Energielabel Lopikerkapel

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Lopikerkapel? Vanaf 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Het label indiceert hoe energiezuinig jouw woning is en geeft gerichte maatregelen om de woning duurzamer te laten worden. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Lopikerkapel verplicht. Op onze energielabel-vergelijker tref je alle benodigde informatie over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw label. Tevens kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en tref je hier nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is een verplichting bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A/B (groen label) t/m F en G (heel onzuinig).
 • Voorheen kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Lopikerkapel die jouw hele huis bekijkt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het informatielabel – inclusief concrete verbeterpunten – kost tussen de €165,00 – €360,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Lopikerkapel

Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Alle mensen met een woning kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Zodra jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan heb je een definitief energielabel nodig. Per 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet nu een bevoegde energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze energie-adviseur zal thuis langskomen en inspecteert de gehele woning. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. Hieronder check je hoe jij een voordelig energielabel in Lopikerkapel moet regelen.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl bekijk je alle officiële energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Vul je postcode in (3412) om een erkend deskundige in Lopikerkapel op te sporen.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Contacteer een van de aangesloten adviseurs en maak een afspraak. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je zoveel mogelijk details van jouw huis paraat hebt. Onder andere bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. De inspectie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis langs en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Lopikerkapel kiest het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Nieuwe label opvragen

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan krijg je een digitaal document (PDF) van het vastgestelde label met daarin uitleg en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je over te dragen aan een geïnteresseerde koper. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Vergelijk energieadviseurs en regel het snel

Prijzen van een definitief energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €190,00 – €410,00. In de tabel hieronder bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Lopikerkapel. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Benschop, Giessenburg, Wijngaarden, Maasdam en Puttershoek. De uiteindelijke kosten worden berekend middels velerlei factoren.

 1. Type en leeftijd huis (vrijstaand, appartement, villa, hoekwoning, tussenwoning).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
WoningtypeOppervlakteKosten
Appartementje80 m2€ 183,00
Rijtjeswoning120 m2€ 209,00
Twee-onder-een kap150 m2€ 274,00
Losse woning195 m2€ 363,00
Geschatte kosten woninglabel Lopikerkapel.

Alle energieadviseurs in Lopikerkapel vergelijken

Snel en simpel het definitieve energielabel aanvragen? Op dat moment ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Lopikerkapel. De website om een energieadviseur te zoeken is centraalregisterTechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. Op deze plek vind je deskundige deskundigen (BRL9500). Om snel iets af te spreken vind je in onze vergelijkingstabel diverse (landelijke) experts waar je simpel en snel een milieulabel kunt regelen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Tips voor een lager energieverbruik

Heb jij een label E, F of G woning, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning renoveren naar een groen label (A, B of C). Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Zodoende is het zeker dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Bij de fase daaropvolgend wordt het pas interessant om te kijken naar de opties voor energie opwekken. Je kunt hier ook meer vinden over Energielabel A / A++.

Let op: Op de website Verbeteruwhuis.nl check je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – gerichte verbeteropties voor een groen energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Lopikerkapel

 • Een zuinig huis met een lagere energierekening.
 • Een gezond binnenklimaat: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een woning met label B of A is goed voor het milieu.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • Er gelden interessante subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in Lopikerkapel kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2010 – 2024Voornamelijk bijhouden / onderhouden van de systemen.
Label B2002 – 2004Duurzaam de woning verwarmen met een warmtepomp.
Label C1988 – 2000Triple glas, zonnepanelen + evt. spouwmuurisolatie
Label D1972 – 1985Vervang het glas en probeer de leidingen te isoleren.
Label E1965 – 1974HR-ketel, isolatie en zonnepanelen.
Label F1949 – 1965Vooral dubbelglas en isolatie.
Label Gt/m 1943Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk de aangesloten adviseurs en vraag snel jouw energielabel aan

Isoleer je woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een zuinig en comfortabel huis. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren verhinder je dat de warmte in jouw woning je huis weer verlaat. Zo worden de stookkosten een stuk gunstiger en heb je ook een fijn en comfortabel binnenklimaat. Waar je moet starten wordt bepaald door wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. De leeftijd van de woning is vaak een goede indicator hiervoor. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. Onderstaand tref je de te verwachten besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hr combiketel.

Isolatie keuzeOnkostenBesparing GasBesparing
Dakisolatie€3900 – €5700905 m3€615
Vloerisolatie€1000 – €3400365 m3€248
Spouwmuurisolatie€1250 – €2150715 m3€486
HR++ glas€1500 – €2900330 m3€224,4
Kosten en opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Wanneer je huis een goede isolatie heeft, moet je erop letten dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een comfortabele leefomgeving. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een optimaal wooncomfort, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Zelfregelende roosters: door middel van roosters altijd voldoende frisse lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: systeem dat evenveel lucht aan- als afvoert.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: wint warmte terug uit ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming kost in de meeste huizen veel gas. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. Onderstaand kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een samenwerking tussen de CV-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: gesloten systeem waarbij zonnecollectoren het water verwarmen.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Investeer in zonnepanelen

Wanneer je aanpassingen hebt doorgevoerd kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De benodigde stroom kan je op een duurzame manier genereren met zonnepanelen op het dak. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost zo’n €4400 en heb je terugverdiend binnen 7 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Hiervoor ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-lopikerkapel-3412

Energielabel voor je bedrijfspand regelen

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben op het moment van overdracht (koop/huur) van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De verplichting is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, sportgebouwen, winkelcentrums, en publieke gebouwen zoals gemeentehuizen. Betreft het een pand groter dan 100m2, en dient ten minste 50% als kantoorplekken? In die situaties moet het gebouw begin 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Daarnaast moeten organisaties die gevestigd zijn in publieke gebouwen vanaf 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel F.

 • Bij overdracht of oplevering van een kantoorpand moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor industriële bedrijfsruimten geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten in 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In grote publieke gebouwen van minimaal 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel maakt duidelijk het energieverbruik van een woning. Hoe energiezuiniger, hoe beter het woninglabel van je huis is. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A of B (groen label) en gaat verder tot de slechtste label F/G (zeer onzuinig).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, als je een gebouw zal gaan verhuren of verkopen moet je inzicht bieden in welk energielabel de woning heeft. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Beschik je niet over een label, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe is het label aan te vragen?
Hiervoor moet je een bekwame energiedeskundige in Lopikerkapel bij je thuis laten komen voor een inspectie. Op www.Qbis.nl doorzoek je alle energiespecialisten. Deze deskundige moet fysiek bij je thuis komen en doorloopt een lange lijst met punten. Deze expert stelt het label vast en registreert deze in de database EP-Online. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Lopik).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
De expert inspecteert het bouwjaar, het type woning, het aantal m2 woonoppervlakte en andere woningkenmerken zoals soort glas, de manieren van isoleren, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Middels deze documentatie berekent de deskundige hoeveel gas en stroom benodigd is voor het opwarmen en koelen van jouw huis en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Vervolgens krijg je van de expert de labelletter te horen.

Hoe duur is een energielabel?
De kosten van je energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €160,00 en €360,00. De totale kostprijs ligt aan de omvang van de woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de informatie die voorhanden is (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Lopikerkapel doe je door veel energieadviseur te gaan vergelijken die opereren binnen de provincie Utrecht.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige score te bekijken kan je het beste gaan naar energielabel.nl van de overheid. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en vul jouw postcode (3412) en huisnummer in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Goed om te weten: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen officiële status en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief label. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Lopikerkapel opvragen.

Plaats een reactie