Energielabel Giessenburg

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Giessenburg? Vanaf 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Het informatielabel laat zien hoe zuinig jouw woning is en biedt concrete suggesties om de woning nog energiezuiniger te maken. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Giessenburg verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl bieden wij uitgebreide informatie over hoe je het label aanvraagt. Bovendien kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en vind je een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is noodzakelijk bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A/B (maximaal zuinig) t/m F of G (minder energiezuinig).
 • Tot 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Helaas werkt dit nu iets anders.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Giessenburg die de woning ter plaatse opneemt en het label vaststelt.
 • Het label – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €120,00 & €430,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Giessenburg

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle mensen met een woning namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Op het moment dat het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, moet je het definitieve energielabel regelen. Vanaf 2021 is er een nieuwe methode dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet daarom een erkend deskundige energieadviseur thuis uitnodigen. Deze expert komt bij je thuis en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. In het volgende overzicht leggen wij uit hoe je zo’n voordelig energielabel in Giessenburg regelt.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Neem als basis je postcode (3381) om een erkend deskundige in Giessenburg op te sporen.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Klik op een deskundige en plan een afspraak in. Het is belangrijk dat je zoveel mogelijk gegevens van je woning paraat hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Bezoek en berekening

  Deze erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Giessenburg maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Nadat de calculatie is afgerond wordt er een PDF toegestuurd van het certificaat met daarin uitleg en opties om de woning zuiniger te maken. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je te overhandigen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Check alle energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

De actuele kosten van een energielabel

De prijzen van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €150,00 – €445,00. In het overzicht hieronder bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Giessenburg. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Wijngaarden, Maasdam, Puttershoek, s-Gravendeel en Mookhoek. De totale prijzen kunnen berekend worden d.m.v. verscheidene aspecten.

 1. Het soort huis (villa, vrijstaand, twee-onder-een kap, tussenwoning, hoekwoning).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
WoningM2 woonruimteGeschatte kosten
Studio/Appartement50 m2€ 171,00
Tussenwoning105 m2€ 203,00
2-onder-1-kap155 m2€ 273,00
Losse woning190 m2€ 351,00
Kostenoverzicht woninglabel Giessenburg.

De beste energieadviseurs in Giessenburg vergelijken

Zo snel mogelijk het definitieve energielabel aanvragen? Hiervoor ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Giessenburg. De officiële website om deze vakmannen te treffen is www.centraalregistertechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Hier doorzoek je gecertificeerde specialisten (BRL9500). Om het proces in gang te zetten vind je in onze vergelijkingstabel een overzicht met erkende specialisten waar je eenvoudig een woninginspectie kunt aanvragen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan om je woning te verduurzamen

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Door middel van energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning updaten naar een label A/B/C woning. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Daarmee weet je zeker dat de warmte ook echt in de woning blijft. Pas als het huis goed geïsoleerd is kijk je pas naar zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Je kunt hier ook meer vinden over Energielabel check.

Tips: Via de website van de overheid www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – handige verbeteropties voor een groen energielabel. Bezoek de website en doe de check.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Giessenburg

 • Een “groene” woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Verhoogt het comfort van de woning: geen tocht meer bij de ramen.
 • Een label B- of A woning stoot minder CO-2 uit.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Vaak krijg je extra korting op de hypotheekrente.
 • De regering biedt forse subsidies wanneer je er voor kiest om je woning te verduurzamen.
 • De energiecoach in Giessenburg kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2011 – 2024Nul-op-de-meter dankzij zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2002 – 2006Zelf stroom opwekken met zonnepanelen + warmtepomp.
Label C1983 – 1999HR-glas op woon- en slaapkamer.
Label D1971 – 1983Isolatie van de begane grondvloer.
Label E1965 – 1977Dak-, gevel-, en vloerisolatie met zonnepanelen.
Label F1950 – 1968Isoleren en plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1930Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk alle adviseurs en regel het nog deze week

Isoleren

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een woning met een laag verbruik. Door goede woningisolatie toe te passen verhinder je dat de warmte je huis weer verlaat. Dankzij isolatie gaan de stookkosten direct omlaag en geniet je van een aangenaam leefklimaat. Waar je moet beginnen is vooral afhankelijk van de actuele isolatie die is toegepast. Het bouwjaar van het huis geef inzicht in de vermoedelijke staat. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. Onderstaand bieden wij de gemiddelde besparingen in het geval van een eengezinswoning met een hr combiketel.

Soort isolatiePrijsGasbesparing (jaar)Besparing
Dakisolatie€3800 – €5300895 m3€591
Vloerisolatie€1400 – €3400355 m3€234
Spouwmuurisolatie€1400 – €2450705 m3€465
HR++ glas€1850 – €2700535 m3€353,1
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

In de situatie waarbij jouw woning goed geïsoleerd is, is het aan te raden dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een optimale leefomgeving, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Winddrukgeregelde roosters: Bij veel wind wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met WTW-unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen.

CV-ketel zonder gas?

De verwarming in een huis kost het meeste energie. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Kies voor een duurzaam alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. Hieronder bekijk je de meeste populaire optie.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Bespaart meer dan 10% op het gasverbruik.
 • Een hybride warmtepomp: een mooi tussenoplossing voor duurzamer verwarmen.
 • Een all-electric warmtepomp: de aardgasaansluiting kan helemaal de deur uit.
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: uitstekend geschikt om een ruimte plaatselijk te verwarmen.

Voordelen zonnepanelen

Wanneer je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp kan je de totale stroombehoefte berekenen. De benodigde stroom kan je op een duurzame manier genereren door zonnepanelen te laten installeren. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen wekken op basis van zonlicht elektriciteit op.
 • Een set met 10 zonnepanelen is er al vanaf €4300 en verdien je snel terug, vaak al binnen 6,5 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Hierover ontvang je hetzelfde tarief als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-giessenburg-3381

Energielabel voor bedrijven

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht bij verkoop, verhuur en oplevering van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. De verplichting is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als kantoren, sporthallen, winkelcentrums, en publiek toegankelijke panden zoals verpleeghuizen. Is het pand 100m2 of groter, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoor? Op dat moment moet het pand vanaf 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Ook moeten ondernemingen die gevestigd zijn in publieke gebouwen van minimaal 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld naast de receptie. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel D.

 • Bij officiële transactiemomenten van kantoorpanden moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten vanaf 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In grote publieke gebouwen van minimaal 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel vertelt iets over de energieprestatie van een woning. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe beter het woninglabel is. De energie-index loopt van energielabel A & B (erg milieuvriendelijk) en gaat verder tot de rode labels F en G (zeer hoog verbruik).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, in de situatie waarin je het huis verkoopt of verhuurt moet je inzicht bieden in wat de huidige energie staat van de woning is. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Heb je geen geldig label, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Hiervoor moet je een bekwame energiedeskundige in Giessenburg uitnodigen. Middels QBIS.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. De adviseur komt bij je thuis en neemt de woning op. De deskundige bepaalt het uiteindelijke label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Je ontvangt het document als PDF en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Molenlanden).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een vakman houdt rekening met het jaar waarin het gebouw is neergezet, woningtype, grootte van de woning en andere aspecten als soort glas, de manieren van isoleren, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. D.m.v. van deze gegevens kan worden berekend hoeveel energie nodig is voor de centrale verwarming van jouw huis en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Op basis hiervan zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De prijzen van je energielabel variëren tussen de €185,00 en €385,00. De uiteindelijke prijs hangt af van de omvang van de woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Giessenburg is over het algemeen gunstiger door lokale energiebedrijven naast elkaar te zetten die actief zijn in de provincie Zuid-Holland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit in te zien surf je naar de website www.energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en voer jouw postcode (3381) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Goed om te weten: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen geldig document en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief milieulabel. Wacht niet langer: energielabel huis Giessenburg opvragen.

Plaats een reactie