Energielabel Montfoort

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Montfoort? Vanaf 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Het document geeft aan hoeveel energie jouw woning verbruikt en biedt concrete mogelijkheden om het energieverbruik te verlagen. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Montfoort verplicht. Op Energielabelprijzen.nl lees je aanvullende info over het berekenen, opvragen en aanvragen van het certificaat. Verder is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en lees je tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel laat zien hoe zuinig jouw woning is, en hoe je dit kunt verbeteren.
 • Het is een verplichting bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A & B (heel zuinig) t/m F & G (minder energiezuinig).
 • De laatste jaren was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Montfoort die jouw woning opneemt en het label vastlegt.
 • Het informatielabel – inclusief concrete verbeterpunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €200,00 – €420,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Montfoort

Een energielabel biedt duidelijkheid over de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle woningen in Nederland ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Op het moment dat het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan heb je een definitief energielabel nodig. Sinds kort hanteert de overheid een nieuwe werkwijze waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet tegenwoordig een bekwame energieadviseur thuis uitnodigen. Deze energie-specialist komt bij je thuis en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. Hierna bieden wij informatie over hoe jij het voordelig energielabel in Montfoort moet aanvragen.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Neem als basis je postcode (3417) om een erkend deskundige in Montfoort op te sporen.

 2. Voorbereiding

  Tik op een specialist en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Bereid je goed voor: zorg dat je alle actuele informatie van het huis kunt laten zien. Met name bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Bezoek en berekening

  Zo’n erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Montfoort beslist uiteindelijk wat het label moet worden en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Inzicht in jouw label

  Nadat de calculatie is afgerond sturen ze een PDF op van het keurmerk met een uitgebreide samenvatting en verbetermogelijkheden. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je te overhandigen op het moment dat je gaat verkopen. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Een particulier energielabel nodig?

Vergelijk energieadviseurs en regel het snel

Kosten van een energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel komen uit tussen de €150,00 en €365,00. In de onderstaande tabel bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Montfoort. Direct een offerte? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Check ook adviseurs in Lopik, IJsselstein, Giessenlanden, Hardinxveld-Giessendam en Molenlanden. De totale prijzen hangen af van een aantal factoren.

 1. Het woningtype (villa, twee-onder-een kap, tussenwoning, hoekwoning, vrijstaand).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Soort woningAantal m2Kostprijs
Appartementje65 m2€ 175,00
Rijtjeshuis115 m2€ 204,00
Hoekwoning140 m2€ 287,00
Villa175 m2€ 369,00
Kostenoverzicht woninglabel Montfoort.

De beste energieadviseurs in Montfoort vergelijken

Binnenkort dit definitief energielabel aanvragen? Op dat moment moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Montfoort. Het adres om een energieadviseur te zoeken is CentraalregisterTechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. In het register kom je in contact met bekwame vakmannen (BRL9500). Om snel iets af te spreken vind je in onze vergelijkingstabel een aantal uitgelichte adviseurs waar je vrij eenvoudig een certificaat kunt regelen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je huis duurzamer maken in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel energie, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning transformeren naar een label-B huis. De basis is altijd een goede isolatie. Daarmee geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Zodra dit in orde is leg je de nadruk op het zelf energie opwekken. Lees hier ook meer informatie over Energielabel voor bedrijfspand.

Tips: Via de website van de overheid www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je jouw woning hebt omschreven – handige verbeteropties voor een beter energielabel. Check de potentiële besparing.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Montfoort

 • Een milieuvriendelijke woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Verbetert het comfort in huis: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een B- of A woning hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • De overheid verstrekt interessante subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Montfoort kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2014 – 2024Zelfvoorzienende woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1997 – 2008Zonnepanelen, zonneboiler of (hybride) warmtepomp.
Label C1983 – 2002HR 107 combiketel, zonnepanelen en HR++ glas.
Label D1971 – 1982Probeer te beginnen met een goede vloerisolatie.
Label E1966 – 1977Dak-, gevel-, en vloerisolatie met zonnepanelen.
Label F1946 – 1966Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte.
Label Gt/m 1944Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk aanbieders en regel het nog deze week

