Energielabel Linschoten

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Linschoten? Sinds een aantal jaren beschikt elke woning over een energielabel. Het certificaat geeft aan hoeveel energie jouw woning verbruikt en geeft handige verbeterpunten om het nog zuiniger te maken. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Linschoten verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl tref je nuttige info over het aanvragen van een nieuw keurmerk. Ook bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en bekijk je een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Het is noodzakelijk bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A/B (heel milieuvriendelijk) t/m F en G (hoog energieverbruik).
 • In het begin regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. Er geldt sinds 2021 andere wetgeving.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Linschoten die de kenmerken van de woning bekijkt en het label vaststelt.
 • Het certificaat – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost gemiddeld tussen de €130,00 & €435,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Linschoten

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle mensen met een woning kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. In de situatie waarbij het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Sedert 2021 is er een nieuwe manier wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet dus een deskundige energieadviseur uitnodigen. Deze vakman komt bij je thuis en analyseert de actuele situatie op energiegebied. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. Hieronder lees je hoe je het voordelig energielabel in Linschoten aanvraagt.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle erkend deskundige energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Het beste kun je een postcode gebruiken (3461) om een erkend deskundige in Linschoten te vergelijken.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Ga vervolgens verder naar een adviseur en bel of mail voor een afspraak. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle benodigde details van jouw huis paraat hebt. Denk aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Het onderzoek

  De erkend energiedeskundige komt thuis langs en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Linschoten komt met een eindoordeel en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Nieuwe label opvragen

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan wordt er een PDF toegestuurd van het informatielabel met alle resultaten en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Het label is 10 jaar geldig en moet je ook aanbieden aan een geïnteresseerde koper. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Bekijk energieadviseurs en regel het snel

Kosten definitief energielabel vergelijken

De onkosten voor een definitief energielabel komen uit tussen de €135,00 & €410,00. In het overzicht hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Linschoten. Wil je dit direct regelen? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Haarzuilens, De Meern, Vleuten, Snelrewaard en Polsbroek. De definitieve prijzen worden berekend middels een aantal onderdelen.

 1. Categorie woning (hoekwoning, tussenwoning, appartement, twee-onder-een kap, vrijstaand).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De energiecoach die jij kiest.
WoningOppervlakteKostprijs
Studio/Appartement80 m2€ 168,00
Rijtjeshuis125 m2€ 224,00
2-onder-1-kap160 m2€ 287,00
Villa200 m2€ 374,00
Kostenoverzicht woninglabel Linschoten.

Bekwame energieadviseurs in Linschoten vergelijken

Snel en simpel zo’n definitief energielabel aanvragen? Op dat moment contacteer je een erkend deskundige energielabel Linschoten. Het portaal om een adviseur te vinden is CentraalregisterTechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. Hier kom je in contact met gecertificeerde adviseurs (BRL9500). Om de eerste stap te zetten vind je in onze vergelijkingstabel verschillende (lokale) adviseurs waar je verrassend eenvoudig een woninglabel kunt aanvragen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzamer wonen in 4 stappen

Heeft je woning een slecht label, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Door middel van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning vergroenen tot een label A/B/C woning. In de regel begint men altijd met isoleren. Daardoor geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. In het vervolgtraject kijk je pas naar het zelf energie opwekken. Je leest hier ook alle informatie over Energielabel recreatiewoning.

Noot: Via het overheidsinitiatief https://www.verbeteruwhuis.nl controleer je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – praktische verbeteropties voor een groen energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Linschoten

 • Een zuinig huis met een lagere energierekening.
 • Een comfortabel wooncomfort: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een woning met label A of B is goed voor het milieu.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • Er bestaan zeer aantrekkelijke subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Linschoten kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2011 – 2024All-electric warmtepomp voor nul-op-de-meter.
Label B1998 – 2005Investeren in een all-electric of hybride warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1986 – 1999driedubbel of HR+++ glas met zonnepanelen.
Label D1973 – 1981Naïsoleren van vloer, gevel en dak.
Label E1967 – 1977Dubbel glas plaatsen en isoleren plus zonnepanelen.
Label F1947 – 1970Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren.
Label Gt/m 1941Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk de experts en vraag snel jouw energielabel aan

