Energielabel Papekop

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Papekop? Sinds een aantal jaren heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Het keurmerk toont hoe energiezuinig een woning is en toont gerichte verbetermogelijkheden om het nog zuiniger te maken. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Papekop verplicht. Op ons energielabel-platform bieden wij aanvullende info over het checken en aanvragen van het keurmerk. Bovendien is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en kan je aan de slag met handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Het is verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A of B (zuinig) t/m F/G (rood, hoog verbruik).
 • De afgelopen jaren vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Papekop die jouw huis helemaal doorneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het label – inclusief concrete verbeterpunten – kost gemiddeld tussen de €110,00 en €390,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Papekop

Het energielabel geeft een indicatie van de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle mensen met een woning hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. In de situatie waarbij je jouw woning gaat verkopen of verhuren, moet je het definitieve energielabel regelen. Sinds kort is er een nieuw systeem waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet dus een officiële energieadviseur langs laten komen. Deze specialist moet fysiek bij je thuis komen bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. Hierna check je hoe je een voordelig energielabel in Papekop moet aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl vind je verschillende gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Het beste kun je een postcode gebruiken (3464) om een erkend deskundige in Papekop te traceren.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Contacteer een van de aangesloten adviseurs en kies een dag en tijdstip. Het is belangrijk dat je de belangrijke gegevens van het gebouw beschikbaar hebt. Bijvoorbeeld bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Bezoek en berekening

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis langs en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Papekop maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Je label opzoeken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest wordt er een PDF toegestuurd van het document inclusief een duidelijke onderbouwing en adviespunten. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en dien je over te dragen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Vergelijk energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

De actuele kosten van een energielabel

De kosten van een definitief energielabel komen uit tussen de €185,00 – €425,00. In het onderstaand overzicht bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Papekop. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Linschoten, Haarzuilens, De Meern, Vleuten en Snelrewaard. De geschatte prijzen worden gecalculeerd a.d.h.v. verscheidene variabelen.

 1. Type woning (appartement, villa, tussenwoning, twee-onder-een kap, hoekwoning).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
HuisGrootteGeschatte kosten
Klein appartement55 m2€ 165,00
Rijtjeshuis130 m2€ 213,00
Geschakelde woning165 m2€ 285,00
Villa200 m2€ 373,00
Kostenoverzicht woninglabel Papekop.

Toonaangevende energieadviseurs in Papekop vergelijken

Binnenkort zo’n definitief energielabel aanvragen? Daarvoor heb je nodig een erkend deskundige energielabel Papekop. De juiste plek om betrouwbare specialisten in te huren is centraalregisterTechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. In deze database vind je gecertificeerde experts (BRL9500). Om snel iets af te spreken bekijk je in de lijst hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je eenvoudig een woninglabel kunt aanvragen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Tips voor een lager energieverbruik

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis vergroenen tot een woning met label B. De basis is altijd een goede isolatie. Zodoende zorg je ervoor dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. In de volgende stap ga je juist verder in op het opwekken van eigen energie. Lees hier ook meer informatie over Energielabel voor bedrijven.

Advies: Op de onafhankelijke website https://www.verbeteruwhuis.nl check je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – verbeteropties voor een beter energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Papekop

 • Een energiezuinige woning met een lage energierekening.
 • Een prettig wooncomfort: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een B- of A woning beperkt de CO-2 uitstoot.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • Er gelden gunstige subsidies wanneer je er voor kiest om je woning te verduurzamen.
 • De energiecoach in Papekop kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2010 – 2024Warmtepomp om helemaal van het gas af te gaan.
Label B2002 – 2009Zonnepanelen, zonneboiler of (hybride) warmtepomp.
Label C1986 – 2004driedubbel of HR+++ glas met zonnepanelen.
Label D1972 – 1983De cv ketel vervangen voor een combiketel.
Label E1968 – 1976Isolatie, dubbel glas + HR-ketel en zonnepanelen.
Label F1951 – 1968Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1941Vloer- en spouwmuurisolatie en dubbelglas.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk de experts en regel het binnen 1 week

Isoleren

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een “groene” woning. Met grondige isolatie voorkom je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Zo dalen de stookkosten in de winter en realiseer je een prettig woonklimaat. Waar je moet starten met isoleren wordt bepaald door de huidige isolatiewaarden. Het jaar waarin het huis is gebouwd is vaak een goede indicator hiervoor. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In de lijst hieronder check je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hoog rendement ketel.

Soort isolatieInvesteringGasbesparingBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€3200 – €6000945 m3€614
Vloerisolatie€1000 – €3000405 m3€263
Spouwmuurisolatie€1450 – €2450755 m3€491
HR++ glas€2000 – €2500370 m3€240,5
Investering en opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Zodra je huis een goede isolatie heeft, is het noodzakelijk dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is cruciaal voor een aangenaam binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een prettig klimaat in huis, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Winddrukgeregelde roosters: Reageren slim op de wind en passen daar luchttoevoer op aan.
 • Losse ventilatieunit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: geen last meer van koude luchtstromen door de WTW unit.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het verwarmen van een woning is een kostbare aangelegenheid. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Overweeg een groen alternatief die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In de lijst hieronder bekijk je de meeste populaire optie.

 • Nieuwe HR107 ketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: een combinatie van je HR-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een woning verwarmen met energie uit lucht, bodem of grondwater.
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Investeer in zonnepanelen

Als je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De stroom die je nu nodig hebt kan je schoon en duurzaam opwekken met zonnepanelen op het dak. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost zo’n €4800 en verdien je terug in gemiddeld 6,5 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt gaat terug naar het net (salderen). Voor dit stukje krijg je dezelfde prijs als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-papekop-3464

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben bij verkoop, verhuur en oplevering van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De regelgeving is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als kantoorruimtes, sporthallen, pensions, en openbare gebouwen zoals verzorgingshuizen. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorruimtes? Op dat moment moet het pand vanaf 2023 minimaal energielabel C hebben. Tevens moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die werkzaam zijn in publieke ruimtes van 250m2 of groter het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Bekijk ook onze pagina met informatie over Voorlopig energielabel.

 • Bij de notariële overdracht van kantoorpanden is een energielabel verplicht.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor loodsen en productiehallen geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten binnenkort (2023) minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In openbare panden van minimaal 250 m2 moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat doet een energielabel?
Het energielabel geeft een indicatie van de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe beter het woninglabel van je huis is. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A & B (zeer milieuvriendelijk) en gaat verder tot G (slecht voor het milieu).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, wanneer jij het huis in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je laten zien welk energielabel de woning heeft. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Is er geen label bekend, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Voor dit document moet je een deskundige energiedeskundige in Papekop laten langskomen. Aan de hand van QBIS.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. Deze adviseur komt langs en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. De deskundige berekent het label en registreert deze in de database EP-Online. De dossierstukken krijg je per mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Oudewater).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De expert analyseert het jaar waarin het gebouw is neergezet, het type gebouw, grootte van de woning en andere woningkenmerken zoals wat voor glas er in de ramen zit, de isolatiewerkzaamheden, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Aan de hand van deze inspectie wordt vastgesteld hoeveel gas en stroom benodigd is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van het object en welk percentage zelf opgewekt wordt. Uiteindelijk krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat is de prijs van het energielabel?
De onkosten van het energielabel schommelen tussen de €200,00 & €430,00. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van type woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Papekop kan je goedkoper doen door verscheidene energiebedrijven te gaan vergelijken die werkzaam zijn binnen de provincie Utrecht.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Daarvoor bezoek je Energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en voer jouw postcode (3464) en het huisnummer in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Goed om te weten: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen formeel label en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief label. Bekijk het direct online: energielabel huis Papekop opvragen.

Plaats een reactie