen, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Hiervoor moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Landhorst laten komen. Aan de hand van QBIS.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. Een expert moet fysiek bij je thuis komen en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. De adviseur stelt het label vast en legt deze vast in de EP-online database. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Sint Anthonis).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
De expert controleert de bouwperiode, het soort huis, de grootte en overige onderdelen als HR ++ glas en kozijnen, type isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Met deze details berekent de deskundige hoeveel energie nodig is voor de centrale verwarming van woonunit en wat het aandeel van duurzame energie is. Daarna wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Hoe duur is een energielabel?
De prijzen van het energielabel schommelen tussen de €120,00 & €435,00. De definitieve prijs wordt bepaald door de grootte van de woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de beschikbare documentatie (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Landhorst is het voordeligst te realiseren door veel adviseurs naast elkaar te zetten die diensten leveren in de provincie Noord-Brabant.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit in te zien surf je naar het platform energielabel.nl. Kies het type woning en voer jouw postcode (5445) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Let op: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit telt niet als officieel woninglabel en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief label. Bekijk het direct online: energielabel huis Landhorst opvragen.

Plaats een reactie