Energielabel Zegveld

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Zegveld? Vanaf 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Dit milieulabel geeft een indicatie van hoe energiezuinig jouw woning is en biedt belangrijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Zegveld verplicht. Op onze vergelijkingssite tref je nuttige info over het aanvragen van jouw label. Tevens kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en vind je een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Het is een vereiste bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A & B (groen label) t/m F en G (relatief hoog gebruik).
 • Vroeger kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Zegveld die jouw woning opneemt en het label vastlegt.
 • Het document – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost je ongeveer tussen de €175,00 – €435,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Zegveld

Het energielabel vertelt iets over de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle woningen in Nederland kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Indien jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel hebben. Sinds 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet verplicht een vakbekwame energieadviseur laten komen. Deze specialist komt langs en inspecteert de gehele woning. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. Onderstaand leggen wij uit hoe je het voordelig energielabel in Zegveld aanvraagt.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle erkend deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (3474) om een erkend deskundige in Zegveld op te vragen.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Kies een energie-expert en maak een afspraak. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je de belangrijke gegevens van het gebouw beschikbaar hebt. Met name bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. De inspectie

  Deze erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Zegveld rekent alles door, bepaalt het label en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Database met labels bekijken

  Na registratie krijg je een digitaal document (PDF) van het certificaat met daarbij de specificaties en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Het label is 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Bekijk energieadviseurs en regel het snel

Kosten definitief energielabel vergelijken

De prijzen van een definitief energielabel schommelen tussen de €125,00 & €415,00. In de tabel hieronder tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Zegveld. Wil je dit direct regelen? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Of bekijk adviseurs in Kamerik, Hekendorp, Waarder, Driebruggen en Papekop. De tarieven komen tot stand door velerlei variabelen.

 1. Het woningtype (appartement, villa, twee-onder-een kap, vrijstaand, hoekwoning).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De energiecoach die jij kiest.
WoningtypeWoonruimte (m2)Tarieven
Klein appartement65 m2€ 164,00
Tussenwoning120 m2€ 204,00
Hoekwoning155 m2€ 294,00
Villa180 m2€ 351,00
Kostenoverzicht woninglabel Zegveld.

Toonaangevende energieadviseurs in Zegveld vergelijken

Snel en simpel een definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen contacteer je een erkend deskundige energielabel Zegveld. Het portaal om betrouwbare specialisten in te huren is CentraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Op deze plek kom je in contact met deskundige inspecteurs (BRL9500). Voor een voordelige keuze doorzoek je hieronder diverse (landelijke) experts waar je vrij eenvoudig een woninglabel kunt aanvragen tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je woning verduurzamen in 4 stappen

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis verbouwen naar een label A/B/C woning. De basis is altijd een goede isolatie. Daardoor weet je zeker dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. In de volgende stap ga je juist verder in op het opwekken van eigen energie. Je kunt hier ook meer vinden over Voorlopig energielabel.

Let op: Via het overheidsinitiatief Verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Zegveld

 • Een zuinig huis en een structureel lage energierekening.
 • Een prettig binnenklimaat: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Het woninglabel A of B stoot minder CO-2 uit.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • De regering biedt gunstige subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in Zegveld kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2011 – 2024Volledig elektrische warmtepomp + zonnepanelen plaatsen.
Label B2002 – 2008Plaatsen van zonnepanelen en/of een warmtepomp.
Label C1988 – 2004Laat een zonneboiler plaatsen indien je daar ruimte voor hebt.
Label D1975 – 1981Probeer te beginnen met een goede vloerisolatie.
Label E1969 – 1979Grondig isoleren en leggen van zonnepanelen.
Label F1949 – 1965Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1930Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vind de goedkoopste aanbieder en regel het nog deze week

Isoleren van de woning

Isolatie is altijd de basis van een “groene” woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren vermijd je dat de warmte in jouw woning zomaar verdwijnt. Op die manier zullen de stookkosten verminderen en krijg je een aangenaam leefklimaat. Waar je als eerste moet beginnen is vooral afhankelijk van hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het bouwjaar van het huis kan deels bepalen wat deze staat is. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In het schema hierna krijg je inzicht in de te verwachten besparing bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hoog rendement ketel.

Isolatie optiesKostenBesparing gas (m3)Energiebesparing
Dakisolatie€3700 – €5600970 m3€679
Vloerisolatie€1100 – €3600430 m3€301
Spouwmuurisolatie€1300 – €2450780 m3€546
HR++ glas€1950 – €2600395 m3€276,5
Onkosten en opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Indien de isolatie in huis voldoende is, is het noodzakelijk dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een optimale leefomgeving waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: door middel van roosters altijd voldoende frisse lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met WTW: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het verwarmen van een woning kost veel energie (vooral veel gas). Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. Hieronder bekijk je de meeste populaire optie.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Tot wel 15% efficiënter dan een traditionele gasketel.
 • Een hybride warmtepomp: een samenwerking tussen de CV-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of het grondwater en maakt hier warmte van.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Zonnepanelen aanschaffen

Wanneer je jouw woning hebt geoptimaliseerd weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De stroom die je nu nodig hebt kan je zelf genereren door te investeren in zonnepanelen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken op basis van zonlicht elektriciteit op.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen koop je vanaf €5000 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Daarvoor ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-zegveld-3474

Voordelig energielabel voor bedrijfspandEen actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk bij verkoop, verhuur en oplevering van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze verordening geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, sportfaciliteiten, cafés, en publiek toegankelijke gebouwen zoals ziekenhuizen. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoor? In dat geval moeten deze panden per 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Bovendien moeten (overheids)organisaties die werkzaam zijn in publieke ruimtes van minimaal 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Bekijk ook onze pagina met informatie over Bouwkundige keuring.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een bedrijfspand ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor schuren en garages geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten per 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In publieke panden van meer dan 250 m2 moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel vertelt iets over hoe energiezuinig een woning is. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe hoger de score op het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A/B (erg milieuvriendelijk) tot en met de slechtste label F/G (niet milieuvriendelijk).

Is het energielabel verplicht?
Ja, als je een gebouw in de verkoop of verhuur gaat zetten moet je aan kunnen tonen wat het label is van jouw huis is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Beschik je niet over een label, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Voor dit document moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Zegveld thuis laten langskomen voor een onderzoek. Via het platform QBIS.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. Deze deskundige moet fysiek bij je thuis komen en neemt de woning op. Deze expert rekent alles door, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Je ontvangt het document als PDF en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Woerden).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
De specialist analyseert het jaar waarin het huis is gebouwd, het soort gebouw, het aantal m2 woonoppervlakte en ook naar specifieke zaken als wat voor glas er in de ramen zit, type isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Met deze details berekent de deskundige wat de benodigde energie capaciteit is voor het opwarmen en koelen van de woning en wat het aandeel van duurzame energie is. Uiteindelijk zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De tarieven van het energielabel komen uit tussen de €175,00 en €380,00. De investering ligt aan type woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Zegveld kun jij het beste doen door verschillende adviseurs naast elkaar te zetten die opereren in en rondom de provincie Utrecht.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige score te bekijken ga je naar de overheidswebsite energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en voer jouw postcode (3474) en het huisnummer in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Waarschuwing: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief label. Wacht niet langer: energielabel huis Zegveld opvragen.

Plaats een reactie