Energielabel Polsbroek

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Polsbroek? Vanaf 1 januari 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Het certificaat toont hoe energiezuinig een woning is en toont concrete suggesties om de energierekening verder terug te dringen. Gaat jouw woning in de verkoop? Dan is een definitief energielabel in Polsbroek verplicht. Op deze website ontdek je uitgebreide info over het checken en aanvragen van het keurmerk. Verder bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en bekijk je een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A & B (zeer zuinig) t/m F & G (zeer hoog verbruik).
 • Tot voor kort kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Polsbroek die de woning komt bekijken en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het informatielabel – inclusief een rapport met adviespunten – kost je ongeveer tussen de €190,00 – €415,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Polsbroek

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle woningeigenaar hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. In de situatie waarbij je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan is een definitief energielabel verplicht. In 2021 is er een nieuwe rekenmethode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet om die reden een erkend deskundige energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze energie-specialist huur je als het ware in en neemt de woning op. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. In onderstaand gedeelte bieden wij informatie over hoe je een voordelig energielabel in Polsbroek moet aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Neem als basis je postcode (3415) om een erkend deskundige in Polsbroek te contacteren.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Maak een keuze voor een energiedeskundige en stem samen een geschikt moment af. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle relevante details van je woning paraat hebt. Zoals bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Inventarisatie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis langs om de kenmerken van je huis vast te stellen. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Polsbroek berekent de energieprestaties en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Inzicht in jouw label

  Wanneer alles achter de rug is ontvang je digitaal een PDF van het document met daarin uitleg en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Het label is 10 jaar geldig en dien je over te dragen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Zoek naar energieadviseurs en vind de laagste prijs

Kosten van een energielabel

De prijzen van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €130,00 en €380,00. In het onderstaand overzicht bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Polsbroek. Wil je een concrete prijs? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Jaarsveld, Lopikerkapel, Benschop, Giessenburg en Wijngaarden. De kosten wordt bepaald door meerdere factoren.

 1. Het soort woning (appartement, twee-onder-een kap, villa, vrijstaand, tussenwoning).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
Categorie huisAantal m2Prijsindicatie
Appartement70 m2€ 169,00
Rijtjeswoning130 m2€ 209,00
Hoekwoning165 m2€ 273,00
Vrijstaand195 m2€ 372,00
Prijzen woninglabel Polsbroek.

Deskundige energieadviseurs in Polsbroek vergelijken

Zo snel mogelijk dit definitief energielabel aanvragen? Daarvoor moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Polsbroek. Het platform om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is www.centraalregisterTechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. Hierin tref je erkend deskundige deskundigen (BRL9500). Om snel iets af te spreken doorzoek je hieronder meerdere erkende bureaus waar je vrij eenvoudig een woninglabel kunt aanvragen tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Naar label-B woning in 4 stappen

Heb jij een label E, F of G woning, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis verbouwen naar een huis met label A of B. Start altijd met de juiste isolatie. Daarmee geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. In de volgende stap ga je aan de slag met het zelf energie opwekken. Op deze website lees je ook meer over Energielabel C.

Tip: Via het overheidsinitiatief Verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – handige verbeteropties voor een groen energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Polsbroek

 • Een duurzame woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een aangenaam leefklimaat: kieren en tocht worden voorkomen.
 • Een label B- of A woning stoot minder CO-2 uit.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • Soms recht op een duurzaamheidskorting bij de bank.
 • De overheid verstrekt meerdere subsidies voor de renovatie van een woning.
 • De energiecoach in Polsbroek kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2011 – 2024Een 100% energieneutrale woning zonder gas.
Label B2001 – 2006Plaatsen van zonnepanelen en/of een warmtepomp.
Label C1983 – 2004Leg de nadruk op muurisolatie en laat zonnepanelen leggen.
Label D1976 – 1982HR++ glas en een nieuwe HR-ketel.
Label E1970 – 1979Vloer- en spouwmuurisolatie, dubbel glas en zonnepanelen.
Label F1951 – 1965Isolatie van vloer, dak en muren.
Label Gt/m 1934Nieuwe ketel en isoleren.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Bekijk alle specialisten en regel het nog deze week

