Energielabel Wijngaarden

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Wijngaarden? Vanaf 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Dit keurmerk indiceert hoeveel energie jouw woning verbruikt en toont belangrijke suggesties om het nog zuiniger te maken. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Wijngaarden verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl lees je praktische info over het checken en aanvragen van het keurmerk. Tevens kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en bekijk je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Je moet het aantonen bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A of B (duurzaam) t/m F/G (vervuilend).
 • Vroeger vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Wijngaarden die jouw huis komt bekijken en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het certificaat – inclusief een rapport met adviespunten – heeft een prijs van tussen de €125,00 – €445,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Wijngaarden

Het energielabel geeft een indicatie van de energieprestatie van een woning. Alle woningeigenaar kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Als je jouw huis wilt verhuren of verkopen, is een definitief energielabel noodzakelijk. Met ingang van 2021 is er een nieuwe manier dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet om die reden een officiële energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze energie-vakman zal thuis langskomen en neemt de woning op. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. In het volgende overzicht leggen wij uit hoe je het voordelig energielabel in Wijngaarden moet aanvragen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Via centraalregistertechniek.nl vind je verschillende gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Neem als basis je postcode (3366) om een erkend deskundige in Wijngaarden te contacteren.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Neem contact op met specialist en plan een afspraak in. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je zoveel mogelijk gegevens van je woning paraat hebt. Onder andere bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Het onderzoek

  Zo’n erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Wijngaarden maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Database met labels bekijken

  Na afloop van de inspectie sturen ze een PDF op van het vastgestelde label met alle kenmerken en suggesties om de woning te verduurzamen. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen op het moment dat je gaat verkopen. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Bekijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

Prijzen van een definitief energielabel

De prijzen van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €100,00 – €395,00. In de onderstaande tabel bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Wijngaarden. Meteen aan de slag? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Check ook adviseurs in Maasdam, Puttershoek, s-Gravendeel, Mookhoek en Strijensas. De definitieve prijzen komen tot stand door verscheidene variabelen.

 1. Het soort huis (hoekwoning, villa, tussenwoning, appartement, twee-onder-een kap).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen of het bestek).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
HuisM2 woonruimtePrijzen
Studio/Appartement55 m2€ 171,00
Tussenwoning100 m2€ 217,00
Twee-onder-een kap160 m2€ 279,00
Losse woning190 m2€ 365,00
Gemiddelde kosten woninglabel Wijngaarden.

Alle energieadviseurs in Wijngaarden vergelijken

Eenvoudig en snel je definitief energielabel aanvragen? Hiervoor moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Wijngaarden. Het platform om een energieadviseur te zoeken is www.centraalregistertechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Hierin staan alle namen en gegevens van gecertificeerde inspecteurs (BRL9500). Voor een voordelige keuze tref je in de tabel hieronder diverse (landelijke) experts waar je vrij eenvoudig een certificaat kunt regelen tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Energieprestaties van mijn woning verbeteren

Gebruikt jouw huis veel energie, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis verbouwen naar een “groen” label (A, B of C). De basis is altijd een goede isolatie. Op die manier zorg je ervoor dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Pas als het huis goed geïsoleerd is kijk je pas naar het zelf energie opwekken. Lees hier ook meer informatie over Energielabel berekenen.

Advies: Via de website van de overheid https://www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – handige verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Doe hier de check.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Wijngaarden

 • Een energiezuinige woning met een lage energierekening.
 • Een comfortabel klimaat in huis: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Het woninglabel A of B beperkt de CO-2 uitstoot.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • Je kunt gebruik maken van interessante subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Wijngaarden kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2011 – 2024Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.
Label B2002 – 2009Duurzaam de woning verwarmen met een warmtepomp.
Label C1985 – 2004Spouwmuur isoleren en vloer- en dakisolatie verbeteren.
Label D1976 – 1984Optimaliseer de thermische schil van de woning.
Label E1965 – 1978Een moderne HR-ketel, zonnepanelen en isoleren.
Label F1949 – 1966Isoleren en plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1944Isoleren van de gehele woning.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk aanbieders en regel het binnen een paar dagen

Woningisolatie

Isolatie is altijd de basis van een “groene” woning. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte verhinder je dat de gerealiseerde warmte zomaar verdwijnt. Met isolatie worden de stookkosten een stuk gunstiger en heb je een lekker warm huis. Waar je het beste kunt beginnen wordt bepaald door hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. De leeftijd van de woning zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. In de tabel hieronder zoek je eenvoudig naar de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden voor een doorsnee woning met een hoogrendementsketel.

Isolatie optiesOnkostenBesparing gas (m3)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3000 – €5300890 m3€579
Vloerisolatie€1500 – €3500350 m3€228
Spouwmuurisolatie€1150 – €2500700 m3€455
HR++ glas€1600 – €2550530 m3€344,5
Kosten en jaarlijkse opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Wanneer jouw woning goed geïsoleerd is, moet je er zorg voor dragen dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is noodzakelijk voor een aangenaam klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een prettig binnenklimaat, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelende roosters: meer of minder lucht in de woning door middel van roosters.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

Alternatief voor CV-ketel

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming is voor veel mensen een kostenpost. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In onderstaande lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: een veel hoger rendement dan traditionele CV-ketels.
 • Een hybride warmtepomp: een duurzame lucht-warmtepomp met CV-ketel ondersteuning.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Kies voor zonnepanelen

Nadat je jouw woning hebt geoptimaliseerd weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De benodigde energie kan je zelf opwekken door zonnepanelen te laten leggen. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken op basis van zonlicht elektriciteit op.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost zo’n €4900 en verdien je snel terug, vaak al binnen 8,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt gaat terug naar het net (salderen). Hiervoor krijg je hetzelfde tarief als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-wijngaarden-3366

Informatie over zakelijke energielabels voor bedrijven

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk in situaties van verkoop en verhuur van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). Deze regel richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, universiteiten, winkels, en publiek toegankelijke panden zoals stadions. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorplekken? In die situaties moet het pand vanaf 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Tevens moeten organisaties in publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Op deze website vind je ook alles over Energielabel C.

 • Bij de notariële overdracht van een kantoorpand moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor loodsen en productiehallen geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten binnenkort (2023) verplicht milieulabel C hebben.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel geeft inzicht in de energieprestatie van een woning. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, des te groener je woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A of B (zeer milieuvriendelijk) en loopt op tot F / G (hoog verbruik).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, als je een gebouw verkoopt of verhuurt dan moet je laten zien welk energielabel de woning heeft. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Kan je geen geldig label aantonen, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Voor een officieel label moet je een vakbekwame energiedeskundige in Wijngaarden thuis laten langskomen voor een onderzoek. Middels de database van Qbis.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Deze expert komt bij je thuis en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Deze persoon bepaalt het uiteindelijke label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Molenlanden).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
De specialist controleert de bouwperiode, woningtype, m2 woonoppervlakte en andere woningkenmerken zoals ramen en kozijnen, type isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Middels deze documentatie wordt opgesteld wat de totale energiebehoefte is voor het opwarmen en koelen van jouw woning en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Op basis hiervan wordt het labelletter geregistreerd.

Hoe duur is een energielabel?
De tarieven van het energielabel liggen vaak tussen de €170,00 & €420,00. De definitieve prijs wordt bepaald door type woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Wijngaarden doe je door velerlei energie-inspecteurs te gaan vergelijken die actief zijn rondom de provincie Zuid-Holland.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om jouw huidige score te bekijken kan je een kijkje nemen op Energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en vul de postcode (3366) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Let op: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen geldig document en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief label. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Wijngaarden opvragen.

Plaats een reactie