Energielabel Tienhoven

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Tienhoven? Sinds een aantal jaren moet elke woning een energielabel hebben. Dit keurmerk geeft aan hoe energiezuinig jouw huis is en geeft handige verbeterpunten om de woning nog energiezuiniger te maken. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Tienhoven verplicht. Op onze energielabel-vergelijker vind je aanvullende info over de aanvraag van een nieuw label. Tevens bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en hebben wij handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A/B (heel milieuvriendelijk) t/m F/G (niet milieuvriendelijk).
 • De laatste jaren kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Tienhoven die jouw huis opneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het informatielabel – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost tegenwoordig tussen de €180,00 – €395,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Tienhoven

Een energielabel biedt duidelijkheid over de energiezuinigheid van een woning. Alle woningeigenaar ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Zodra jij de woning gaat verhuren over verkopen, moet je het definitieve energielabel regelen. Sinds kort is er een nieuwe manier waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet dus een bekwame energieadviseur thuis uitnodigen. Deze specialist moet fysiek bij je thuis komen en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. In het gedeelte hieronder bekijk je hoe jij het voordelig energielabel in Tienhoven kunt regelen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare erkend deskundige energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Neem als basis je postcode (3612) om een erkend deskundige in Tienhoven te contacteren.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Informeer bij een van de aangesloten adviseurs en kies een dag en tijdstip. Het is belangrijk dat je alle relevante informatie van het huis kunt laten zien. Denk aan bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Bezoek op locatie

  De erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en doorloopt een lange lijst met punten. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Tienhoven maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Wanneer alles achter de rug is krijg je een digitaal document (PDF) van de energie index met alle resultaten en opties om de woning zuiniger te maken. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet jij kunnen tonen bij de verkoop van de woning. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Een particulier energielabel nodig?

Bekijk energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Kosten definitief energielabel vergelijken

De kosten van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €120,00 & €350,00. In de tabel hieronder bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Tienhoven. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Oud Zuilen, Maarssen, Harmelen, Zegveld en Kamerik. De definitieve tarieven kunnen berekend worden d.m.v. een aantal variabelen.

 1. De grootte van de woning (villa, vrijstaand, tussenwoning, hoekwoning, twee-onder-een kap).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
Categorie woningM2 woonoppervlakteTarieven
Studio/Appartement80 m2€ 163,00
Tussenwoning120 m2€ 217,00
Geschakeld huis160 m2€ 280,00
Vrijstaand185 m2€ 350,00
Prijzen woninglabel Tienhoven.

Toonaangevende energieadviseurs in Tienhoven vergelijken

Zo snel mogelijk zo’n definitief energielabel aanvragen? In dat geval ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Tienhoven. De website om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is CentraalregisterTechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. Hier staan alle namen en gegevens van gecertificeerde specialisten (BRL9500). Voor jouw gemak bekijk je in de lijst hieronder meerdere erkende bureaus waar je gemakkelijk een certificaat kunt regelen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzamer wonen in 4 stappen

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Met een focus op energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning verduurzamen tot een label A/B/C huis. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Op die manier geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Pas als het huis goed geïsoleerd is kijk je pas naar eigen energieopwekking. Of klik door voor meer informatie over Energie-Index (Ei).

Tip: Op de informatieve website Verbeteruwhuis.nl check je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – concrete verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Tienhoven

 • Een zuinig huis en een structureel lage energierekening.
 • Een prettig leefklimaat: geen koude tocht in de buurt van de ramen.
 • Een B- of A woning stoot minder CO-2 uit.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • De regering biedt veel subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Tienhoven kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2010 – 2024Met warmtepomp en zonnepanelen een energieneutrale woning.
Label B2001 – 2006Een warmtepomp en/of zonnepanelen laten installeren.
Label C1988 – 1999Laat een zonneboiler plaatsen indien je daar ruimte voor hebt.
Label D1973 – 1981Isolatie van cv-leidingen in onverwarmde ruimtes.
Label E1970 – 1978Isoleren en verwarmingsketel vervangen en zonnepanelen.
Label F1949 – 1968Dak-, vloer- en muurisolatie en dubbelglas.
Label Gt/m 1942Nieuwe ketel en isoleren.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk adviseurs en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Isolatie van je woning

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een warme en zuinige woning. Door de muren, vloer en het dak te isoleren vermijd je dat de warmte je huis weer verlaat. Zo ben je minder kwijt aan stookkosten en profiteer je van een aangenaam klimaat in huis. Waar je moet starten wordt bepaald door de huidige staat van de woning. Het jaar waarin de woning is neergezet zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat de warmtelekken van uw woning zien. In de lijst hieronder bekijk je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hr combiketel.

IsolatiePrijzenGasbesparingBesparing in €
Dakisolatie€3900 – €5900990 m3€733
Vloerisolatie€1400 – €3600250 m3€185
Spouwmuurisolatie€1350 – €2150800 m3€592
HR++ glas€1800 – €2900415 m3€307,1
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Wanneer je huis een goede isolatie heeft, moet de focus liggen op het feit dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een optimale leefomgeving, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Zelfregelend rooster: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: warmt koude lucht van buiten op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Een huis verwarmen vergt veel energie, met name gas. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Kies voor een duurzaam alternatief waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In de lijst hieronder vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Nieuwe HR107 ketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: werkt op stroom en koppel je aan de CV-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een woning verwarmen met energie uit lucht, bodem of grondwater.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Zonnepanelen plaatsen

Op het moment dat je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De benodigde energie kan je op een duurzame manier opwekken met zonnepanelen op het dak. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4300 en verdien je terug in 8 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Voor deze zonnestroom krijg je dezelfde prijs als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-tienhoven-3612

Energielabel voor bedrijfspanden

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfspand vanaf 50m2. De regelgeving is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, universiteiten, pensions, en openbare panden zoals een station. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en dient ten minste 50% als kantoorplekken? In dat kader moet het gebouw begin 2023 minimaal een energielabel C hebben. Bovendien moeten bedrijven en organisaties die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Bekijk ook informatie over Erkend deskundige.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van kantoorpanden moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten in 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In publieke gebouwen van minimaal 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Veelgestelde vragen woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabels biedt inzicht in de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, des te groener je woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A/B (heel zuinig) tot F of G (zeer hoog verbruik).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, als jij een woning wilt verkopen of verhuren dan moet je aantonen wat het label is van jouw huis is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Doe je dit niet, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Daarvoor moet je een bevoegde energiedeskundige in Tienhoven vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Op de website Qbis.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. Een adviseur zal thuis langskomen en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Deze persoon berekent de energieprestaties en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Stichtse Vecht).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
De expert kijkt naar het bouwjaar van de woning, het soort huis, woonoppervlakte en andere aspecten als HR ++ glas en kozijnen, de mate van isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. D.m.v. van deze gegevens kan worden berekend hoeveel gas en stroom benodigd is voor het leveren van warm water en de verwarming van het appartement en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Uiteindelijk krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De prijzen van een energielabel variëren tussen de €130,00 – €385,00. De prijsindicatie heeft te maken met het type woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Tienhoven is het voordeligst te realiseren door verscheidene energieadviseur onder elkaar te zetten die hun dienst aanbieden in en rondom de provincie Utrecht.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om dit te bekijken check je www.energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en vul de postcode (3612) en het huisnummer in de zoekbalk in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Belangrijk: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen formeel label en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief woninglabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Tienhoven opvragen.

Plaats een reactie