Isolatie van je woning

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een zuinig en comfortabel huis. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak voorkom je dat de warmte verloren gaat. Met isolatie dalen de stookkosten in de winter en realiseer je een aangenaam binnenklimaat. Waar je het beste kunt beginnen hangt af van de huidige staat van de woning. Het jaar waarin het huis is gebouwd geeft een aardige indicatie. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan laat zien waar isolatie zinvol is. In de lijst hieronder zoek je eenvoudig naar de gemiddelde besparingen bij een normale eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

Isolatie keuzeTarievenGasbesparingBesparing p/jaar
Dakisolatie€3500 – €5300915 m3€641
Vloerisolatie€1700 – €3100375 m3€263
Spouwmuurisolatie€1300 – €2500725 m3€508
HR++ glas€1600 – €2500340 m3€238
Tarieven en besparingen bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Op het moment dat je beschikt over een goed geïsoleerde woning, is het belangrijk dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een gezond binnenklimaat, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelende roosters: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Lokale ventilatie-unit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

Alternatief voor CV-ketel

De verwarming in een huis vraagt veel energie (en geld). Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. Hieronder staan enkele van deze producten.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: werkt volledig op stroom waardoor de CV-ketel de deur uit kan.
 • Zonneboiler: zonnecollectoren verwarmen een gesloten leidingsystemen en de boiler.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Investeer in zonnepanelen

Nadat je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De benodigde stroom kan je helemaal zelf genereren door zonnepanelen te laten installeren. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in schone energie.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost gemiddeld €4900 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 6 jaar.
 • De ongebruikte stroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Hierover krijg je hetzelfde tarief als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-polsbroek-3415

Aanvraag indienen energielabel voor bedrijfspand

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze regelgeving is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, sportgebouwen, winkelcentra, en publiek toegankelijke gebouwen zoals ziekenhuizen. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoor? In dat geval is het plicht dat deze gebouwen in 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Ook moeten winkels en bedrijven die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen van 250m2 of groter het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Lees ook meer over Energielabel recreatiewoning.

 • Bij officiële transactiemomenten van een kantoorpand moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor panden met een industriefunctie is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten met ingang van 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning. Hoe minder energie benodigd is, hoe beter het woninglabel is. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A/B (heel zuinig) tot label G (relatief hoog gebruik).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, wanneer jij het huis wilt verkopen of verhuren dan moet je kunnen aantonen welk energielabel het huis toegekend is. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Kan je geen geldig label aantonen, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Voor een officieel label moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Polsbroek uitnodigen. Door gebruik te maken van QBIS.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Deze deskundige bezoekt jou op locatie en bekijk de gehele woning. De adviseur berekent de energieprestaties en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Je ontvangt het document als PDF en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Lopik).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een deskundige kijkt naar de bouwperiode, het type gebouw, woonoppervlakte en andere aspecten als soort glas, mate van isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. D.m.v. van deze gegevens berekent de deskundige hoeveel energie er wordt gebruikt voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van woonunit en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Uiteindelijk zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat is het tarief van een energielabel?
De kosten van je energielabel schommelen tussen de €125,00 – €365,00. De verwachte prijs is afhankelijk van de grootte van de woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Polsbroek is het voordeligst te realiseren door verscheidene energiebedrijven naast elkaar te zetten die werkzaam zijn binnen de provincie Utrecht.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit in te zien ga je naar de website www.energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en voer jouw postcode (3415) en huisnummer in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Belangrijk: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen officiële status en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief milieulabel. Ga direct aan de slag: energielabel huis Polsbroek opvragen.

Plaats een reactie