Energielabel Oirlo

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Oirlo? Vanaf 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Dit document indiceert hoe energiezuinig jouw huis is en geeft praktische verbetermogelijkheden om de energierekening verder terug te dringen. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Oirlo verplicht. Op onze vergelijkingssite ontdek je aanvullende info over hoe je het label aanvraagt. Tevens kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en tref je hier handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is noodzakelijk bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A of B (duurzaam) t/m F en G (heel onzuinig).
 • In het begin vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Oirlo die jouw huis helemaal doorneemt en het label vaststelt.
 • Het keurmerk – inclusief een rapport met adviespunten – kost tegenwoordig tussen de €200,00 – €350,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Oirlo

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met het energieverbruik van een woning. Alle woningen in Nederland verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Als je jouw woning gaat verkopen of verhuren, moet je het definitieve energielabel regelen. Sedert 2021 is er een nieuwe richtlijn die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet om die reden een vakbekwame energieadviseur laten komen. Deze deskundige moet fysiek bij je thuis komen en inspecteert de gehele woning. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. In onderstaand gedeelte lees je hoe je het voordelig energielabel in Oirlo kunt aanvragen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl tref je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Zoek op postcode (5808) om een erkend deskundige in Oirlo te vergelijken.

 2. Voorbereiding

  Klik door naar een deskundige en kies een dag en tijdstip. Het is handig als je alle actuele details van de woning paraat hebt. Onder andere bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. De inspectie

  Een erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs om de kenmerken van je huis vast te stellen. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Oirlo komt met een eindoordeel en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Je label opzoeken

  Na afloop van de inspectie sturen ze een PDF op van het vastgestelde label inclusief alle kenmerken en verbeterpunten van de woning. Het label is 10 jaar geldig en moet je ook aanbieden aan een geïnteresseerde koper. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Bekijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

Gemiddelde kosten energielabel

De prijzen van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €155,00 & €350,00. In de tabel die je hieronder ziet tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Oirlo. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Meijel, Griendtsveen, De Rips, Milheeze en Bakel. De geschatte kosten worden berekend middels een aantal zaken.

 1. Type en leeftijd huis (appartement, tussenwoning, villa, twee-onder-een kap, hoekwoning).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De energiecoach die jij kiest.
WoningWoonoppervlakteTarieven
Appartement55 m2€ 179,00
Rijtjeswoning115 m2€ 205,00
Geschakelde woning155 m2€ 282,00
Losse woning175 m2€ 350,00
Gemiddelde kosten woninglabel Oirlo.

Officiële energieadviseurs in Oirlo vergelijken

Vandaag nog je definitief energielabel aanvragen? Hiervoor ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Oirlo. De juiste plek om deze vakmannen te treffen is CentraalregisterTechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Hier doorzoek je officiële specialisten (BRL9500). Voor een voordelige keuze tref je in de tabel hieronder meerdere erkende bureaus waar je vrij eenvoudig een milieulabel kunt regelen tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Naar label-B woning in 4 stappen

Heeft je woning een slecht label, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning transformeren naar een label-B huis. De basis is altijd een goede isolatie. Zo zorg je dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Pas als het huis goed geïsoleerd is ga je aan de slag met de mogelijkheden voor energieopwekking. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel geldigheidsduur.

Adviezen: Op de onafhankelijke website https://www.verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – duidelijke verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Oirlo

 • Een energiezuinig huis en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een gezond leefklimaat: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een B- of A woning is goed voor het milieu.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Soms recht op een duurzaamheidskorting bij de bank.
 • De overheid verstrekt interessante subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in Oirlo kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2013 – 2024Laat een 100% elektrische warmtepomp installeren (van gas los).
Label B2000 – 2008Zonnepanelen en hybride warmtepomp.
Label C1987 – 2004Triple glas, zonnepanelen + evt. spouwmuurisolatie
Label D1971 – 1980HR++ glas en een nieuwe HR-ketel.
Label E1966 – 1977Dak-, vloer- en muurisolatie, dubbel glas en zonnepanelen.
Label F1951 – 1969Nieuwe ketel en isoleren.
Label Gt/m 1941Vloer, dak en muren isoleren.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk experts en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Woning isoleren