Isolatie van je woning

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een warme en zuinige woning. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak vermijd je dat de warmte in jouw woning weer kan ontsnappen. Daardoor gaan je stookkosten direct omlaag en heb je ook een gezond klimaat in huis. Waar je moet starten is vooral afhankelijk van de RC-waardes van de woning. Het bouwjaar van het huis is vaak een goede indicator hiervoor. Eventueel kun je dit ook aan buurtgenoten vragen. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat de warmtelekken van uw woning zien. Hieronder check je de mogelijke besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een standaard hr combiketel.

IsolatieOnkostenGasbesparing p/jaarEnergiebesparing
Dakisolatie€3400 – €5200940 m3€602
Vloerisolatie€1100 – €3600400 m3€256
Spouwmuurisolatie€1200 – €2400750 m3€480
HR++ glas€1750 – €2950365 m3€233,6
Kosten en baten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Zodra je beschikt over een goed geïsoleerde woning, is het aan te raden dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is essentieel voor een comfortabel klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren houdt in een gezond klimaat in huis waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende roosters: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

Woning gasloos verwarmen

Het verwarmen van een woning is een kostbare aangelegenheid. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Overweeg een groen alternatief die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. Onderstaand vind je een aantal systemen.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Tot wel 15% efficiënter dan een traditionele gasketel.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: 100% verwarmen op stroom (gasverbruik naar 0).
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Investeer in zonnepanelen

Op het moment dat je de nodige maatregelen hebt getroffen kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. Deze energie kan je schoon en duurzaam opwekken door zonnepanelen te laten leggen. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen is er al vanaf €4500 en verdien je terug in 6 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Hierover ontvang je dezelfde prijs als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-linschoten-3461

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). Deze verordening is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, sporthallen, warenhuizen, en openbare panden zoals een ziekenhuis. Is het gebouw groter dan 100m2, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorplekken? In dat geval moet het gebouw begin 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Ook moeten bedrijven in publieke gebouwen van 250m2 of groter het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de ontvangsthal. Op deze website lees je ook alles over Energielabel geldigheid.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van zakelijke panden moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor industriële bedrijfsruimten geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (minimaal 50% als kantoor) moeten in 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In openbare gebouwen van minimaal 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabels biedt inzicht in de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe energiezuiniger, hoe beter het woninglabel is. De energie-index start bij energielabel A/B (heel milieuvriendelijk) en gaat door tot F en G (relatief hoog gebruik).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, als je jouw huis zal gaan verhuren of verkopen dan moet je kunnen aantonen wat de huidige energie staat van de woning is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Is er geen geregistreerd label, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor een officieel label moet je een bekwame energiedeskundige in Linschoten vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Middels de database van Qbis.nl kan je een energiespecialist zoeken. Een expert komt bij je thuis bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Deze persoon komt met een eindoordeel en legt deze vast in de EP-online database. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Montfoort).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
De inspecteur inspecteert het bouwjaar van de woning, het soort gebouw, m2 woonruimte en overige onderdelen als soort glas, type isolatie, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Op basis daarvan kan uitgerekend worden wat de totale energiebehoefte is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van woonunit en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Op basis hiervan wordt het labelletter geregistreerd.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De prijzen van een energielabel schommelen tussen de €175,00 – €350,00. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van de omvang van de woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de beschikbare documentatie (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Linschoten kan je doen door vele energiebedrijven te gaan vergelijken die diensten leveren rondom de provincie Utrecht.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om dit in te zien kan je een kijkje nemen op energielabel.nl van de overheid. Selecteer je type woning en voer de postcode (3461) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Let op: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen officiële status en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief milieulabel. Ga direct aan de slag: energielabel huis Linschoten opvragen.

Plaats een reactie