Energielabel Jaarsveld

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Jaarsveld? Vanaf 1 januari 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Dit document geeft een indicatie van hoeveel energie jouw woning verbruikt en toont gerichte verbeterpunten om het te verduurzamen. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Jaarsveld verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl tref je praktische informatie over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw keurmerk. Verder bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en vind je tips om jouw woning te verduurzamen.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Het is een vereiste bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A of B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F of G (hoog energieverbruik).
 • Tot eind 2020 vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Jaarsveld die bij je thuis komt en het label registreert.
 • Het document – incl. verbetermogelijkheden – kost je ongeveer tussen de €190,00 – €450,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Jaarsveld

Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Alle woningen in Nederland kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Indien je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel hebben. Sinds 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Daarom moet je een bevoegde energieadviseur laten langskomen. Deze energie-deskundige moet fysiek bij je thuis komen en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. Hierna leggen wij stap voor stap uit hoe je een voordelig energielabel in Jaarsveld kunt regelen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare erkend deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Vul je postcode in (3413) om een erkend deskundige in Jaarsveld te vergelijken.

 2. Voorbereiding

  Neem contact op met energie-expert en plan een afspraak in. Het is handig als je alle benodigde details van het gebouw beschikbaar hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Bezoek van de deskundige

  Zo’n erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en berekent de energieprestatie van de woning. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Jaarsveld maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Database met labels bekijken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan krijg jij per mail een PDF van het vastgestelde label met alle resultaten en verbetermogelijkheden. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en moet je ook aanbieden wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Vind de beste energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Kosten van een energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel liggen tussen de €160,00 & €385,00. In het bijgesloten overzicht vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Jaarsveld. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Check ook adviseurs in Lopikerkapel, Benschop, Giessenburg, Wijngaarden en Maasdam. De kosten hangen af van velerlei variabelen.

 1. Het soort huis (vrijstaand, villa, twee-onder-een kap, hoekwoning, appartement).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
WoningM2 woonruimtePrijzen
Appartement80 m2€ 181,00
Tussenwoning125 m2€ 225,00
Geschakeld huis165 m2€ 293,00
Villa185 m2€ 359,00
Actuele kosten woninglabel Jaarsveld.

De beste energieadviseurs in Jaarsveld vergelijken

Wil jij snel dit definitief energielabel aanvragen? In dat geval ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Jaarsveld. De juiste plek om betrouwbare specialisten in te huren is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. Op deze plek vind je erkend deskundige deskundigen (BRL9500). Om het proces in gang te zetten doorzoek je hieronder diverse (landelijke) experts waar je zonder gedoe een woninginspectie kunt aanvragen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je huis duurzamer maken in 4 stappen

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw renoveren naar een “groen” label (A, B of C). Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Op die manier zorg je ervoor dat de warmte ook echt in de woning blijft. Zodra dit in orde is kijk je pas naar de mogelijkheden voor energieopwekking. Je kunt hier ook meer vinden over Energielabel B.

Belangrijk: Via het overheidsinitiatief https://www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – na het beantwoorden van wat vragen – verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Jaarsveld

 • Een energiezuinige woning en besparen op de energierekening.
 • Een comfortabele leefomgeving: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een energielabel A of B woning draagt bij aan een beter milieu.
 • Huizen met een groen label zijn meer waard.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • Je kunt gebruik maken van diverse subsidies wanneer je investeert in een groener label.
 • De energiecoach in Jaarsveld kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2014 – 2024Voornamelijk bijhouden / onderhouden van de systemen.
Label B2001 – 2006Naar label A met warmtepomp en zonnepanelen.
Label C1984 – 2003Isoleren van de ramen (HR++ glas) en evt. warmtepomp + zonnepanelen
Label D1975 – 1985Verdere isolatie, HR++ glas en HR107 combiketel.
Label E1966 – 1975Isoleren en verwarmingsketel vervangen en zonnepanelen.
Label F1950 – 1967Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1930Dak-, vloer- en muurisolatie en dubbelglas.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk alle adviseurs en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Woningisolatie

Isolatie is van onschatbare waarde voor een warme en zuinige woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren verhinder je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Daardoor gaan de stookkosten direct omlaag en heb je ook een aangename warme woning. Waar je moet starten is afhankelijk van de huidige staat van de woning. Het bouwjaar van het huis vertelt al veel over de isolatiewaardes. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. In ons overzicht hieronder bekijk je de mogelijke besparingen voor een gemiddelde eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

Soort isolatiePrijzenGasbesparingEnergiebesparing
Dakisolatie€3600 – €5500910 m3€628
Vloerisolatie€1000 – €3600370 m3€255
Spouwmuurisolatie€1500 – €2250720 m3€497
HR++ glas€1550 – €2850335 m3€231,15
Onkosten en opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Wanneer je huis een goede isolatie heeft, is het aan te raden dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een gezond klimaat in huis waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met WTW: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

CV-ketel zonder gas?

Het verwarmen van een woning vergt jaarlijks heel wat gas. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing om je woning warm te stoken zonder gas. In onderstaande lijst vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: een samenwerking tussen de CV-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: geen ketel meer, uitsluitend een stand-alone pompsysteem.
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Zonnepanelen aanschaffen

Nadat je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De stroom die je nu nodig hebt kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen zetten zonlicht om in zonne-energie.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4500 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 8,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Over dit stukje stroom ontvang je hetzelfde tarief als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-jaarsveld-3413

Hoe zit het met een energielabel voor bedrijven?

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze verplichting is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, onderwijsinstellingen, retailpanden, en openbare panden zoals een stadion. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorruimte? In dat geval moet het gebouw begin 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Tevens moeten winkels en bedrijven die werkzaam zijn in publieke ruimtes met een ruimte van minimaal 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld naast de receptie. Bekijk ook informatie over Energielabel G.

 • Bij officiële transactiemomenten van een zakelijke ruimte moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor productiehallen en loodsen geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes vanaf 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel maakt duidelijk het energiegebruik van een woning of gebouw. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe groener het label. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A/B (zeer milieuvriendelijk) en kan oplopen tot de slechtste label F/G (zeer onzuinig).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, als jij een woning zal gaan verhuren of verkopen dan moet je kunnen aantonen wat het definitieve energielabel is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Doe je dit niet, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Hiervoor moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Jaarsveld vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Door gebruik te maken van Qbis.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. Deze inspecteur komt bij je thuis en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. De adviseur berekent het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Je krijgt een email met alle documenten en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Lopik).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
De expert bekijkt de bouwperiode, het type woning, grootte van de woning en overige onderdelen als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de manieren van isoleren, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Middels deze documentatie kan uitgerekend worden wat de benodigde energie capaciteit is voor het verwarmen en koelen van een gebouw en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Tenslotte wordt het labelletter geregistreerd.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De onkosten van je energielabel liggen tussen de €140,00 – €395,00. De prijsindicatie wordt bepaald door het type woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de beschikbare documentatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Jaarsveld kan je goedkoper doen door vele adviesbedrijven te contacteren die hun werkgebied hebben liggen rondom de provincie Utrecht.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om jouw huidige score te bekijken ga je naar de overheidswebsite energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en vul jouw postcode (3413) en het huisnummer in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Kijk uit: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitieve status. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Jaarsveld opvragen.

Plaats een reactie