Energielabel Milheeze

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Milheeze? Vanaf 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Dit informatielabel toont hoeveel energie jouw woning verbruikt en geeft handige suggesties om de energierekening verder terug te dringen. Gaat jouw woning in de verkoop? Dan is een definitief energielabel in Milheeze verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl vind je alle benodigde informatie over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw label. Bovendien kan je hier energieadviseurs vergelijken en bieden wij tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is noodzakelijk bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A & B (laag verbruik) t/m F of G (heel onzuinig).
 • De laatste jaren was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Milheeze die jouw huis komt bekijken en het label vaststelt.
 • Het keurmerk – incl. verbetermogelijkheden – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €175,00 – €395,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Milheeze

Het energielabel vertelt iets over de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle mensen met een woning kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Als het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Vanaf 2021 is er een nieuwe methode die we ook wel kennen als NTA8800. Daarom moet je een gecertificeerde energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze adviseur zal thuis langskomen en analyseert de actuele situatie op energiegebied. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. Hieronder bieden wij informatie over hoe je een voordelig energielabel in Milheeze kunt aanvragen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle erkend deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (5763) om een erkend deskundige in Milheeze te traceren.

 2. Voorbereiding

  Kies een specialist en probeer een afspraak in te plannen. Het is belangrijk dat je alle essentiële informatie van het huis kunt laten zien. Zoals bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Bezoek op locatie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Milheeze beslist uiteindelijk wat het label moet worden en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Je label opzoeken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan ontvangt men per email een PDF van het vastgestelde label inclusief alle kenmerken en verbetermogelijkheden. Het label is 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Zoek naar energieadviseurs en regel het snel

Prijzen van een definitief energielabel

De prijzen van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €200,00 & €435,00. In het overzicht hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Milheeze. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Bakel, Helenaveen, Neerkant, Liessel en Vlierden. De geschatte prijzen worden gecalculeerd a.d.h.v. verschillende factoren.

 1. Soort woning (appartement, hoekwoning, twee-onder-een kap, tussenwoning, vrijstaand).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
Soort woningGrootteOnkosten
Studio/Appartement75 m2€ 167,00
Rijtjeswoning120 m2€ 202,00
Geschakeld huis140 m2€ 282,00
Losse woning195 m2€ 368,00
Kostenoverzicht woninglabel Milheeze.

Deskundige energieadviseurs in Milheeze vergelijken

Wil jij snel zo’n definitief energielabel aanvragen? Hiervoor contacteer je een erkend deskundige energielabel Milheeze. Het adres om een adviseur te vinden is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Daar tref je bekwame experts (BRL9500). Om de eerste stap te zetten check je in het overzicht hierna verschillende (lokale) adviseurs waar je simpel en snel een certificaat kunt regelen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren in 4 stappen

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis verduurzamen tot een huis met label A of B. Start altijd met de juiste isolatie. Hierdoor kan je garanderen dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Zodra dit in orde is ga je juist verder in op het zelf energie opwekken. Of klik door voor meer informatie over Energielabel voor bedrijfspand.

Adviezen: Op de website Verbeteruwhuis.nl zie je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – verbeteropties voor een beter energielabel. Check de potentiële besparing.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Milheeze

 • Een zuinig huis en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een prettige leefomgeving: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een woning met label A of B beperkt de CO-2 uitstoot.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • Je kunt profiteren van meerdere subsidies wanneer je investeert in een groener label.
 • De energiecoach in Milheeze kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2010 – 2024Nul-op-de-meter dankzij zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2000 – 2004Een warmtepomp en/of zonnepanelen laten installeren.
Label C1983 – 2001Zonnepanelen, na-isolatie en driedubbel glas.
Label D1975 – 1981Naïsoleren van vloer, gevel en dak.
Label E1967 – 1978Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.
Label F1948 – 1968Isoleren en verwarmingsketel vervangen.
Label Gt/m 1927Dak-, vloer-, bodem-, en muurisolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk de experts en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Woningisolatie

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een zuinige woning. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak vermijd je dat warme lucht zomaar verdwijnt. Hierdoor dalen de stookkosten in de winter en realiseer je een optimale leefomgeving. Waar je moet starten is afhankelijk van de RC-waardes van de woning. Het bouwjaar van de woning vertelt al veel over de isolatiewaardes. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie kan de probleempunten goed blootleggen. In de tabel hieronder vind je de mogelijke besparingen voor een gemiddelde eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

Isolatie keuzePrijzenGasbesparingBesparing in €
Dakisolatie€4000 – €5200895 m3€609
Vloerisolatie€1300 – €3500385 m3€262
Spouwmuurisolatie€1300 – €2150855 m3€581
HR++ glas€1800 – €2850385 m3€261,8
De totale kosten en opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Indien een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet je zeker stellen dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een prettig klimaat in huis, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Zelfregelende roosters: meer of minder lucht in de woning door middel van roosters.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: warmt koude lucht van buiten op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

Alternatief voor CV-ketel

Een huis verwarmen is een kostbare aangelegenheid. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron om je woning warm te stoken zonder gas. Hieronder bieden we een aantal suggesties.

 • Moderne HR-combiketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: eenvoudig te installeren systeem in hybride setting met de CV.
 • Een all-electric warmtepomp: de aardgasaansluiting kan helemaal de deur uit.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren op het dak zijn aangesloten op een gesloten leidingsysteem.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Zonnepanelen aanschaffen

Wanneer je jouw woning hebt geoptimaliseerd kan je de totale stroombehoefte berekenen. De totale stroom kan je helemaal zelf opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen is er al vanaf €5400 en verdien je terug in 8 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt gaat naar het net (salderen). Voor deze zonnestroom krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-milheeze-5763

Hoe zit het met een energielabel voor bedrijven?

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De verordening is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, sportgebouwen, horeca, en publieke gebouwen zoals bibliotheken. Betreft het een pand groter dan 100m2, en dient ten minste 50% als kantoorruimte? Dan moet het gebouw met ingang van 2023 minimaal energielabel C hebben. Daarnaast moeten ondernemingen die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van 250m2 of groter het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Bekijk ook onze pagina met informatie over Voorlopig energielabel.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van zakelijke panden moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor loodsen en productiehallen geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten per 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In grotere openbare ruimtes vanaf 250 m2 moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

De meest gestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe positiever het woninglabel uitvalt. Deze energie-index begint bij energielabel A & B (zuinig) en gaat door tot F / G (niet duurzaam).

Is het energielabel verplicht?
Ja, als jij een woning wilt verkopen of verhuren dan moet je kunnen aantonen wat het definitieve energielabel is. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Doe je dit niet, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Voor dit document moet je een deskundige energiedeskundige in Milheeze laten langskomen. Middels de database van Qbis.nl kan je een energiespecialist zoeken. Een adviseur komt langs en inspecteert de gehele woning. De adviseur berekent het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Gemert-Bakel).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
De expert houdt rekening met het bouwjaar van het huis, het soort huis, de grootte en belangrijke aspecten zoals soort glas, hoe de woning geïsoleerd is, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Op basis van deze gegevens berekent hij of zij wat de benodigde energie capaciteit is voor het leveren van warm water en de verwarming van woonunit en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Tenslotte zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat is het tarief van een energielabel?
De onkosten van je energielabel liggen tussen de €195,00 en €400,00. De investering hangt af van het soort woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Milheeze kan jij doorgaans het meest voordelig doen door velerlei energiebedrijven onder elkaar te zetten die hun werkgebied hebben liggen in de provincie Noord-Brabant.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit in te zien surf je naar het platform energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en vul de postcode (5763) en huisnummer in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Let op: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief huislabel. Ga direct aan de slag: energielabel huis Milheeze opvragen.

Plaats een reactie