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een zuinige woning. Dankzij goede isolatie vermijd je dat gewonnen warmte zomaar verdwijnt. Hierdoor worden de stookkosten een stuk gunstiger en realiseer je een lekker warm huis. Waar je moet starten met isoleren heeft te maken met de huidige staat van de woning. Het jaar waarin de woning is neergezet is vaak een goede indicator hiervoor. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan laat zien waar isolatie zinvol is. In het schema hierna vind je de te verwachten besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hr combiketel.

Soort isolatiePrijsGasbesparing (jaar)Energiebesparing
Dakisolatie€3100 – €5500915 m3€659
Vloerisolatie€1700 – €3000405 m3€292
Spouwmuurisolatie€1150 – €2150875 m3€630
HR++ glas€1650 – €2800405 m3€291,6
Onkosten en opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Indien je huis een goede isolatie heeft, moet je zeker stellen dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is bepalend voor een aangenaam binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren betekent een optimaal klimaat in huis zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelend rooster: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

De centrale verwarming is een kostbare aangelegenheid. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Kies voor een duurzaam alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de volgende lijst kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Bespaart meer dan 10% op het gasverbruik.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: 100% verwarmen op stroom (gasverbruik naar 0).
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Zonnepanelen op je dak

Nadat je aanpassingen hebt doorgevoerd kan je de totale stroombehoefte berekenen. De totale stroom kan je zelf opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in schone energie.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost om en nabij de €5200 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 8,5 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Over dit stukje stroom krijg je dezelfde prijs als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-oirlo-5808

Energielabels voor bedrijfspanden

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfspand vanaf 50m2. De verplichting richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, sportgebouwen, hotels, en publiek toegankelijke gebouwen zoals ziekenhuizen. Is het pand 100m2 of groter, en dient ten minste 50% als kantoor? In dat geval moet het gebouw begin 2023 ten minste energielabel C hebben. Bovendien moeten bedrijven die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben vanaf 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld naast de receptie. Bekijk ook informatie over Energie-Index.

 • Bij overdracht of oplevering van kantoorpanden is een energielabel noodzakelijk.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor industriële bedrijfsruimten geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In openbare gebouwen van minimaal 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Wat is het energielabel voor woningen?
Een energielabel biedt duidelijkheid over het energiegebruik van een woning of gebouw. Hoe energiezuiniger, hoe groener het label. De energie-index loopt van energielabel A of B (maximaal milieuvriendelijk) tot en met G (hoog verbruik).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, als je een gebouw in de verkoop of verhuur wil doen moet je aan kunnen tonen wat de erkende deskundige van de woning vond. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Kan je geen geldig label aantonen, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Voor een officieel label moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Oirlo langs laten komen. Via het platform Qbis.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. Een vakman moet fysiek bij je thuis komen en bekijk de gehele woning. Deze persoon bepaalt het uiteindelijke label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Venray).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De specialist inspecteert het bouwjaar van de woning, het soort gebouw, de grootte en andere aspecten als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, het soort isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Aan de hand van deze inspectie kan worden berekend hoeveel energie nodig is voor het leveren van warm water en de verwarming van de woning en wat het aandeel van duurzame energie is. Uiteindelijk zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat is de prijs van het energielabel?
De tarieven van een energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €105,00 – €425,00. De verwachte prijs ligt aan de grootte van de woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Oirlo kan je doen door een aantal energiedeskundigen te contacteren die werkzaam zijn binnen de provincie Limburg.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit te bekijken check je de website www.energielabel.nl. Kies het type woning en vul de postcode (5808) en het huisnummer in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Belangrijk: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen officieel document en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief label. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Oirlo opvragen.

Plaats een reactie