Woningisolatie

Isolatie is van onschatbare waarde voor een zuinig en comfortabel huis. Met grondige isolatie voorkom je dat de warmte in huis verloren gaat. Hiermee gaan de stookkosten direct omlaag en profiteer je van een lekker warm huis. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren heeft te maken met de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het jaar waarin de woning is neergezet zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat zien of en waar een woning warmte verliest. In de lijst hieronder spot je de mogelijke besparingen voor een gemiddelde eengezinswoning met een standaard hr combiketel.

IsolatiePrijzenBesparing gas (jaar)Besparing
Dakisolatie€3500 – €5400965 m3€637
Vloerisolatie€1300 – €3500370 m3€244
Spouwmuurisolatie€1400 – €2300735 m3€485
HR++ glas€2000 – €2800355 m3€234
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Als je huis een goede isolatie heeft, moet de focus liggen op het feit dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is bepalend voor een aangenaam binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een gezonde leefomgeving waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelend rooster: Reageren slim op de wind en passen daar luchttoevoer op aan.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met WTW-unit: systeem dat evenveel lucht aan- als afvoert.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

Alternatieven van de CV-ketel

Een huis verwarmen vraagt veel energie (en geld). De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Kies voor een duurzaam alternatief waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In de lijst hieronder kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Nieuwe HR107 ketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een samenwerking tussen de CV-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een volledig stand-alone functionerend systeem op elektriciteit.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Zonnepanelen op het dak

Wanneer je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De totale stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonnestralen op en zetten dit om naar gelijkstroom.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost zo’n €4700 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 8 jaar.
 • De ongebruikte stroom kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Voor dit stukje krijg je dezelfde prijs als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-montfoort-3417

Energielabel aanvragen voor bedrijven

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor bij verhuur, verkoop en oplevering van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze regel richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, sportgebouwen, restaurants, en openbare gebouwen zoals gemeentehuizen. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorruimtes? In dit scenario moeten deze panden per 2023 minimaal een energielabel C hebben. Daarbij moeten bedrijven die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben met een oppervlakte van ten minste 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel check.

 • Bij overdracht of oplevering van een zakelijke ruimte is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor industriële bedrijfsruimten is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten in 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes van meer dan 250 m2 moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Een energielabel biedt duidelijkheid over hoe energiezuinig een huis is. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe beter het woninglabel is. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A of B (groen label) en loopt op tot de slechtste label F/G (niet milieuvriendelijk).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, als je een gebouw verhuurt of verkoopt moet jij duidelijk kunnen maken wat de erkende deskundige van de woning vond. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Doe je dit niet, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Voor een officieel label moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Montfoort bij je thuis laten komen. Middels QBIS.nl kan je een energiespecialist zoeken. Een deskundige bezoekt jou op locatie en bekijkt de huidige staat van de woning. De adviseur bepaalt het uiteindelijke label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. Je ontvangt het document als PDF en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Montfoort).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
De expert bekijkt het bouwjaar van het huis, het type huis, oppervlakte en andere aspecten als type glas, het soort isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Op basis van deze gegevens wordt vastgesteld hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor het verwarmen en koelen van woonunit en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Op basis hiervan wordt het labelletter geregistreerd.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De tarieven van je energielabel liggen tussen de €190,00 – €415,00. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Montfoort kan jij doorgaans het meest voordelig doen door enkele aanbieders onder elkaar te zetten die actief zijn rondom de provincie Utrecht.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige score te bekijken surf je naar energielabel.nl van de overheid. Geef aan om wat voor type woning het gaat en voer jouw postcode (3417) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Let op: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit telt niet als officieel woninglabel en kan je dus niet gebruiken. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief milieulabel. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Montfoort opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie