Energielabel Parrega

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Parrega? Per 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Dit certificaat geeft een indicatie van hoe energiezuinig jouw woning is en biedt gerichte maatregelen om de woning nog energiezuiniger te maken. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Parrega verplicht. Op onze vergelijkingssite vind je aanvullende informatie over de aanvraag van een nieuw certificaat. Bovendien bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en tref je hier een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel laat zien hoe zuinig jouw woning is, en hoe je dit kunt verbeteren.
 • Het is noodzakelijk bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A/B (erg milieuvriendelijk) t/m F/G (hoog verbruik).
 • De afgelopen jaren was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Parrega die de kenmerken van de woning bekijkt en het label registreert.
 • Het keurmerk – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost tegenwoordig tussen de €120,00 & €375,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Parrega

Een energielabel biedt duidelijkheid over de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle Nederlanders met een huis verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Zodra jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan moet je een definitief energielabel hebben. In 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet daarom een bevoegde energieadviseur thuis laten langskomen. Deze energie-adviseur komt langs en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. Hieronder bekijk je hoe jij een voordelig energielabel in Parrega aanvraagt.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Zoek op postcode (8763) om een erkend deskundige in Parrega te contacteren.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Tik op een energie-expert en maak een afspraak. Het is belangrijk dat je alle essentiële details van je woning paraat hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Bezoek op locatie

  Een erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs om de kenmerken van je huis vast te stellen. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Parrega maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Online label inzien

  Na registratie sturen ze een PDF op van het informatielabel met alle resultaten en concrete verbeterpunten. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en kan je overhandigen aan een geïnteresseerde koper. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Check alle energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

De kosten van een energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €130,00 – €435,00. In de bijgaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Parrega. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Hieslum, Ferwoude, Exmorra, Allingawier en Gaast. De definitieve prijzen worden gecalculeerd a.d.h.v. verscheidene onderdelen.

 1. Type woning (twee-onder-een kap, hoekwoning, tussenwoning, villa, vrijstaand).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Categorie huisWoonruimte (m2)Kostprijs
Studio/Appartement55 m2€ 170,00
Rijtjeshuis115 m2€ 201,00
Geschakelde woning150 m2€ 287,00
Vrijstaand180 m2€ 373,00
Gemiddelde kosten woninglabel Parrega.

Toonaangevende energieadviseurs in Parrega vergelijken

Wil jij snel je definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Parrega. Het portaal om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Hier vergelijk je gecertificeerde vakmannen (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding vind jij in onze vergelijker diverse (landelijke) experts waar je verrassend eenvoudig een woninginspectie kunt aanvragen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Naar label-B woning in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Met een focus op energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis omtoveren naareen label-B huis. In de regel begint men altijd met isoleren. Daarmee weet je zeker dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. In de volgende stap wordt het pas interessant om te kijken naar de mogelijkheden voor energieopwekking. Of klik door voor meer informatie over Energielabel voor bedrijfspand.

Belangrijk: Op de informatieve website Verbeteruwhuis.nl zie je – na het beantwoorden van wat vragen – handige verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Check de potentiële besparing.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Parrega

 • Een duurzame woning en besparen op de energierekening.
 • Een aangenaam binnenklimaat: het hele jaar door een aangename temperatuur in huis.
 • Het woninglabel A of B beperkt de CO-2 uitstoot.
 • Huizen met een groen label zijn meer waard.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • De regering biedt gunstige subsidies voor de renovatie van een woning.
 • De energiecoach in Parrega kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2010 – 2024Warmtepomp/zonneboiler/zonnepanelen voor 100% energieneutraal.
Label B1999 – 2004De woning verwarmen met een warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1983 – 2004Extra isolatie toepassen en zonnepanelen leggen.
Label D1975 – 1983Vervang de CV ketel door een duurzame variant.
Label E1969 – 1979Isolatie, dubbel glas + HR-ketel en zonnepanelen.
Label F1946 – 1967Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.
Label Gt/m 1928Isoleren en verwarmingsketel vervangen.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk experts en regel het nog deze week

Isolatie van je woning

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een zuinige woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren voorkom je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Hierdoor zullen de stookkosten verminderen en dat leidt tot een aangenaam en prettig klimaat. Waar je moet starten met isoleren heeft te maken met de huidige isolatietoepassingen in huis. Het bouwjaar van het huis geeft een aardige indicatie. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. In ons overzicht hieronder bekijk je de doorsnee besparing voor een doorsnee woning met een normale hr combiketel.

Isolatie optiesPrijsBesparing GasBesparing in €
Dakisolatie€3000 – €60001045 m3€752
Vloerisolatie€1400 – €3400385 m3€277
Spouwmuurisolatie€1350 – €2350780 m3€562
HR++ glas€1700 – €2550500 m3€360
Investering en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Als de isolatie in huis voldoende is, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een comfortabel binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een gezonde leefomgeving, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelend rooster: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Lokale ventilatie-unit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: onttrekt warmte aan de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

CV-ketel zonder gas?

Het verwarmen van de woning kost in de meeste huizen veel gas. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In onderstaande lijst kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Tot wel 15% efficiënter dan een traditionele gasketel.
 • Een hybride warmtepomp: een warmtepompunit die ondersteunt wordt door de HR-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: werkt volledig op stroom waardoor de CV-ketel de deur uit kan.
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: aangename warmte, beperkt luchtcirculatie.

Voordelen zonnepanelen

Wanneer je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. Deze energie kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in schone energie.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost gemiddeld €5500 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 7 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt gaat naar het net (salderen). Hiervoor ontvang je dezelfde prijs als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-parrega-8763

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Elk kantoor heeft een energielabel nodig bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze verordening geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, zwembaden, pensions, en openbare gebouwen zoals stadions. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorgebouw? In die situaties moet het gebouw met ingang van 2023 beschikken over een energielabel C. Ook moeten winkels en bedrijven die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Bekijk ook informatie over Voorlopig energielabel.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een bedrijfsruimte moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor loodsen en productiehallen is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten vanaf 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In grote publieke gebouwen van meer dan 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.hoe energiezuinig een huis is. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe beter het woninglabel is. De energie-index loopt van energielabel A & B (zeer zuinig) tot F en G (niet milieuvriendelijk).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, als je jouw huis verkoopt of verhuurt dan moet je laten zien wat het label is van jouw huis is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Heb je geen geldig label, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Hiervoor moet je een vakbekwame energiedeskundige in Parrega thuis laten komen. Door gebruik te maken van QBIS.nl doorzoek je alle energiespecialisten. De specialist komt bij je thuis en neemt de woning op. Deze expert beslist uiteindelijk wat het label moet worden en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. Je ontvangt het document als PDF en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Súdwest-Fryslân).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
Een expert inspecteert het jaar waarin het gebouw is neergezet, het soort huis, m2 woonoppervlakte en andere aspecten als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de toegepaste isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Op basis daarvan berekent hij of zij wat de benodigde energie capaciteit is voor het leveren van warm water en de verwarming van jouw huis en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Hierna wordt het labelletter geregistreerd.

Wat is de prijs van het energielabel?
De prijzen van het energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €130,00 en €450,00. De investering ligt aan de omvang van de woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Parrega kan jij doorgaans het meest voordelig doen door verschillende leveranciers onder elkaar te zetten die diensten leveren binnen de provincie Friesland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om jouw huidige score te bekijken surf je naar het platform energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en vul de postcode (8763) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Belangrijk: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen formeel label en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief woninglabel. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Parrega opvragen.

Plaats een reactie